Politiebericht Flevoland: gehele regio 20-08-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 0320-211 215

Doorrijder na ongeval gezocht
ALMERE De politie zoekt getuigen van een aanrijding tussen twee motors op de A6 rond het middaguur op zondag. Op de A-6 (oostbaan) vielen een 30-jarige motorrijder uit Kortenhoef en een 32-jarige motorrijder uit Naarden van hun motors, toen de 30-jarige tegen de andere botste. De voorste motorrijder moest plots hard afremmen, toen een nog onbekende automobilist op zijn remmen trapte voor een flitscamera. De automobilist is doorgereden. De achterste motorrijder is met pijn in zijn knie, enkel en rug door de GGD-ambulance naar het Flevoziekenhuis overgebracht. Beide motoren zijn afgesleept. De politie stelt het op prijs als getuigen die zich nog niet hebben gemeld, bellen via 0900-8844 of langskomen op het politiebureau in Almere.

Onder invloed
ALMERE Zondagavond hield de politie op het Almeerderstrand een 34-jarige automobilist uit Almere aan voor het rijden onder invloed. De politie kreeg een melding van een aanrijding (geen gewonden) op de parkeerplaats. Ter plaatse bleken de betrokken bestuurders elkaar te bedreigen. Omdat één van de bestuurders naar alcohol rook en omdat getuigen verklaarden dat hij gereden had, is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Het resultaat van zijn ademanalyse was 685 ug/l (1,56 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 8 uur. De verdachte is heengezonden.

Drie aanhoudingen
ALMERE De politie kreeg zondagavond een melding van een vechtpartij tussen meerdere personen in de buurt van de P. Lieftinckstraat. Ter plaatse zagen de agenten een groep mensen waarbij de gemoederen hoog opliepen; iemand sloeg een ander met een stok en weer een ander had verwondingen aan zijn hoofd. De politie bemiddelde, maar na de komst van nog meer personen, werd het weer onrustig. De politie hield drie mannen uit Almere (50, 19 en 23 jaar) aan, omdat zij na herhaaldelijk verzoek van de agenten niet wilden weggaan. De verdachten zijn voor nader verhoor geboeid naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Dode zeehond bij Ketelmeerdijk
URK Na een melding van een oplettende Urker, bleek zaterdagavond een zeehond bij de Ketelmeerdijk aangespoeld te zijn. De dode zeehond zat met zijn kop vast tussen basaltblokken. De dijkopzichter liet het dier afvoeren en Stichting Faunabeheer stelde een onderzoek in. De zeehond had een merkteken van de zeehondencrèche Pieterburen. Deze crèche is in kennis gesteld.

Deel: ' Politieberichten Flevoland doorrijder na ongeval gezocht '
Lees ook