Politiebericht Flevoland: gehele regio 6-08-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 0320-211 215

Motor te hard
BANT De politie hield zondagmiddag een motorrijder op de A6 ter hoogte van Bant, omdat hij gemiddeld 177 km/u (na correctie) gereden had (maximum toegestane snelheid is 120 km/u). De 47-jarige man uit Meppel moest zijn rijbewijs inleveren en zijn motor is in beslag genomen.

Zonder rijbewijs en valse naam
DRONTEN De auto van een 22-jarige man uit Lelystad is zondagavond in beslag genomen, omdat hij zonder rijbewijs reed en omdat hij de politie een valse naam opgaf. Agenten hielden de verdachte aan toen hij met zijn auto over de Boeg reed.

Rijden onder invloed
BIDDINGHUIZEN Een 22-jarige automobilist uit Biddinghuizen is maandagnacht aangehouden voor rijden onder invloed. De verdachte reed op de Cultuursingel in de richting van Biddinghuizen, toen agenten hem lieten stoppen. Bij controle bleek de man onder invloed van alcohol te verkeren. Hij blies 455 ug/l (1,03 promille). De verdachte kreeg een rijverbod en hij kan een dagvaarding verwachten.

Kopstaart
LELYSTAD Zondagmiddag op de Talingweg vond er een kop-staartbotsing plaats tussen drie autos waarbij één passagier met nekletsel naar het ziekenhuis overgebracht is. Een 20-jarige automobilist uit Muiderberg die richting Eendenweg reed, lette even niet op het verkeer en botste achter op de auto van een 23-jarige bestuurder uit Groningen. Vervolgens botste de Groninger achter op de auto van een 24-jarige man eveneens uit Groningen. De passagier van de 23-jarige Groninger (een 18-jarige vrouw uit Groningen) droeg geen gordel en liep nekletsel op. Zij is met de GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht. De auto van de 23-jarige is afgesleept.

Ramkraak
LELYSTAD Maandagnacht pleegde(n) nog onbekende dader(s) een ramkraak tegen een winkel in de Tjalk. Daarbij werden een aantal flessen drank buit gemaakt. De politie zette meteen een zoektocht in de omgeving uit. Zij kreeg de melding dat een aantal onbekende mannen met kratten drank in de Grieternij liep. Daar aangekomen vonden agenten een auto met (verse) schade. Hierop volgde een buurtonderzoek waarbij de bestuurder nog niet werd aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in naar de dader(s).

Aanrijding met letsel
ALMERE Door een voorrangsfout ontstond zondagavond op de kruising van de Madernastraat/ H. Andriessenweg een aanrijding tussen een 21-jarige bromfietser uit Almere en een 70-jarige automobilist uit Apeldoorn. De bromfietser is met hoofd- en beenlestel per GGD-ambulance naar het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam overgebracht. Zijn passagier (een 19-jarige vrouw uit Almere) is met onbekend letsel door ambulancepersoneel naar het Flevoziekenhuis in Almere gebracht. De bromfietser en zijn passagier droegen vermoedelijk geen helm. De automobilist bleef ongedeerd. De automobilist reed over de H. Andriessenweg richting de Stedendreef. De bromfietser en zijn passagier reden op de Madernastraat in de richting van de Mahlerstraat. Ter hoogte van de kruising Madernastraat/H. Andriessenweg/Mahlerstraat wilde de bromfietser rechtsaf richting de Stedendreef. De automobilist wilde ook richting de Stedendreef en verleende op de kruising geen voorrang aan de bromfietser. Als gevolg van de aanrijding kwam de bromfietser met zijn passagier in de berm terecht. De politie stelt een technisch onderzoek in.

Deel: ' Politieberichten Flevoland motor te hard bij Bant '
Lees ook