Politiebericht

Korps: Friesland, plaats: Regio 11-02-2000

Politieberichten van 10 februari (13.00 uur) tot en met 11 februari (07.00 uur)/

Drachten: inbraak woning
Op woensdag tussen 19.30 en 20.30 uur werd een woninginbraak gepleegd aan de Slinge. Aan de achterzijde van de woning werd een deur opengebroken. Uit de woning werden een videocamera, een afstandsbediening en twee luidsprekerboxen ontvreemd. De eigenaar, een man van 59 jaar uit Drachten, heeft hiervan aangifte gedaan.

Sexbierum: aanrijding met ree
Donderdag omstreeks 05,30 uur vond op de Hearewei ter hoogte van de Molen onder Sexbierum een aanrijding plaats tussen een personenauto en een overstekende ree. Het dier overleefde de aanrijding niet en werd naar de poelier gebracht. Autobestuurder, een man van 21 jaar uit Witmarsum, kwam met de schrik vrij. De auto werd licht beschadigd.

Nijelamer: inbraak woning
Woensdag tussen 16.00 en 16.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Schipslootweg te Nijelamer. Vermoedelijk is men de woning binnengekomen door gebruik te maken van een valse sleutel. Een kluisje (35 x 40 x 50 cm) werd weggenomen, alsmede enige sieraden. De diefstal werd ontdekt door de zoon van de bewoners. De inhoud van het kluisje is niet bekend. Aangifte namens zijn ouders, werd gedaan door 67-jarige zoon uit Nijelamer.

Drachten: winkeldiefstal
Donderdag omstreeks 16.35 uur werden bij de Hema aan de Noordkade drie meisjes van 13 jaar, allen uit Drachten, op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal. Zij namen make-up spulletjes weg met een totale waarde van bijna f 60.-. De meisjes zijn overgebracht naar het bureau en daar door hun ouders opgehaald. De zaak wordt via HALT-afdoening geregeld.

Heerenveen: inbraak woning
Donderdag tussen 12.00 en 17.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Vlierbes. Door verbreking van een bovenlicht is men binnengekomen. In de woning werden alle kasten doorzocht. Een man van 47 jaar heeft aangifte gedaan. Uit de woning is kleding, schoeisel, een horloge, een fotocamera en geld weggenomen.

Ureterp: dodelijke aanrijding
Vrijdag omstreeks 00.40 uur vond op de Opper Haudmare onder Ureterp een eenzijding ongeval plaats met dodelijke afloop. Volgens een getuige haalde de bestuurder van een personenauto een voor hem rijdende auto in, hij komt in de linkerberm terecht en botst aldaar tegen een boom en komt vervolgens in de onderwal van een sloot tot stilstand. De bestuurder zat bekneld in het voertuig en overleed ter plaatse. Door de brandweer wordt het slachtoffer uit de auto gehaald. Het slachtoffer is overgebracht naar ziekenhuis in Drachten. Het slachtoffer is een man van 47 jaar uit Oosterwolde. De naam van slachtoffer kan op dit moment nog niet vrijgegeven worden, daar alle familie nog niet is ingelicht.

Sneek: diefstal auto
Vrijdag omstreeks 02.35 uur kwam er een melding binnen dat een personenauto zou rondscheuren in de omgeving van de Waterhoenstraat. Op het terrein van de kringloopwinkel aan de Alddyk werd de desbetreffende auto aangetroffen. Inzittenden waren in geen velden of wegen te bekennen. Uit de sporen bleek dat de bestuurder uit de richting van de Waterhoenstraat was gekomen en dat hij rechtdoor de Bolswarderweg was overgestoken. Hierbij was hij door een haag met een houten hek gereden. Ongeveer 30 meter verderop was hij tot stilstand gekomen en was vervolgens tegen een bushokje geramd. Iets verderop in een haag kwam de auto tot stilstand. Het bleek dat de auto vermoedelijk gestolen was daar de bekabeling onder de stuurkolom openlag. De auto totaal werd vernield. De politie heeft de eigenaar nog niet kunnen bereiken. Onderzoek in de omgeving naar de verdachten leverde geen resultaat op.

Franeker: dronken man
Donderdag omstreeks 16.50 uur werd een man, 35-jarige man uit Leeuwarden, stomdronken aangetroffen op de Noord te Franeker. De man is overgebracht naar het bureau en ter ontnuchtering ingesloten. De man heeft een proces-verbaal gekregen voor openbare dronkenschap.

Drachten: overval
Donderdag omstreeks 17.15 uur kwam er een melding binnen dat er een overval zou zijn bij een benzinestation aan de Noorderdwarsvaart. Een man met een doek voor het gezicht en een zonnebril op, kwam omstreeks die tijd het benzinestation binnen met in zijn linkerhand een plastictas en in zijn rechterhand een soort stiletto. Het mes was niet uitgeklapt. De man liep naar de caissière en fluisterde tegen haar dat zij de tas moest vullen. De aangeefster, een vrouw van 23 jaar uit Drachten, greep de telefoon, waarop de verdachte wilde weglopen. De deur is echter gesloten, waarop de man terugloopt en tegen de caissière roep dat zij de deur open moet maken. De vrouw doet dit, waarna de man wegloopt.
Het betreft hier een man met een lengte van ongeveer 1.70 meter, tenger postuur, legergroene isojasje met klitterband. Er werd niets ontvreemd. Een onderzoek in de omgeving had geen resultaat.

Voor inlichtingen: Regionaal Bureau Voorlichting & PR, 058 - 880 8272

Deel: ' Politieberichten Friesland '
Lees ook