Politiebericht Friesland: Friesland 6-08-2001
Politieberichten van 6/8 (0700 uur t/m 13.00 uur)

Sneek: waarschuwing zakkenrollers
Het afgelopen weekend zijn bij de politie Sneek een aantal aangiftes (in totaal 8) binnengekomen van zakkenrollerij en diefstal van goederen uit tassen. Deze zakkenrollerij vond vooral plaats in de vroege avonduren en op plaatsen waar veel publiek aanwezig was. Portemonnees en gsm`s waren de goederen, die het meest werden gestolen. De politie waarschuwt de mensen dan ook om geen gsm`s en portemonnees opzichtig in de tas neer te leggen. Doe ook altijd uw tas dicht en draag deze met de sluiting tegen uw lichaam. Laat uw tas of gsm niet onbeheerd even ergens liggen. Doet uw portemonnee in de binnenzak van uw jas. Neem nooit te veel geld mee. Bij diefstal van bankpasjes laat deze direct bij de bank blokkeren. Bewaar bankpasjes en cheques altijd gescheiden. Ook de sleutels (huis/auto) niet in uw tas bewaren.

Terschelling: mishandeling
Maandag omstreeks 02.15 uur werd een 31-jarige inwoner van Midsland op de Westerburen mishandeld door twee mannen. De mannen stonden voor zijn woning te schreeuwen en toen de man naar buiten kwam en hier iets van zei, brak een vechtpartij uit en werd de man geslagen en geschopt. Het slachtoffer liep een bloedneus op en een openwondje aan de wenkbrauw. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Even later konden de twee mannen op de Oosterburen in Midsland worden aangehouden. In eerste instantie verleenden de mannen geen medewerking en wilden zij niet zeggen, wie ze waren. De verdachten werden overgebracht naar het bureau. Aldaar bleek het te gaan om een 25-jarige inwoner van Zwolle en een 18-jarige inwoner van Groningen. De beide verdachten zijn gehoord en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en ze zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Oosterwolde: inbraak kantoor
Afgelopen nacht werd ingebroken in het kantoor van het bejaardentehuis aan de Rikkingahof. Een ruit van de kantoorruimte werd vernield. De verpleegsters hoorden op hun ronde glasgerinkel en waarschuwden de politie. Uit het kantoor werd een geldkistje met daarin f 5.- weggenomen. Het geldkistje werd leeg in de tuin teruggevonden. Een medewerker van het bejaardentehuis, een 58-jarige inwoner van Oosterwolde, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen; insluiping woning
Zondag tussen 02.00 en 04.45 uur vond een insluiping plaats in een woning aan de Kempenaerssingel. De toegang tot de woning werd verkregen door de zogenaamde `hengelmethode`. De voordeur zat niet op het nachtslot. Uit de woning werden een gsm, een rijbewijs, een fles wodka en een portemonnee met daarin wat kleingeld, weggenomen. De bewoner, een 25-jarige man, heeft aangifte gedaan.

Noordwolde: inbraak auto
Zondag tussen 11.30 en 18.30 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Hoofdstraat Oost. Het linker voorportierslot werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 48-jarige inwoner van De Blesse, heeft aangifte gedaan.

Grou: inbraak hotel
Maaandag tussen 03.00 en 07.30 uur werd ingebroken in een hotel aan de Nieuwe Kade. De toegangsdeur van de hal naar het restaurantgedeelte was opengebroken. Uit de kassa achter de bar werd het wisselgeld (klein bedrag) weggenomen. De medewerker van het hotel, een 31-jarige inwoner van Grou, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Politieberichten Friesland zakkenrollers in Sneek '
Lees ook