Politiebericht Friesland: Friesland 11-10-2001
Politieberichten van 11 oktober (07.00 - 13.00)

Drachten: inbraak auto
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op het Haverstuk. Het rechter portieraam werd ingeslagen. Uit de auto werd een radardetector weggenomen. De eigenaar, een 37 jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Dezelfde nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op het Compagnonsplein. Ook hier werd een ruit vernield. Uit de auto werden een radiocassetterecorder en een jas weggenomen. De eigenaar, een 23-jarige inwoner van Beetsterzwaag, heeft aangifte gedaan.

Burdaard: inbraak winkel
Afgelopen nacht werd ingebroken in een supermarkt aan de Hoofdweg. Het raam in de toegangsdeur werd verwijderd. Uit de winkel werd de gehele voorraad sigaretten weggenomen. De eigenaar, een 39-jarige inwoner van Burdaard, heeft aangifte gedaan.

Vrouwenparochie: inbraak auto
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een bestelauto, die geparkeerd stond op de Ouwe Griepstraat. Het slot werd vernield. Uit de auto werden een autoradio, een laptop en een koffer met programmeerboekjes en enkele diskettes. De eigenaar, een 30-jarige inwoner van Vrouwenparochie, heeft aangifte gedaan.

Wolvega: inbraak auto
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Haulerdwarsweg. Het portier werd op geforceerd. Uit de auto werd een radio/cd-speler, terwijl van de waslijn twee zwarte bomberjacks werden weggenomen. De eigenaresse, een 43-jarige inwoonster van Wolvega, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: asbest aangetroffen in hoofdbureau
In het hoofdbureau van de politie Friesland aan de Holstmeerweg 3 is asbest aangetroffen. In het bureau worden momenteel verbouwingen uitgevoerd. Tijdens hun werkzaamheden stuitten medewerkers van het aannemingsbedrijf op een stof, die mogelijk asbest bevatte. Er werden monsters genomen en voor onderzoek naar een laboratorium gestuurd. Vandaag, donderdag 11 oktober, werd bekend dat de aangetroffen stof bruine asbest bevatte. Daarop werden de werkzaamheden stilgelegd en werd besloten het bureau grotendeels direct te ontruimen. In het gebouw is o.a. het Meld- en Informatie Centrum en het Politie Service Centrum gevestigd. Deze ruimtes werden niet ontruimd, maar de medewerkers kregen beschermende middelen. Uit verder onderzoek is inmiddels gebleken dat er in deze laatstgenoemde ruimtes geen asbest aanwezig is. In het hoofdbureau zijn verder een aantal ondersteunende diensten gevestigd, zoals financiën, personeelszaken en automatisering. In de loop van donderdagavond moet uit metingen duidelijk worden of de medewerkers van deze diensten weer naar hun werkplek terug kunnen. Tot die tijd zijn zij elders ondergebracht.

Drachten: aanrijding met gewonde
Donderdag omstreeks 07.50 uur vond op de Noorderhogeweg een aanrijding plaats tussen twee personenauto`s. Een 44-jarige inwoonster van bracht haar auto tot stilstand achter een auto die op de rijbaan stilstond met pech. Toen de bestuurster stilstond werd zij van achteren aangereden door een personenauto, die bestuurd werd door een 18-jarige inwoner van Surhuisterveen. Beide bestuurders werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in drachten. Beide auto`s werden zwaar beschadigd en zijn weggesleept.

Wijnjewoude: diefstal caravan
Woensdag tussen 00.05 en 10.00 uur werd vanaf de Merkebuorren een tourcaravan, merk Tabbert, registratienummer WG-07-RV weggenomen. De waarde van de caravan bedraagt ongeveer f 45.000.- De eigenaresse, een vrouw van 49 jaar uit Wijnjewoude, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272

Deel: ' Politieberichten Friesland '
Lees ook