Politiebericht Friesland: Friesland 8-10-2001
Politieberichten van 8/10 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Wolvega: malafide reisbureau
Afgelopen week viel bij een familie in Wolvega een brief in de bus van de firma Expres Tours & Packages uit Malta. In deze brief werd een reisaanbod gedaan. De reis moest wel vooruit betaald worden. Uit een krantenbericht van de Drentse Courant van 4 oktober bleek dat deze firma niet bonafide is. Na betaling hoorde men niets meer en kon men naar de centen fluiten. Er wordt geadviseerd niet met deze reisorganisatie in zee te gaan.

Leeuwarden: diefstal auto opgelost
Van donderdag op vrijdag werd vanaf de Keizersgracht een personenauto gestolen. Deze auto, merk Saab, werd binnen een week twee keer gestolen. Zie hiervoor de politieberichten van 5/10 (07.00 uur t/m 13.00 uur). De personenauto werd in de nacht van vrijdag op zaterdag rijdend aangetroffen in Hoogeveen. De twee inzittenden, twee mannen van 29 en 21 jaar, beiden uit Leeuwarden, werden aangehouden en zijn overgebracht naar het bureau in Hoogeveen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De personenauto werd in beslag genomen en zal worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Dokkum: inbraak winkel
Afgelopen nacht werd ingebroken bij een radio/tv-zaak aan de Nauwstraat. De ruit van de voordeur werd ingegooid. Getuigen hadden een man, lengte van ongeveer 1.80/1.85 meter, met een bivakmuts over zijn hoofd zien weglopen. De verdachte liep weg in de richting van het Hellingpad. Een onderzoek naar deze verdachte leverde geen resultaat op. In de winkel bleek dat een vitrine was vernield en dat een aantal videorecorders was weggenomen. De eigenaar, een 65-jarige inwoner van Dokkum, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272

Deel: ' Politieberichten Friesland malafide reisbureau uit Malta '
Lees ook