Politiebericht Eindhoven e.o. 20-08-2001

1e persbericht 20 augustus 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Man na diefstal aangehouden
In een woning aan de Maurits Lijnslagerstraat is maandag om 5.00 uur een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een getuige had gemeld dat een man met een karretje met kratten de flat inging en het karretje in de berging zette. Controle in de buurt bracht aan het licht dat er was ingebroken in een container op het winkelcentrum Woensel. In de container stond flessengoed van een supermarkt. In de berging van de 21-jarige man werd een karretje met lege en volle flessen gevonden. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed


- Op de Geldropseweg is maandag om 1.20 uur een 25-jarige automobilist uit Waalre betrapt op het rijden onder invloed. Hij reed door het rode licht. De man weigerde mee te werken aan een ademanalyse en een bloedproef. Zijn rijbewijs was vorig jaar ongeldig verklaard en hij heeft een ontzegging van de rijbevoegdheid tot eind augustus 2002. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


- Een politiepatrouille trof maandagmorgen om 3.40 uur op de Edisonstraat een automobilist aan die achter het stuur in slaap was gevallen. Hij stond voor het verkeerslicht, met draaiende motor, de lichten aan. Hij bleek gedronken te hebben en blies ruim 1,25 promille. Ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Drie autos in brand
Maandagmorgen om 4.40 uur is brand ontdekt in drie geparkeerde autos. De autos zijn aangestoken. De brandweer heeft geblust.

Eindhoven: Diefstal autos


- In de nacht van zaterdag op zondag is vanaf de Amerlaan een groene Honda Civic met het kenteken TJ-FZ-51 gestolen.


- Vanaf t Hofke is in de nacht van zondag op maandag een witte Ford Courier met het kenteken VF-JL-74 gestolen.

Eindhoven: Tweede verdachte auto-inbraak aangehouden In zijn woning aan de Hastelweg is maandag om 6.10 uur een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij op 7 augustus betrokken is geweest bij een auto-inbraak op de Deken van Somerenstraat. Bij die inbraak was al een 22-jarige Eindhovenaar op heterdaad aangehouden. De man is voor onderzoek in de cel gegaan.

Helmond: Man na bedreiging aangehouden
In een horecagelegenheid aan de Deurneseweg is zondag om 22.35 uur een 31-jarige man uit Helmond aangehouden. De man behoorde tot een groep die in de zaak erg lastig was tegenover het personeel. De later aangehouden man bedreigde een personeelslid met woorden. Buiten dreigde hij een politieman te slaan. Hij kon onder hevig verzet aangehouden worden. De man is voor onderzoek ingesloten. In de politieauto vernielde de man een autoportier door er hard tegen te schoppen.

Helmond: Vrouw bestolen van tas
Maandag tussen 2.00 en 2.30 uur is op de Noord Parallelweg een 42-jarige Helmondse vrouw bestolen van haar tas. Zij liep op het trottoir toen zij een duw in haar rug kreeg waardoor zij ten val kwam. Tijdens een worsteling met een man pakte hij de tas met een portemonnee met ongeveer fl. 100,= weg. De vrouw had ten gevolge van de worsteling enkele schaafwonden.

Best: Verdachten diefstal kratten aangehouden
Op de Willem de Zwijgerweg zijn maandag om 2.45 uur twee mannen van 18 en 20 jaar oud uit Boxtel aangehouden. Zij reden op een bromfiets en vervoerden vier kratten met lege flessen. Zij konden geen redelijke verklaring geven over de herkomst van de emballage. Daarom zijn ze voor onderzoek de cel ingegaan.

Best: Zakkenrollerij
Een 61-jarige vrouw uit Geleen is zondag tussen 12.10 en 12.20 uur het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De vrouw bezocht een vlooienmarkt aan de Oude Baan. Zij had haar portemonnee met ongeveer fl 35,= en enkele pasjes in haar handtas. De portemonnee bleek echter uit de tas gestolen te zijn.

Breugel: Auto weg
Tussen zaterdag 13.00 uur en zondag 12.00 uur is vanaf de Apollolaan een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken DR-TF-14 gestolen.

Someren: Inbraak
Bij een inbraak in een bedrijf aan de Boerenkamplaan zijn in de nacht van zondag op maandag verschillende goederen gestolen. Er is een deur opengebroken. De eigenaar mist een beeldscherm, een televisie met video, een gsm en geld, ongeveer fl. 1.000,=.

Gerwen: Man na mishandeling aangehouden
Bij een café aan de Gerwenseweg is zondag om 22.20 uur een 36-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij had een 37-jarige medewerkster van het café met de vuist in het gezicht geslagen. Er was een onenigheid over de betaling van een consumptie. De man had flink gedronken. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Geldrop / Nuenen: Snelheidscontroles


- Zondag is tussen 10.45 en 12.20 uur op het Bogardeind in Geldrop op snelheid gecontroleerd. Van de 1280 passanten reden er 156 te snel. De snelste reed 82 km/u. 50 is toegestaan.


- Op de Europalaan in Nuenen is zondag tussen 14.05 en 15.20 uur gecontroleerd. Hier kwamen 692 voertuigen voorbij de radarapparatuur gereden. 77 voertuigen gingen op de foto. De hoogste snelheid was 137 km/u. Hier is de maximumsnelheid 80 km/u.

Milheeze: Aanrijding onder invloed
Bij een aanrijding op de kruising Hof Kreijtenberg bleek een van de betrokkenen gedronken te hebben. Deze automobilist, een 19-jarige man uit Polen, reed over de Kreijtenberg en gaf de 70-jarige bestuurder van een personenauto uit Gennep geen voorrang. Deze kwam van rechts. Er was alleen blikschade. De Pool had gedronken en blies juist over de 0,5 promille. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Onder invloed
Op de Dijkstraat is zondag om 18.50 uur een 36-jarige automobilist uit Valkenswaard bekeurd omdat hij onder invloed reed. De man blies ruim 0,6 promille. Hij kreeg een boete van fl. 410,=.

Waalre: Onder invloed
Maandag om 2.50 uur werd op de Eindhovenseweg een 27-jarige man uit Waalre betrapt op het rijden onder invloed. Zijn promillage bleek ruim
1,25 te zijn. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt

Veldhoven: Boete voor rijden onder invloed
Een 27-jarige man uit Eindhoven kreeg zondag om 22.50 uur een boete van fl. 410,= omdat hij onder invloed van alcohol in een auto reed. De man werd op de St. Severinuslaan betrapt. Hij blies ruim 0,7 promille.

Veldhoven: Twee autos weg bij inbraak
In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een woning aan de Rapportstraat. Er is een raam opengebroken. Uit de woning verdwenen een gsm, een videorecorder en camera, een laptop en autosleutels. Met deze sleutels werden twee autos, die bij de woning stonden, meegenomen. Het zijn een donkerblauwe Saab 95 met het kenteken XV-HZ-21 en een zilvergrijze Mercedes Benz A140 met het kenteken TZ-PG-36.

Deel: ' Politieberichten Eindhoven man na diefstal aangehouden '
Lees ook