Politiebericht Friesland: Friesland 9-10-2001
Politieberichten van 9 oktober (07.00 - 13.00)

Uitwellingerga: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 16.25 uur vond op het fietspad langs de Oude Rijksweg een aanrijding plaats tussen een bromfietser en een voetganger. De bromfietser, een 16-jarige jongen uit Parrega, reed in de richting Sneek en zag een voetganger, die op het fietspad liep, over het hoofd. De voetganger, een 71-jarige inwoner van Uitwellingerga, werd van achteren aangereden. Beiden kwamen ten val en zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. De bromfietsbestuurder werd opgenomen, terwijl de voetganger na behandeling naar huis mocht.

Leeuwarden: rectificatie
In de politieberichten van 30/9 (13.00 uur) t/m 1/10 (07.00 uur) stond een bericht dat zondag omstreeks 14.10 uur een 38-jarige inwoner van Leeuwarden was bekeurd toen hij met zijn auto reed over het Zaailand, komende uit de richting van het Huis van Bewaring, terwijl middels borden wordt aangegeven, dat dit verboden is. Hiervoor kreeg de man een bekeuring. In hetzelfde bericht stond dat de man iets wilde aanplakken op een aldaar staand bord en dat hij hiervoor geen vergunning had. Het bleek dat de man hiervoor wel een vergunning had.

Hantum: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Smidstrjitte. Een ruit aan de linkerzijde werd ingeslagen. Uit de auto werd een carkit met gsm weggenomen. De eigenaar, een 32-jarige inwoner van Hantum, heeft aangifte gedaan.

Dezelfde nacht werd eveneens ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Master Beymastrjitte. Ook hier werd een ruit vernield. Uit de auto werden een gsm, een radio/cd-speler en handgereedschap weggenomen. De eigenaar, een 19-jarige inwoner van Hantum heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: diefstal fiets
Zondag tussen 03.15 en 03.30 uur fietste een 26-jarige inwoonster van Leeuwarden over de Oude Lombardsteeg in de richting van de Nieuwestad. In de steeg kwamen uit tegenovergestelde richting drie mannen aanlopen. Toen zij de mannen wilde passeren, gaf één van hen haar een duw, waardoor zij ten val kwam. Zij kwam met haar hoofd tegen de muur terecht en liep een bult aan het achterhoofd op. De man ging er vervolgens met haar fiets, waarbij één van de andere mannen achterop sprong, vandoor. Waarschijnlijk heeft de derde man niets met de diefstal te maken. Het enige wat bekend is, is dat het mannen een lichtgetinte huidskleur hadden en tussen de 20 tot 30 jaar oud waren. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Sumar: ongeval met paard
Dinsdag omstreeks 09.45 uur wilde een 76-jarige inwoner van Sumar een paard van achter de boerderij naar het weiland brengen. Het paard maakte op een gegeven moment een sprong en kwam op de man tertecht, die daardoor met zijn hoofd op de betonnen vloer terechtkwam. De man was enkele ogenblikken buiten bewustzijn en liep een hoofdwond op. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Bakhuizen: inbraak auto`s
Afgelopen nacht werd ingebroken in een zestal auto`s, die geparkeerd stond op de Bakwei (3), de Geastwei (2) en de T. de Boerstrjitte (1). Op de Bakwei betrof het drie auto`s van een gezin. In alle gevallen kwam men binnen door vernieling van een ruit of een portierslot. Uit de auto`s werden geluidsapparatuur, jassen en een gsm weggenomen. De eigenaars zijn ingelicht en hebben aangifte gedaan.

Oudehaske: aanrijding lichtgewonde
Dinsdag omstreeks 09.00 uur reed een 54-jarige inwoner van Rotsterhaule met zijn auto over de Jousterweg in de richting Heerenveen. Gekomen ter hoogte van de kruising met de Hasker Uitgang sloeg hij linksaf en verleende daarbij geen vrije doorgang aan de bestuurder van een bromfiets, die uit tegenovergestelde richting naderde. De bromfietsbestuurder, een 16-jarige inwoner van Heerenveen werd met een pijnlijke knie overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Na behandeling kon de jongeman weer naar huis.

Leeuwarden: vernieling
Dinsdag omstreeks 09.45 uur bevond een 29-jarige inwoner van Leeuwarden zich in een tandartsenpraktijk in de stad. De man moest een tand laten trekken en dit ging volgens hem niet naar behoren. De man trapte een opbergbakje kapot en spuugde de tandarts in het gezicht. De tandarts, een 40-jarige inwoner van Leeuwarden, deed aangifte. De verdachte werd de deur uitgewerkt en kon even later in de 2e Rembrandtstraat worden aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Daarna is de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272

Deel: ' Politieberichten Friesland '
Lees ook