Politiebericht Flevoland: District Zuid 27-08-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Auto uitgebrand
ALMERE Zondagmorgen is er op de Noorderdreef een auto uitgebrand. Nadat de brandweer het vuur had geblust is de auto afgesleept. Het wegdek heeft door de brand schade opgelopen. Het vuur is waarschijnlijk ontstaan door kortsluiting.

Aanrijding Dokkumlaan
ALMERE Op de Dokkumlaan heeft zich zondagmiddag een aanrijding voorgedaan tussen een auto en een fietsster. De 19-jarige automobilist uit Almere verklaarde dat hij over de Hoogezandstraat reed en bij de kruising door bossages de fietsster over het hoofd zag. De fietser, een 46-jarige vrouw uit Almere, is per ambulance voor controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Aanhoudingen na verzet
ALMERE De politie heeft zondagmiddag op de busbaan in het Weerwatergebied een 15-jarige Almeerse en een 18-jarige Amsterdamse aangehouden. Een buschauffeur sommeerde de Amsterdamse de bus te verlaten omdat ze geen geldig vervoersbewijs had. Toen ze hieraan geen gehoor gaf, werd de politie ingeschakeld. Ook de agenten verzochten meerdere malen de Amsterdamse de bus te verlaten. Uiteindelijk werd ze aangehouden waarbij ze zich hevig verzette. De Almeerse probeerde de aanhouding te voorkomen en ook zij werd aangehouden. Het duo is geboeid voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanrijding op A6
ALMERE Zondagmiddag heeft zich op de A6 ter hoogte van het viaduct van de Hogering richting Amsterdam een aanrijding voorgedaan. Een 27-jarige automobiliste uit Emmeloord wilde een 25-jarige automobilist uit Joure inhalen, zag dat ze zelf ingehaald werd, probeerde nog af te remmen maar kon niet voorkomen dat ze tegen de achterkant van de man uit Joure reed. De vrouw is per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Portiekbrand
ALMERE Zondagavond is in een portiek aan de Ga Overdijkinkstraat een stapel kranten in brand gestoken. Toen de politie en brandweer ter plaatse kwamen, hadden omwonenden de brand al uitgemaakt. De brandweer heeft nog even nageblust en de portiek schoongemaakt.

Aanrijding Cesar Franckweg
ALMERE Een 22-jarige automobiliste uit Almere reed zondagavond over de Cesar Franckweg en zag bij de kruising met het fietspad een 15-jarige bromfietser en een 15-jarige fietser (beiden uit Almere) over het hoofd. Een aanrijding was niet meer te voorkomen. De bromfietser en fietser zijn per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Tegen de bromfietser is proces-verbaal opgemaakt omdat hij niet in het bezit was van een bromfietscertificaat.

Aanhouding niet voldoen aan vordering
ALMERE Zondagnacht is bij een café aan de Vanillestraat een 35-jarige Almeerder aangehouden. Hij weigerde voor de deur van het café weg te gaan. Volgens de uitbater had hij aardig wat geld in de gokkast gegooid en wilde ver na sluitingstijd zijn spelletje afmaken. De uitbater had hem meerdere malen gevraagd af te tikken en weg te gaan. Uiteindelijk kreeg hij hem er uit, maar de man bleef voor de deur rondhangen. De politie heeft hem vervolgens ook nog meerdere malen gevorderd om weg te gaan. Toen hij daaraan geen gevolg gaf, is hij aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij ter ontnuchtering ingesloten.

Deel: ' Politieberichten Flevoland District Zuid '
Lees ook