Politiebericht Friesland: Regio 23-03-2000
Politieberichten van donderdag 23 maart (07.00 uu) tot en met 13.00 uur

Sumarderheide: kappen boom
Woensdag omstreeks 14.45 uur werd op de Bosweg een 28- jarige inwoner uit Eastermar bekeurd, ter zake het illegaal kappen van een ongeveer 100 jaar oude eikenboom. De verdachte had last van deze boom en was bezig hem van zijn takken te ontdoen. De man heeft een proces-verbaal gekregen.

Boelenslaan: olievaten in sloot
Woensdagmiddag werden in een sloot aan de Muntsegroppe een viertal volle blauwe vaten van 20 liter aangetroffen. De vaten bleken afgewerkte olie te bevatten en zijn aldaar illegaal gedumpt. De vaten zijn uit de sloot gehaald en door de gemeente afgevoerd. Er was nog geen olie uitgelekt. De politie Buitenpost stelt een onderzoek in wie de vaten aldaar heeft gedumpt en vraagt getuigen zich te melden.
Harlingen: schietende jongen
De politie Harlingen heeft gisteren (woensdag 22/3) een jongeman van 17 jaar uit die stad aangehouden. Hij had op dinsdag 14 maart op school met een luchtdrukpistool doelbewust op een aantal mensen geschoten. Door 3 medescholieren werd aangifte gedaan. Twee van hen werden geraakt en bij een meisje leverde dit een forse blauwe plek op. Het pistool waarmee geschoten werd, was door zijn ouders als speelgoedpistool in Spanje gekocht. De `munitie` van dit wapen is een klein plastic bolletje. Daar het wapen bijna niet van echt is te onderscheiden, is het in Nederland verboden. Direct nadat dit incident bij de schoolleiding was gemeld, heeft deze actie ondernomen. Het pistool werd ingenomen en de jongen werd geschorst. Het pistool is aan de politie overgedragen. De jongen is na te zijn gehoord weer in vrijheid gesteld.

Drachten: autobrand
Donderdag omstreeks 02.55 uur kwam er een melding binnen dat een auto in de brand stond aan de Dwarsdyk. Toen de patrouille ter plaatse kwam, stond de auto al in lichterlaaie. De auto`s, die aan weerszijde van deze auto stonden, liepen ook schade op. Door de grote hitte smolten de kunstofonderdelen. De brandweer heeft de brand geblust. De auto was van een 67-jarige inwoner uit Drachten. De oorzaak van deze brand is vermoedelijk kortsluiting. De beschadigde auto`s waren van een 67-jarige vrouw en een 32-jarige man, beiden uit Drachten
Lemmer: inbraken in auto`s
In de nacht van woensdag op donderdag werd in drie auto`s ingebroken. De auto`s stonden op de Aak, Jol en Steile Bank. Bij de auto`s op de Aak en de Steile Bank werd een ruit verwijderd, terwijl bij de auto op de Jol een portierslot werd geforceerd. Uit alle drie auto`s werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaars hebben aangifte gedaan.
Oosterwolde: inbraak tenniskantine
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in de tenniskantine aan het Jaringapad. Door de toegangsdeur te vernielen, kwam men in de kantine. Uit de kassa werd een wat kleingeld weggenomen, alsmede dertig menthos repen. Een 38-jarige man uit Oosterwolde heeft aangifte gedaan.
Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

Deel: ' Politieberichten Friesland '
Lees ook