Politiebericht Friesland: Friesland 24-09-2001
Politieberichten van 24/9 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Nijega: gestolen auto teruggevonden
De personenauto, merk VW Golf, voorzien van het kenteken YT-01-TT, die afgelopen woensdag werd gestolen, vanaf een carpoolplaats aan de Hearewei onder Nijega, is afgelopen nacht omstreeks 06.15 uur door de politie Zuidlaren teruggevonden op een carpoolplaats in die plaats. De ruitenwissers, aluminium velgen en het middenconsole bleken verdwenen te zijn. De eigenaresse, een 51-jarige inwoonster van Tytsjerk is ingelicht. Zie ook de politieberichten van 19/9 (13.00 uur) t/m 20/9 (07.00 uur)

Franeker: bedreiging
Maandag omstreeks 10.45 uur bedreigde een 15-jarige asielzoeker, afkomstig uit Congo, het personeel van het AZC Frankeren aan het Filosofenpad met een mes. Waarover de man ruzie had gekregen met het personeel is nog niet duidelijk. Toen de politie ter plaatse kwam, keerde de jongeman zich tegen de twee agenten. De verdachte kwam met het mes in hun richting lopen en maakte stekende bewegingen in de richting van de agenten, die daarop terugliepen. De agenten werden zodanig in het nauw gebracht dat zij hun pistool trokken. Eén van de agenten heeft hierop twee keer in de richting van de benen van de verdachte geschoten, de verdachte werd niet geraakt. Daarna kon men de man met te hulp gesnelde assistentie worden overmeesterd en aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Franeker: brand keuken
Maandag omstreeks 09.25 uur zat een 19-jarige bewoonster in het bad in haar woning aan de Paul Krugerstraat. Zij hoorden haar honden blaffen en toen zij polshoogte ging nemen, zag zij dat de vlammen uit de geiser sloegen. Zij heeft hierop de brandweer gebeld, die het vuur hebben geblust Het plafon boven de geiser had vlam gevat. De brand is waarschijnlijk ontstaan nabij de geiser. De bewoonster is tegen brand verzekerd. Het schadebedrag is niet bekend.

Leeuwarden: diefstal auto
Het afgelopen weekend werd een personenauto, merk Smart, kleur blauw, voorzien van het kenteken 19-FJ-RL weggenomen vanaf de Snekerkade. De auto is eigendom van een 37-jarige inwoner van Sneek, die aangifte heeft gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Politieberichten Friesland gestolen auto gevonden '
Lees ook