Politiebericht Friesland: Friesland 8-10-2001
Politieberichten van 7/10 (13.00 uur) t/m 8/10 (07.00 uur)

Spanga: aanrijding met gewonde
Zondag omstreeks 11.45 uur reed een motorrijder over de Spangahoekweg. Op een gegeven moment wilde de motorrijder, een 49-jarige inwoner van Almelo, een aantal voor hem rijdende motors inhalen. Toen hij naast de groep motorrijders was gekomen, ging een 46-jarige inwoner van Dokkum met zijn motor naar links.(geen schade) De bestuurder uit Almelo week daarop uit en kwam met zijn motor in de berm terecht en verloor de macht over het stuur. De man liep vermoedelijk een gebroken linker middenvoetsbeentje op en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.

IJlst: vernieling
Afgelopen weekend werden een aantal automaten (voor water en stroom) vernield bij de passantenhaven aan de Kerksloot. De automaten waren opengebroken. Het is niet bekend of er nog geld in de automaten zat. Een 44-jarige inwoner van Scharnegoutum, heeft namens de gemeente Wymbritseradiel aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak kantoor
Zondag omstreeks 16.45 uur kwam er een melding binnen dat er werd ingebroken in een kantoor van een bedrijf aan de Willemskade. Toen een beveiligingsbedrijf ter plaatse kwam, vluchtten twee personen weg. Het bleek dat aan de zijkant van het gebouw een ruit was vernield. Op de binnenplaats van het gebouw waren een aantal goederen ( een doos met koeken/ een door met GSM toestellen en gereedschap) klaargezet. Van de weggevluchte personen is geen signalement bekend. Het bedrijf is ingelicht en zal waarschijnlijk in de loop van maandag aangifte komen doen.

Twijzel: onder invloed
Zondag omstreeks 18.50 uur werd op de Optwizel een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 55-jarige inwoner van Twijzel, was bij het benzinestation tegen een aldaar stilstaande personenauto gereden. Deze auto was eigendom van een 31-jarige inwoonster van Veenwouden. De schade aan de voertuigen was nihil. Wel bleek dat de 55-jarige bestuurder gedronken had. Aan het bureau blies de man 740 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 8 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Joure: brand slooppand
Zondag omstreeks 19.30 uur brak brand uit in een leegstaand slooppand aan de Polderboskdyk. Het betrof hier een uitslaande brand. In het pand waren geen personen aanwezig. De brandweer liet het vuur gecontroleerd uitbranden. De oorzaak van de brand is niet bekend. De technische recherche stelt een onderzoek in. Het pand was eigendom van een sloopbedrijf uit Joure.

Heerenveen: diefstal benzinepomp
Zondag omstreeks 19.30 uur kwam een onbekende man het benzinestation aan het Burgemeester Kuperusplein binnen. De man nam een aantal spuitbussen (deodorant) en een pakketje luchtverversers weg en liep vervolgens het benzinestation uit. De pompbediende, een 25-jarige inwoner van Heerenveen, liep achter de man aan en sprak hem aan. Hierop gaf de verdachte een fles frisdrank terug en vervolgens rende hij weg. Tijdens de achtervolging verloor de verdachte enkele van de weggenomen goederen. Via de Dracht wist hij te ontkomen. Via getuigen is van de verdachte een redelijk signalement bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Grou: inbraak woning
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning aan de Koningin Julianastraat. Via een bovenlicht aan de achterzijde kwam men binnen. De gehele woning werd doorzocht. Er werd een paar honderd gulden buitgemaakt, alsmede een beetje buitenlands geld. De bewoonster, een 34-jarige vrouw, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak school
Zondag omstreeks 21.15 uur kwam er een melding binnen dat er werd ingebroken in een school aan de Frederik Ruyschstraat. Toen een patrouille ter plaatse kwam, renden twee personen (mannen/jongens verder geen signalement bekend) weg. Een onderzoek in de omgeving naar deze personen had geen resultaat. Aan de achterzijde van de school bleek een ruit te zijn vernield. In de kantine had men een frisdrankautomaat en een snoepautomaat opengebroken en het daarin aanwezige geld weggenomen. Door de schoolleiding moet nog aangifte van deze inbraak worden gedaan.

Ried: brand bouwkeet
Zondag omstreeks 21.15 uur brak brand uit in een bouwkeet, die stond op een boerenwagen aan de Zevenhuisterweg. Tengevolge van deze brand werd een houten erfafscheiding van een 59-jarige bewoner beschadigd. De boerenwagen met bouwkeet bleek eigendom te zijn van de Riedster jeugd. De jeugd had de bouwkeet reeds afgedankt, daar zij aan het eind van het dorp een `nieuw` onderkomen (oude caravan)hadden betrokken. De oorzaak van de brand is niet bekend.. De brandweer heeft het vuur geblust.

Leeuwarden: onder invloed
Zondag omstreeks 23.55 uur werd op de Ruyterweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 46-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 890 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 11 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Maandag omstreeks 01.00 uur werd op de Groningerstraatweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 34-jarige inwoner van Burdaard bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 375 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 3 uren.

Maandag omstreeks 01.25 uur werd op de Lange Marktstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 34-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 455 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uren.

Maandag omstreeks 03.45 uur werd op de Eewal een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 43-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 525 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 5 uren.

Leeuwarden: inbraak auto
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Groeneweg. Een portierraam van de auto werd ingeslagen. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaresse, een 39-jarige inwoonster van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Lemmer: onder invloed
Maandag omstreeks 01.40 uur werd op de Lijnbaan een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 29-jarige inwoner van Lemmer, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 870 ug/l. Hij kreeg en rijverbod voor 10 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Politieberichten Friesland aanrijding in Spanga '
Lees ook