Politiebericht Friesland: Friesland 10-09-2001
Politieberichten van 9/9 (13.00) t/m 10/9 (07.00)

Sneek: eenzijdige aanrijding
Zondag omstreeks 10.45 zag een 61-jarige automobilist uit Pingjum op de Stadsrondweg Zuid in de verte in een bocht een ambulance staan. In de veronderstelling dat ze er niet langs kon, trapte ze voor de bocht naar rechts op de rem. Voor de verkeersheuvel aldaar ligt een wit vlak, dat door de regen glad was geworden. Hierdoor raakte de vrouw de macht over het stuur kwijt en reed ze de verkeersheuvel op. Hier werd een waarschuwingsbord omver gereden. De auto raakte totaal vernield. In het Antonius Ziekenhuis is de vrouw behandeld aan haar pols.

Zwaagwesteinde: vernieling ruiten
Tussen vrijdag en zondag 10.00 uur zijn, aan de oostzijde, een viertal ramen ingegooid van een school aan de Esdoorn. Het betreft drie ruiten van 1.75 x 1.75 en een raam van 1.75 x 60 cm. Aangifte is gedaan door een 56-jarige inwoner van Zwaagwesteinde.

Nijeberkoop: eenzijdig ongeval
Zondag omstreeks 11.45 uur fietste een inwoonster van Oldeberkoop (leeftijd onbekend) over de Alberdalaan. Doordat een stok in haar voorwiel kwam, smakte ze tegen het wegdek. De vrouw is, met een hoofdwond, per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De racefiets raakte vernield. Omdat de vrouw een fietshelm droeg, is waarschijnlijk erger voorkomen.

Buitenpost: inbraak woning
Tussen donderdag en zondag is ingebroken in een woning aan De Barrage. Men is binnengekomen via de achterdeur. Ontvreemd zijn een aantal sieraden, een computer en een videorecorder. De technische recherche zal een onderzoek instellen. Aangifte is gedaan door een 35-jarige inwoonster van Buitenpost.

Leeuwarden: inbraak auto
Zaterdagmiddag is ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Jelsumerstraat. Men kwam binnen door de achterruit te forceren. Ontvreemd werden een rugzak en een portemonnee, met daarin twee pasjes en twee sleutelbossen. Aangifte is gedaan door een 25-jarige inwoner van Leeuwarden.

Leeuwarden: inbraak auto verijdeld
Zondag omstreeks 19.00 uur zag een politieman, in zijn vrije tijd, een bekende autokraker op het Oldehoofsterkerkhof. Hierop heeft de politieman zijn collegas gebeld. Toen hij zag dat de 45-jarige inwoner van Leeuwarden in een daar geparkeerde auto stapte heeft de politieman de verdachte aangehouden en overgedragen aan zijn inmiddels gearriveerde collegas. Hierbij werd een schroevendraaier in beslag genomen. Aangifte is gedaan door een 26-jarige inwoner van Kollum.

Suwald: ongeval met letsel
Zondag omstreeks 16.30 uur reed een 30-jarige automobilist uit Oldeboarn met zijn auto en caravan over de Warren. Hij kwam uit de richting van Burgum. Hij was op zoek naar de winterstalling en reed circa 50 km per uur. Op het moment dat hij zijn richtingaanwijzer naar links had uitgedaan, werd hij ingehaald door een 19-jarige automobilist uit Burgum. Deze had niet gezien dat de auto met caravan linksaf sloeg. Op het moment dat de voorzijde van de inhalende auto op gelijke hoogte was met de achterzijde van de caravan, sloeg de auto linksaf. Daarop heeft de Burgummer geremd, zijn stuur omgegooid, waarbij hij dwars door de achterzijde van de caravan vloog, aan de rechterkant van de weg een boom raakte en tegen een andere boom tot stilstand kwam. Een 18-jarige inzittende is door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd en per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Het bureau ongevalanalyse stelt een onderzoek in naar het ongeval, de caravan en de auto zijn afgesleept.

Drachten: inbraak auto
Zondag tussen 16.45 uur en 21.30 uur is ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Overstesingel. Het zijraam aan de passagierszijde was ingeslagen. Ontvreemd werd een radio-cdspeler. Aangifte is gedaan door een 24-jarige inwoonster van Sneek.

Grou: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 01.30 uur werd een 33-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd op de Stationsweg. De man bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 840 ug/l, goed voor een rijverbod van 10 uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. Om 03.40 uur werd een 32-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd, eveneens op de Stationsweg. Ook hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 250 ug/l, goed voor een rijverbod van een uur.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 01.30 uur werd een 27-jarige automobilist uit Makkum gecontroleerd op de Harlingerstraatweg. De man bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 350 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uur.

Noordwolde: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 01.40 uur werd een 30-jarige automobilist uit Noordwolde gecontroleerd op de Rotanstraat. De man bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 460 ug/l, goed voor een rijverbod van vier uur.

Franeker: inbraak bedrijf
Zondagavond is ingebroken in een bedrijf aan de Voorstraat. Men kwam binnen via de achterkant. Uit de kassa werd een nog onbekend bedrag ontvreemd. De technische recherche stelt een onderzoek in. Een 47-jarige inwoner van Franeker heeft aangifte gedaan.

Wolvega: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 05.10 uur werd een 30-jarige automobilist uit Nijelamer gecontroleerd op de Heerenveenseweg. De man bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 455 ug/l, goed voor een rijverbod van vier uur.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272

Deel: ' Politieberichten Friesland aanrijding in Sneek '
Lees ook