Politiebericht Friesland: Friesland 25-07-2001
Politieberichten van 24/7 (13.00 uur) t/m 25/7 (07.00 uur)

Stiens: inbraak auto
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Roptastins. Het rechter achterruitje werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen, alsmede 16 cd`s en een pechlamp. De eigenaar, een 19-jarige inwoner van Stiens, heeft aangifte gedaan.

Drachten: inbraak auto
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Moezel. Het rechter portierslot werd geforceerd. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 27-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Wier: ongeval met gewonde
Dinsdag omstreeks 14.30 uur kwam ter hoogte van Moaije Peal een inwoner van Sint Annaparochie(leeftijd niet bekend) met zijn invalidenwagentje door nog onbekende oorzaak in de sloot naast de weg terecht. Door getuigen werd gezien dat de man vanaf het fietspad plotseling de sloot inreed. Deze getuigen, een echtpaar uit Stiens en een vrouw uit Sint Jacobiparochie, hebben de man uit de sloot gehaald. Het slachtoffer werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Leeuwarden: vernieling
Dinsdag omstreeks 17.30 uur kwam er een melding binnen dat op de Bredeplaats door een man ruiten waren vernield en dat deze man vervolgens zich had uitgekleed en in z`n blootje was weggelopen in de richting Nieuweburen. Even later kwam de melding dat de man op de Voorsteek in het water was gesprongen. De man, een 22-jarige inwoner van Burgum, was vervolgens door drie omstanders uit het water gehaald. De man, die een verwarde indruk maakte, is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op de Bredeplaats bleek vijf ruiten te zijn vernield. De man is ingesloten en hij zal worden onderzocht door een arts.

Wolvega: mishandeling buschauffeur
Dinsdag omstreeks 16.30 uur werd een buschauffeur van `Arriva`, een 40-jarige inwoner van Veenhuizen, op de Stationsweg mishandeld door een passagier. De passagier, een 42-jarige inwoner van Leeuwarden, zat bier te drinken in de bus. De chauffeur deelde de passagier mee dat dit verboden was. Toen de buschauffeur vervolgens weer wegreed, gooide de passagier plotseling een geopend bierblikje in de richting van de chauffeur. Deze werd niet geraakt. Nadat de chauffeur de bus tot stilstand had gebracht, sloeg de passagier hem en verliet vervolgens de bus. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de passagier op de Hoofdstraat worden aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Leeuwarden: vechtpartij
Dinsdag omstreeks 19.45 uur kwam er een melding binnen dat er gevochten zou worden op een terras van een discotheek aan de Nieuwestad. Een 18-jarige inwoonster van Leeuwarden werd op het terras gebeld door een 24-jarige inwoner van Leeuwarden. Dit was een kort gesprek. Even later belde de man weer en toen nam een 35-jarige Leeuwarder de telefoon op. Tijdens dit telefoongesprek werden beschuldigingen geuit. De 24-jarige inwoner van Leeuwarden kwam vervolgens met een honkbalknuppel naar het terras. Aldaar aangekomen sloeg de man met de honkbalknuppel om zich heen. Door een terrasbezoeker werd de honkbalknuppel van de man afgepakt. De man werd aangehouden en door de inmiddels gewaarschuwde politie overgebracht naar het bureau. Door een medewerkster van de discotheek, een 33-jarige inwoonster van Leeuwarden, is aangifte gedaan van vernieling van meubilair. De man werd na het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Earnewald: onder invloed
Dinsdag omstreeks 19.00 uur werd op de Feanstersdyk een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 51-jarige inwoner van Sneek, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 365 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 3 uren.

Dinsdag omstreeks 18.00 uur werd op de Feanstersdyk een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 63-jarige inwoner van Woudsend, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 275 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Leeuwarden: lastige mannen
Dinsdag omstreeks 19.00 uur kwam er een melding binnen dat er op het Ruiterskwartier ter hoogte van de Doelesteeg gevochten zou worden. Ter plaatse bleek van een vechtpartij geen sprake. Wel liepen er twee mannen dreigend rond en zij hadden een fiets op straat gegooid. Tevens zouden zij gedreigd hebben met een mes. De beide mannen, een 38-jarige inwoner van Marrum en een 37-jarige inwoner van Harlingen, werden aangehouden. Tijdens de fouillering werd bij de inwoner van Marrum een stiletto in zijn kleding aangetroffen. De verdachten werden overgebracht naar het bureau. De stiletto werd in beslag genomen. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt ter zake vernieling en verboden wapenbezit.

Appelscha: mishandeling
Dinsdag omstreeks 21.00 uur vond op het AZC Appelscha aan de Wester Es een mishandeling plaats. Drie asielzoekers, leeftijd 25, 38 en 18 jaar, zaten bij elkaar in een caravan. Op een gegeven moment ontstond er een woordenwisseling. De oudste en de jongste wilden op een gegeven moment niet verder praten en dit zinde de verdachte niet, die daarop een mes pakte. De verdachte, 25 jaar, stak daarmee en raakte de oudste, die een wondje kreeg aan zijn arm en knie. De verdachte ging er daarop vandoor, doch keerde even later terug. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De verdachte is ingesloten. De jongste liep geen verwondingen op

Drachten: onder invloed
Dinsdag omstreeks 22.10 uur reed een bestuurder van een invalidenvoertuig over het Moleneind zz. Bij het zien van een politieauto stopte de bestuurder abrupt. Nadat de politieauto was gepasseerd, vervolgde de bestuurder, een 39-jarige inwoner van Drachten, zijn weg al slingerend. De bestuurder bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 370 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 3 uren.

Sneek: aanrijding drank
Woensdag omstreeks 01.00 uur reed een bestuurder van een personenauto op de Akkerwinde tegen een aldaar staande lantaarnpaal. De lantaarnpaal brak af en de auto werd aan de voorzijde zwaar beschadigd. De bestuurder, een 20-jarige inwoner van Sneek, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 680 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 8 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Leeuwarden: vernieling
Woensdag omstreeks 02.40 uur zag een getuige dat op de Tuinen door twee mannen een spiegel van een auto werd getrapt. De politie werd gebeld en aan de hand van het opgegeven signalement konden de beide mannen op het Vliet worden aangehouden. De mannen, 21 en 46 jaar, beiden uit Leeuwarden werden overgebracht naar het bureau. De eigenaresse van de auto, een 28-jarige inwoonster van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan. Tegen de beide mannen is proces-verbaal opgemaakt en zij zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Politieberichten Friesland van 24/7 t/m 25/7 (07.00 uur) '
Lees ook