Politiebericht Friesland: Friesland 1-10-2001
Politieberichten van 30/9 (13.00 uur) t/m 1/10 (07.00 uur)

Leeuwarden: bommelding
Zondag omstreeks 18.00 uur kwam bij de meldkamer van de politie Friesland een melding binnen dat om 20.00 uur op het Ns-station een bom zou ontploffen. De geëigende maatregelen werden genomen. Door bomverkenners van de politie Friesland werd een onderzoek ingesteld en het station en busstation werden ontruimd. Tijdens de zoekactie werd niets gevonden. In overleg met de Ns werd de treinenloop van en naar Leeuwarden stopgezet. Rondom het Ns-station werd het terrein afgezet. Om 20.15 uur werd de zaak weer vrijgegeven en kwam het reizigersvervoer weer op gang. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Drachten: inbraak auto
Zondag tussen 05.00 en 11.30 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op De Drift. De linkervoorportierruit werd vernield. Uit de auto werd een radardetector weggenomen, waarbij het dashboard werd vernield. De eigenaar, een 30-jarige inwoner van Oss, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: verzet
Zondag omstreeks 14.10 uur reed een 38-jarige inwoner van Leeuwarden vanuit de richting van het Huis van Bewaring het Zaailand op en dit is middels borden verboden. Halverwege bracht de bestuurder zijn auto tot stilstand. Op een aanplakbord wilde hij iets plakken. Hiervoor had hij geen vergunning. De man werd toen aangesproken en kreeg voor de geconstateerde verkeersovertreding een bekeuring. Hierop werd hij kwaad en weigerde zijn naam op te geven en ging in de auto zitten. De man werd daarop aangehouden. Bij zijn aanhouding pleegde hij verzet. De man werd overgebracht naar het bureau. Na het opmaken van een proces-verbaal werd de man weer in vrijheid gesteld.

Lemmer: diefstal auto
Afgelopen weekend werd vanaf de Vuurtorenweg een personenauto gestolen. Het betrof hier een Opel Ascona, kleur bruin, voorzien van het Duitse kenteken MERE476. De eigenaar, een 46-jarige inwoner van Haan (Dld), heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: onder invloed
Zondag omstreeks 18.05 uur werd op de Egelantierstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 47-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 435 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uren.

Drachten: huisvredebreuk
Zondag omstreeks 19.30 uur kwam er een melding binnen dat in een woning aan de Leeuwerikstraat een man zat, die de woning niet wilde verlaten. De man, een 34-jarige inwoner van Drachten, was reeds de gehele middag in de woning. Op een gegeven moment begon hij lastig en vervelend te worden en wilde de bewoner, een 44-jarige man, dat hij de woning verliet. De verdachte weigerde dit, ondanks dat er verschillende malen was gevorderd om de woning te verlaten. De verdachte werd daarop aangehouden. Bij zijn aanhouding pleegde de verdachte verzet. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en hij werd ingesloten.

Houtigehage: aanrijding met gewonde
Zondag omstreeks 18.55 uur reed een 33-jarige inwoner van Houtigehage met zijn auto over het Luchtenveld. Voor de kruising van deze weg met de Folgersterloane bracht hij zijn auto tot stilstand om het verkeer voorrang te verlenen. Toen hij stilstond werd hij van achteren aangereden door een personenauto, die bestuurd werd door een 31-jarige inwoonster van Surhuisterveen. Een bij haar inzittende man, een 36-jarige inwoner van Surhuisterveen, liep een bloedende hoofdwond en een gebroken neus op. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Leeuwarden: inbraak auto
Zondag tussen 18.00 en 20.50 uur werd een inbraak gepleegd in een personenauto, die geparkeerd stond op de Groeneweg. De rechter voorruit werd vernield. Uit de auto werd een navigatiesysteem weggenomen. De eigenaar, een 61-jarige inwoner van Noardburgum, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: aanrijding met drank
Zondag omstreeks 21.50 uur veroorzaakte een 53-jarige inwoner van Leeuwarden met zijn auto op de kruising Langdeelstraat Greunsweg een aanrijding met een andere personenauto (gegevens van deze bestuurder/ster nog niet bekend). De verdachte verleende geen voorrang. Beide voertuigen werden licht beschadigd. Het bleek dat de verdachte had gedronken. De man werd overgebracht naar het bureau. Aan het bureau blies hij 1270 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 17 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De auto van verdachte is overgebracht naar het bureau voor een technisch onderzoek.

Sneek overval snackbar
Zondag omstreeks 23.00 uur werd een gewapende overval gepleegd op een snackbar aan de Frieswijksstraat. De eigenaar, een 34-jarige inwoner van Sneek, was samen met een vriend, een 57-jarige inwoner van Sneek, bezig om de zaak af te sluiten en op te ruimen. Terwijl beiden in de zaak bezig waren, werd de deur geopend ( niet afgesloten) en kwamen drie onbekende mannen binnen. Eén van deze mannen was gewapend met een pistool, terwijl twee verdachten een bivakmuts droegen. De verdachten spraken in een buitenlandse taal met elkaar. De eigenaar en zijn vriend werden aan handen en voeten gebonden. De verdachten beroofden de eigenaar van zijn horloge en gouden armband en halsketting. Ook werd een behoorlijk geldbedrag buitgemaakt. Daarna verlieten de verdachten de zaak en reden weg in een personenauto. Op het industrieterrein werd tijdens het onderzoek een personenauto met Duits kenteken aangetroffen, die hoogstwaarschijnlijk is gebruikt als vluchtauto. Ondanks een uitgebreide zoekactie werden de verdachten niet meer aangetroffen. Van de verdachten is een summier signalement bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen om zich te melden.

Leeuwarden: onder invloed
Maandag omstreeks 00.35 uur werd op de Gebroeders Wierdastraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 43-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 985 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 12 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Politieberichten Friesland bommelding NS-station Leeuwarden '
Lees ook