Politiebericht

Korps: Friesland, plaats: Regio 11-02-2000

Politieberichten van 11 februari (07.00 uur - 13.00 uur)/

Lemmer: brand aanhangwagen
Vrijdag omstreeks 00.50 uur kwam er en melding binnen dat een 48-jarige man uit Lemmer brand had gesticht in een aanhangwagen, die geparkeerd stond aan de Tjalk in Lemmer. De brand werd door aangeefster, een vrouw van 55 jaar en een buurman, man van 38 jaar, geblust. De aanhangwagen stond op het parkeerterrein. Zij zagen dat de verdachte iets brandends in de aanhangwagen gooide. Bleek een fles met vermoedelijk wasbenzine te zijn. De verdachte werd later in de nacht in zijn woning aangehouden. De man verkeert in psychische nood en is ingesloten.

Drachten: inbraak auto
Van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Dollard te Drachten. Toen de eigenaar, een man van 44 jaar uit Drachten, bij zijn auto kwam, bleek dat men het linkerachterportier had opengebroken. Uit de auto werden een computer en een digitaal camera weggenomen. De radio/cd-speler werd vernield. De totale schade bedraagt ongeveer f 8000.-. De aangever looft een beloning uit voor de vinder of terugbezorger van de computer en digitaal camera.

Harlingen: brand
Donderdag omstreeks 16.30 uur kwam er een melding binnen dat er brand zou zijn bij Friasian Shipyard Welgelegen. Het bleek dat een hok, waarin schoonmaakartikelen lagen opgeslagen, in de overdekte hal iets was gaan branden. De brandweer heeft het vuur gedoofd. De oorzaak van de brand is niet bekend. De schoonmaakartikelen gingen verloren en het hok raakte beschadigd.

Drachten: diefstal uit school
Van woensdag op donderdag werd bij een school aan de Dollard een ruit ingegooid. Via het ontstane gat werd een computer weggenomen. Men is niet in de school geweest. Aangifte werd gedaan door een man van 38 jaar uit Drachten.

Harlingen: inbraak garage
Van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een garage aan de Vormer. Door verbreking kwam men het in aanbouw zijnde gebouw binnen. Uit een bureaulade zijn twee autoradio/cd spelers weggenomen. De eigenaar, een man van 46 jaar, uit Harlingen heeft aangifte gedaan.

Buitenpost: lastigvallen meisjes
Vanaf september 1999 tot midden januari 2000 kwamen bij de politie in Noordoost Friesland vijf aangiftes binnen van meisjes, die betrekking hadden op het lastig vallen, bedreiging en poging tot aanranding. Deze feiten werden gepleegd in de omgeving van Buitenpost, Kollum en Zwaagwesteinde. Door de recherche werd een onderzoek ingesteld en dit heeft erin geresulteerd dat op maandag 31 januari een 17-jarige jongeman uit Winschoten werd aangehouden. Door onvoldoende bewijslast tegen deze verdachte werd hij in opdracht van de officier van justitie weer in vrijheid gesteld. De politie is nu nog bezig met het onderzoek en vraagt eventuele getuigen zich te melden. Het spreekt voor zich dat alle informatie strikt vertrouwelijk zal worden behandeld. U kunt uw informatie kwijt bij de recherche in Buitenpost: telefoon: 058 - 880 8920.

Heerenveen: inbraak woning
Donderdag tussen 15.00 en 21.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Ganzenweide. Een draairaam van de garage werd opengebroken. De gehele woning werd doorzocht. Uit de woning werden een audio-set en een computer met toebehoren weggenomen. De eigenaar, een man van 60 jaar heeft aangifte gedaan.

Harlingen: inbraak cafetaria
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een cafetaria aan de Zuiderhaven. Aan de voorzijde van het pand werd een raam opengebroken. Uit het cafetaria is geld weggenomen. Ook is een gokkast opengebroken. De technische recherche zal een onderzoek instellen. Een 38-jarige inwoner uit Franeker heeft aangifte

Voor inlichtingen: Bureau Voorlichting & PR, telefoon 058 - 880 -8271

Deel: ' Politieberichten Friesland '
Lees ook