Politiebericht Friesland: Friesland 8-09-2001
Politieberichten van 7/9 (13.00) t/m 8/9 (13.00)

Lemmer: camper afgebrand
Vrijdag omstreeks 13.00 uur is een camper, eigendom van een 21-jarige inwoner van Lemmer, volledig afgebrand. De camber stond naast een woning aan de Barkentijn. De brandweer heeft de brand geblust. De technische recherche stelt een onderzoek in. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Hallum: inbraak auto
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Stjurmanstun. Men kwam binnen door de bestuurdersportier te forceren. Ontvreemd werden een radio-cdspeler en twee boxen. Aangifte is gedaan door een 50-jarige inwoner van Hallum.

Drachten: motorrijder tegen bus
Vrijdag omstreeks 12.45 uur reed een 42-jarige motorrijder uit Drachten, komend vanuit het centrum, over de Stationsweg. Een bus, bestuurd door een 60-jarige inwoner van Leeuwarden, kwam vanuit de tegenovergestelde richting, sloeg linksaf het terrein van het busstation op en verleende geen voorrang aan de motor. Deze kwam ten val en kwam tegen de zijkant van de bus tot stilstand. De Drachtster kwam onder de bus te liggen. Hoewel het er aanvankelijk ernstig uitzag, viel de schade, relatief bekeken, mee. De motorrijder is, met een gekneusde enkel, overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Het bureau ongevalanalyse van de politie Friesland heeft het ongeval onderzocht. De brandweer heeft het wegdek schoon gemaakt.

Dokkum: steekpartij
Vrijdag omstreeks 16.00 uur kreeg de politie een melding van een steekpartij in het AZC aan de Parklaan. Een 24-jarige bewoner werd aangehouden. Hij had een 26-jarige bewoner gestoken, die daardoor een drie cm diepe steekwond in de linkerzijde opliep. Hij is behandeld door een arts. De verdachte verklaarde dat hij was geschopt en geslagen door de 26-jarige bewoner. Na het verhoor is de verdachte om 18.00 uur weer in vrijheid gesteld

Ureterp: aanrijding met letsel
Vrijdag omstreeks 16.00 uur reed een 28-jarige automobilist uit Ureterp over de oprit van de Opper Haudmare. Op de kruising met de Opgong verleende hij geen voorrang aan een van links komende 43-jarige automobilist uit Drachten. De Drachtster werd, met hoofd- en knieletsel, per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Beide voertuigen zijn afgesleept.

Jirnsum: ongeval met letsel
Vrijdag omstreeks 16.00 uur reed een 26-jarige automobilist uit Sneek, met zijn 19-jarige passagier uit Sneek, over de Terprane, in de richting van de Butlanswei. In een bocht naar rechts belandde de auto op de linkerweghelft. Op dat moment naderde vanuit de tegenovergestelde richting een auto, die bestuurd werd door een 26-jarige inwoner van Nes, met een 24-jarige inwoner van Akkrum als passagier. Een frontale aanrijding was het gevolg. Beide inzittenden van de auto, bestuurd door de inwoner van Nes, zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Ook de beide inzittenden van de andere auto zijn naar het ziekenhuis vervoerd, de passagier (de 19-jarige inwoner van Sneek) moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd. Beide voertuigen zijn afgesleept. De rondweg is circa anderhalf uur afgesloten.

Leeuwarden: aanrijding, drank in het spel
Vrijdag omstreeks 19.15 uur zocht een 34-jarige automobilist uit Sint Annaparochie een parkeerplaats op de Wortelhaven. Terwijl hij daar reed werd hij in de linkerflank geraakt door een 31-jarige automobilist uit Sneek. De Sneker bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 1020 ug/l, goed voor een rijverbod van 13 uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Lemmer: ongeval met letsel
Vrijdag omstreeks 20.15 uur reed een snackwagen, bestuurd door een 38-jarige inwoner van Lemmer, over de Plattedijk richting het centrum. Hij werd ingehaald door drie autos. Toen de derde wagen, bestuurd door een 22-jarige inwoonster van Oosterzee, de snackwagen inhaalde kwam er een tegenligger aan. De vrouw uit Oosterzee botste met de rechterkant tegen de linkerkant van de snackwagen. Hierna schoot de auto naar links, waardoor zij frontaal op een tegenligger botste. Onduidelijk is nog of dit voertuig verlichting voerde. De bestuurster en haar passagiere (leeftijd en woonplaats onbekend) raakten gewond aan hoofd, nek en rug. Het ene slachtoffer werd afgevoerd naar het ziekenhuis in Emmeloord, het andere naar het ziekenhuis in Sneek. De overige betrokkenen bleven ongedeerd. Beide autos zijn afgesleept.

Dokkum: problemen AZC
Zaterdag omstreeks 01.30 uur kreeg de politie een melding van problemen op het AZC aan de Parklaan. Ter plaatse bleek dat een 19-jarige bewoner zich vervelend had gedragen. Hij is hierop door een aantal bewoners uit de unit gezet. Even later kwam de 19-jarige terug met een wijnfles. Een 17-jarige bewoner probeerde hem tegen te houden, met als gevolg dat beiden van de trap afvielen. De 19-jarige liep hierbij snijwonden op. Toen de politie de man wilde aanhouden, gaf hij een politieman een vuistslag tegen de kaak. Hierop is de verdachte aangehouden en geboeid overgebracht naar het bureau in Leeuwarden.

Oudehaske: rijden onder invloed
Zaterdag omstreeks 02.10 kreeg de politie een melding dat op de Rijksweg A7 bij Oudehaske een voertuig tegen de vangrail stond. Ter plaatse gekomen bleek dat de 54-jarige bestuurder uit Oudehorne had gedronken. Op het bureau blies hij 680 ug/l, goed voor een rijverbod van acht uren. Tevens bleek dat hij reed, terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.

Drachten: lastige klant
Zaterdagochtend wilde een 24-jarige inwoner van Zeewolde een horecagelegenheid aan de Zuidkade binnen. Het bleek echter dat hij een zakje met pillen bij zich had. Hierop werd hem de toegang geweigerd en werd hen verteld dat de pillen zouden worden ingeleverd bij de politie. Omstreeks 02.00 uur probeerde de man wederom binnen te komen. Wederom werd de toegang geweigerd. Hierop werd de man boos en hij uitte bedreigende taal richting de portiers. Hierop is de man aangehouden door de politie in verband met het in bezit hebben van harddrugs. Tijdens de fouillering bleek de man in het bezit te zijn van 38 pillen en een bolletje coke. De verdachte is ingesloten

Wolvega: vijf verdachten aangehouden
Zaterdag omstreeks 02.30 uur werd, door de KLPD, een auto gecontroleerd op de Rijksweg A32 bij Wolvega. Het vermoeden bestond dat er gestolen spullen in de auto lagen. Met behulp van een vijftal collegas van de politie Friesland zijn de vijf inzittenden aangehouden: drie inwoners van Lelystad (18, 21 en 30 jaar), een uit Heerenveen (49 jaar) en een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het vermoeden bestaat dat de auto net gestolen was. In de auto werden, naast inbrekersgereedschap, een hogedrukreiniger en een kettingzaag aangetroffen. Om 09.00 uur werd de politie gebeld door de eigenaar van een bedrijf aan het Meer te Heerenveen. Bij hem was afgelopen nacht ingebroken. Men was binnengekomen via de achterkant. Ontvreemd waren o.a. een hogedrukreiniger en een kettingzaag. De man heeft aangifte gedaan. De technische recherche onderzoekt zowel de auto als de inbraak bij het bedrijf in Heerenveen.

Sneek: inbraak auto
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een auto, die stond geparkeerd aan de Scherhemstraat. Onduidelijk is hoe men is binnengekomen. Ontvreemd werden een rijbewijs, een kentekenbewijs en diverse pasjes. Aangifte is gedaan door een 20-jarige inwoner van Sneek.

Sumar: inbraak school
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een school aan de Knilles Wytseswei. Men kwam via de oostzijde het pand binnen. Hierbij sneuvelde een raam. De hele school werd doorzocht. Ontvreemd werd een kistje met enkele honderden guldens. De technische recherche zal een onderzoek instellen. Aangifte is gedaan door een 40-jarige inwoner van Zwaagwesteinde.

Leeuwarden: inbraak bedrijf
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een bedrijf aan de Nieuweburen. Men kwam binnen via de voordeur. In het pand werd de kluis opengebroken. Enkele duizenden guldens werden ontvreemd. De technische recherche onderzoekt de inbraak. Aangifte is gedaan door een 25-jarige inwoner van Leeuwarden.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272

Deel: ' Politieberichten Friesland van 7/9 (13.00) t/m 8/9 (13.00) '
Lees ook