Politiebericht Eindhoven e.o. 20-08-2001
2e persbericht 20 augustus 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Autobranden
In het eerste persbericht van vandaag stond een berichtje over de brandstichting in drie geparkeerde autos. Abusievelijk werd de plaats waar dit gebeurde niet genoemd. De autos stonden alle drie op de Wegastraat in Eindhoven geparkeerd.

Helmond: Drinkers bekeurd


- Op de Kasteellaan is maandag om 13.05 uur een 36-jarige Helmondse vrouw bekeurd. Zij zat op een bankje bier te drinken.


- Om 13.20 uur is op het Binderseind een 32-jarige Helmonder bekeurd. Ook hij had een geopende fles bier in zijn hand.

Beide straten liggen in een gebied waar het verboden is alcohol op de openbare weg te gebruiken.

Best: Dronken bestuurder aangehouden
Op de Sonseweg is maandag om 11.35 uur een 50-jarige automobilist uit Son aangehouden. De politie had verschillende meldingen gekregen dat een automobilist slingerend over de weg reed. Op de Sonseweg troffen ze de dronken verkeersdeelnemer. Hij rook naar alcohol en stond niet erg zeker op zijn benen. De ademanalyse mislukte steeds doordat de man niet genoeg lucht had. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.

Aarle Rixtel: Jongen mishandeld, getuigen gezocht Zondag tussen 22.00 en 22.30 uur is in de Dorpsstraat een 14-jarige jongen uit Beek en Donk mishandeld. De jongen fietste over de Dorpsstraat toen een jongen van ongeveer 17 jaar oud naast hem kwam rijden. Deze jongen daagde hem uit te vechten. De 14-jarige jongen ging er niet op in, waarna de ander hem van de fiets trok. De jongen viel en stond weer op. Toen hij recht stond kreeg hij een vuistslag in het gezicht. Er kwam een tweede jongen bij die hem ook drie keer in het gezicht sloeg. Een derde jongen die erbij kwam schopte hem in zijn buik. De derde jongen verdween maar de twee andere jongens bleven hem in het gezicht slaan, totdat er twee mannen op de vechtpartij afkwamen. De daders verdwenen toen. Het slachtoffer had een blauw oog en schaafwonden en kneuzingen in het gezicht. Hij is in het ziekenhuis behandeld en kon daarna naar huis. Het signalement van de eerste aanvaller is: ongeveer 1.70 m. lang, normaal postuur, kort blond stekelhaar. De tweede dader was ongeveer 16 jaar oud, 1.85 m groot, normaal postuur. Van de derde dader is geen signalement. De politie zoekt getuigen van deze ergerlijke mishandeling. Zij wil met name graag in contact komen met de twee mannen die een eind maakten aan de mishandeling.

Reusel: Mishandeling
Een 17-jarige jongen uit Bladel heeft maandag aangifte gedaan van een mishandeling op de Wilhelminalaan. Hij liep zondag rond 2.00 uur over de Wilhelminalaan toen iemand hem plotseling een vuistslag in het gezicht gaf. Zijn neus begon te bloeden en voordat hij kon zien wie hem geslagen had kreeg hij een tweede vuistslag in het gezicht. Hij ging onderuit en verloor even het bewustzijn. Een arts constateerde een gebroken neus. De dader is niet bekend geworden.

Veldhoven: Twee berovingen


- Een 15-jarig meisje is zondagavond rond 21.30 uur van haar tas beroofd. Zij fietste over de Burgemeester van Hoofflaan toen de duopassagier van een bromfiets de tas van haar schouder rukte. Ze vond de tas maandag in de buurt van de Burgemeester van Hoofflaan terug. Uit de tas waren een lege portemonnee, sleutels en sigaretten verdwenen.


- Op de Kromstraat is maandag rond 12.25 uur een 64-jarige Veldhovense vrouw van haar tas beroofd. Een onbekende man duwde haar tegen de grond en pakte haar tas. In de tas zaten fl. 80,= en enkele pasjes. De dader was in het zwart gekleed en droeg een zwarte baseballpet, achterstevoren op het hoofd. Hij had een oorring in het rechteroor.

Eindhoven / Deurne: Nagekomen activiteiten bij start jeugdproject Naast de al eerder gemelde activiteiten in de politieafdelingen bij de start van het jeugdproject van Nick en Linda worden in nog twee afdelingen activiteiten georganiseerd.

De politieafdeling Eindhoven-Gestel bezoekt zondag 26 augustus speelplaatsen van enkele scholen in hun gebied. Zij doen dit met een kleine karavaan van politievoertuigen. Bij hen is ook demonstratieteam met skate-steps. Per speelplaats wordt een skate-step verloot. Er worden uiteraard ook de eerste kwartetkaartjes uitgedeeld. De karavaan doet de volgende speelplaatsen aan:

Van 10.00 tot 11.00 uur: Speelplaats Montessorischool aan de Akkerstraat

Van 11.30 tot 12.30 uur: Speelplaats Hobbitstee en Sprinkplank aan de Aldendriel

Van 13.30 tot 14.30 uur Speelplaats Het Startblok aan de Keverberg

Van 15.00 tot 16.00 uur: Speelplaats De Kameleon aan de Bennekelstraat.

De afdeling Deurne-Asten-Someren zet zondag 26 augustus het bureau aan de Hogeweg in Deurne open. Tussen 12.00 en 16.00 uur kan iedereen kennis maken met het politiewerk. Er zijn de eerste plaatjes en een herinnering.

Deel: ' Politieberichten Eindhoven e.o. Brabant-Zuid-Oost '
Lees ook