Politiebericht Friesland: Friesland 17-09-2001
Politieberichten van 17/9 (07.00 tot 13.00 uur)

Dokkum: aanhouding verdachte
Maandag rond 06.00 uur is een 34-jarige inwoner van Dokkum aangehouden, omdat hij rond zijn woning aan de Finneblomstrjitte overlast veroorzaakte. Omstreeks genoemd tijdstip kreeg de politie meldingen dat de verdachte met bierblikjes en flesjes aan het gooien was en vernielingen aanrichtte. Hij werd daarop in zijn woning aangehouden en op het politiebureau ingesloten.

Gorredijk: politieauto vernield
In de nacht van zaterdag op zondag zijn vernielingen aangericht aan een politieauto die geparkeerd stond aan de Mientewei. Politieagenten hadden de auto daar geparkeerd in verband met het toezicht tijdens een evenement in de sporthal Kortezwaag. Toen zij daarna terugkeerden bleken onbekenden twee antennes en de achterruit te hebben vernield.

Leeuwarden: inbraak autos
In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een aan de Geraniumstraat geparkeerd staande auto. Nadat een ruit was vernield werd een radio/cd-speler, een radardetector en een aantal cds weggenomen. De 39-jarige eigenaar uit Leeuwarden deed aangifte. In dezelfde nacht werd ook ingebroken in op het Harmonieplein geparkeerd staande auto. Hier werd een portier geforceerd, waarna een radiocassetterecorder werd ontvreemd. Een 31-jarige Leeuwarder deed aangifte.

Burgum: inbraak sportkantine
In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in de kantine van een sportclub aan de Bgm. Bothenius Lohmanlaan. Na vernieling van een ruit wisten de daders zich toegang te verschaffen tot het pand. Men nam een hoeveelheid frisdrank mee. Een 43-jarige inwoner van Burgum deed namens de sportclub aangifte.

Sneek: woninginbraak
In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een woning aan de Gele Lis. Via een geforceerd raam kwam men het pand binnen. Het hele pand werd doorzocht. Uit een vriezer werd 10 kilo ingevroren vlees weggenomen. Aangifte is gedaan door een 43-jarige inwoner van Sneek.

Surhuisterveen: inbraak sportkantine
Tussen zaterdag 20.30 uur en maandag 08.00 uur werd ingebroken in een kantine van een sportclub aan De Ketting. Nadat een raam was ingegooid openden de daders de deur van een koelkast en een vriezer. Volgens degene die aangifte deed, een 59-jarige inwoner van Surhuisterveen, werd niets meegenomen.

Leeuwarden: inbraak
In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een hok bij een woning aan de Jaarlastins. Nadat een deur was geforceerd, werden onder meer een fiets en een boormachine weggenomen. De 41-jarige bewoner deed aangifte.

Bureau Communicatie: 058 8808272

Zoekwoorden:

Deel: ' Politieberichten Friesland verdachte aangehouden in Dokkum '
Lees ook