Politiebericht Flevoland: gehele regio 13-08-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 0320-211 215

Waterfestival
LELYSTAD Het Waterfestival werd afgelopen weekeind, met name op zaterdag, druk bezocht. De toestroom en uitstroom van het verkeer liep niet altijd even soepel (met name op de rotonde Houtribweg/Houtribdreef). Tijdens de lasershow (met muziek) op zaterdagavond kreeg de politie ongeveer 90 meldingen van geluidsoverlast binnen. De politie liet de muziek iets na middernacht uitzetten. Door het slechte weer waren er zondag minder bezoekers dan op zaterdag. Het festival is rustig verlopen en werd door de meeste deelnemers als succesvol ervaren.

Drie aanhoudingen voor auto-inbraak
ALMERE De politie hield zondagnacht een 18-jarige man, een 23-jarige man en een 21-jarige man (allen uit Almere) aan wegens auto-inbraken in de Markerkant. Na de melding van de inbraken hielden de agenten de 23-jarige ter plaatse aan en namen de drugs die hij bij zich had, in beslag. Na een achtervolging hield de politie de tweede verdachte, de 18-jarige, aan op de Spaakstraat. Beide verdachten hadden ook een aantal zaken vermoedelijk afkomstig van een inbraak in een horecagelegenheid in de Markerkant bij zich. Deze zijn in beslag genomen. Beide verdachten zijn geboeid overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. De derde verdachte, de 21-jarige man, is in de Sprotstraat aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Rijden onder invloed
EMMELOORD Op de Marknesserweg werd zondagnacht een 30-jarige automobilist uit Workum voor de derde keer betrapt op het rijden onder invloed en zonder geldig rijbewijs. De verdachte blies 560 ug/l (1,27 promille). Zijn auto is in beslag genomen, de verdachte kreeg een rijverbod van 6 uur en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding
LELYSTAD Bij het Bataviaplein probeerde zondagavond een 53-jarige Lelystedeling met zijn auto een beveiligingsmedewerker, een 22-jarige vrouw uit Emmeloord, aan te rijden (die hem herhaaldelijk verzocht had zijn auto in de daarvoor bestemde parkeervakken te verplaatsen). De beveiligingsmedewerker kon nog net opzij springen. De politie hield de verdachte in het Karveel aan. Bij zijn aanhouding verzette de man zich. Hij is geboeid en is overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader verhoor is ingesloten.

Zoekwoorden:

Deel: ' Politieberichten Flevoland drukte bij Waterfestival '
Lees ook