Politiebericht Friesland: Friesland 17-08-2001
Politieberichten van 17/8 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Oosterwolde: onder invloed
Vrijdag omstreeks 03.35 uur werd op de Snellingerdijk een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 41-jarige inwoner van Oosterwolde, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 620 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 7 uren. Aan het bureau bleek tevens dat de bestuurder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook hiervoor kreeg hij een bekeuring.

Franeker: diefstal auto
Dinsdag tussen 07.40 en 18.20 uur werd van het parkeerterrein bij het station aan de A.M. van Schuurmansingel een personenauto, merk Opel Kadett, kleur rood, voorzien van het kenteken ZF-10-HL, gestolen. De eigenaresse van de auto, een 61-jarige inwoonster van Welsrijp, deed aangifte. Diezelfde avond werd de auto teruggevonden in Wieringermeer. De auto is teruggegeven aan de eigenaresse.

Heerenveen: lastige jongeman
Vrijdag omstreeks 04.45 uur stond op de Gedempte Molenwijk een groepje jongeren. Toen de politiewagen voorbijreed werd eruit de groep iets geroepen. De desbetreffende jongen in de groep werd hierover aangesproken. Tijdens het gesprek ging een 21-jarige inwoner van Heerenveen zich hier steeds mee bemoeien. Hij werd hiervoor een aantal malen gewaarschuwd en toen hij toch bleef doorgaan, werd hij aangehouden. Bij zijn aanhouding gaf de jongeman een valse naam op en schold hij de politiemensen uit. De verdachte werd overgebracht naar het bureau, alwaar hij werd overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee daar de verdachte militair was.

Joure: overbelading
Vrijdag omstreeks 05.20 uur werd op de Rijksweg A7 een bestuurder van een bestelauto gecontroleerd. De bestuurder, een 31-jarige inwoner van Kollumerzwaag, vervoerde een bouwpakket voor een houten garage. Het totale gewicht bleek bij weging 5940 kilogram te zijn, terwijl 3490 kilogram was toegestaan. Een deel van de lading werd overgeladen. De bestuurder kreeg voor deze overtreding een bekeuring.

Leeuwarden: controle coffeeshop
Donderdag omstreeks 19.45 uur werd een coffeeshop aan de Kleine Kerkstraat gecontroleerd. De coffeeshop was niet in het bezit van een gedoogverklaring en had ook geen vergunning. Bij controle bleek dat 124,4 gram softdrugs aanwezig waren, terwijl 50 gram was toegestaan. De eigenaar van de coffeeshop was niet aanwezig en moet nog worden gehoord.

Hiaure: man gewond
Woensdag omstreeks 11.50 uur kwam er melding binnen dat op de Hantumerwei een man klem zat onder een boom. Het slachtoffer, een 31-jarige inwoner van Anjum, was als werknemer van de gemeente bezig met het omzagen van `zieke` iep. Toen hij de boom wilde omduwen, maakte hij een misstap, waardoor de boom zijn kant opviel. Hij raakte daardoor bekneld tussen de boom en de kettingzaag (niet meer inwerking).Het slachtoffer werd door de brandweer bevrijd uit zijn benarde positie. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Leeuwarden: onder invloed
Vrijdag omstreeks 05.50 uur werd op de Stationsweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 43-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 585 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 6 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Sneek: vernieling ruit
Vrijdag omstreeks 06.15 uur werd van een winkel aan de Nauwe Noorderhorne een etalageruit vernield. De etalageruit van 0.60 x 2.50 meter werd ingegooid met een straatklinker. De eigenaresse, een 30-jarige vrouw, woont samen met haar man boven de zaak. Ze werden wakker van deze vernieling. Zij zien dan twee mannen weglopen in de richting van de Wijde Noorderhorne. De man zette samen met een buurman de achtervolging in, doch de beide mannen werden niet meer aangetroffen. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak woning
Tussen donderdag 20.40 en vrijdag 01.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Accamastraat. De achterdeur werd geforceerd. Uit de woning werden sieraden, geld en audioapparatuur weggenomen. De eigenaar, een 25-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Gorredijk: inbraak bedrijf
Afgelopen nacht werd ingebroken bij een bedrijf aan de Jodocus Heeringastraat. Via de vernieling van een golfplaat kwam men in de productiehal terecht. Via deze hal kwam men bij de kantoorruimtes uit. Uit één van de kantoren werden een computer met randapparatuur, een tv, een thermoskan en een verbanddoos weggenomen. Een medewerker van het bedrijf, een 48-jarige inwoner van Gorredijk, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak winkel
Afgelopen nacht werd ingebroken in bij winkelbedrijf aan het Zaailand. Hoe men het pand is binnenkomen is nog niet duidelijk. Er waren geen braaksporen. In de winkel en het magazijn waren vitrines en kasten opengebroken. Allerlei sieraden en gsm`s zijn weggenomen. De waarde van het ontvreemde goederen bedraagt duizenden guldens. Een medeweker van het bedrijf, een 25-jarige inwoner van Bolsward, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Politieberichten Friesland van 17/8 (7.00 uur t/m 13.00 uur) '
Lees ook