Politiebericht Friesland: Friesland 20-09-2001
Politieberichten van 20 september (07.00 - 13.00)

Dokkum: aanhouding tweede verdachte
Als vervolg op het politiebericht van 19/9 (13.00) t/m 20/9 (07.00) wat betreft Dokkum: aanhouding verdachte kan worden gemeld dat woensdag om 20.30 uur nog een tweede verdachte is aangehouden. Het betreft een 30-jarige inwoner van Dokkum. De man kwam op het politiebureau in Dokkum informeren hoe het met de eerder aangehouden vrouw ging. De man is overgebracht naar het bureau in Leeuwarden en daar ingesloten.

Heerenveen: diefstal autoradio
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een auto, die stond geparkeerd op de Uhlweg. Ontvreemd werden een autoradio en een gereedschapskist. Men is vermoedelijk via de achterklep binnengekomen. Aangifte is gedaan door een 23-jarige inwoner van Heerenveen.

Gorredijk: inbraak bedrijf
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een bedrijf aan de Jodocus Heeringastraat. Twee brandkasten zijn opengebroken. Ontvreemd werd een bedrag van enkele duizenden guldens. Nog onbekend is hoe de inbrekers zijn binnen gekomen. Aangifte is gedaan door een 49-jarige inwoner van Gorredijk. De technische recherche heeft de zaak in onderzoek.

Surhuisterveen: getuigenoproep na ongeval
Woensdag omstreeks 19.00 uur fietste een 68-jarige inwoonster van Surhuisterveen over De Dellen, komend vanuit het centrum. Hier werd zij omver gereden door een jongen op een fiets. De vrouw viel met haar hoofd op straat, met als gevolg een hersenschudding en blauwe plekken. Ook haar fiets heeft schade. De jongeman heeft de vrouw nog wel geholpen, maar niet zijn naam en adres achtergelaten. De vrouw, alsmede de politie, komen graag in contact met de fietser via het algemene nummer van de Politie Friesland, telefoon 0900 8844.

Leeuwarden: inbraak woning
Bij een woning aan het Emmaplein is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. In verband met werkzaamheden werden door een bedrijf uit Zweins een luchthamer en een boormachine in het pand achtergelaten. Deze gereedschappen, met een waarde van enkele duizenden guldens, zijn gestolen. Onduidelijk is hoe de diefstal is gepleegd. Aangifte is gedaan door een 39-jarige inwoner van Ferwert.

Twijzelerheide: diefstal auto
In de nacht van woensdag op donderdag is een grijze Nissan Patrol, met het kenteken VT XN 74, gestolen uit een bedrijf aan de String. Onbekend is hoe men is binnengekomen. Aangifte is gedaan door een 40-jarige inwoner van Opende.

Leeuwarden: geen rijbewijs, onverzekerd rijden en auto in beslag genomen
Donderdag omstreeks 11.45 werd een 37-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd op de Wijbrand de Geeststraat. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs, tevens was de auto niet verzekerd. Daarnaast bleek de man nog een aantal boetes open had staan bij het CJIB: in totaal voor 3240 gulden. Omdat dit de derde keer was dat de man zonder rijbewijs reed, is zijn auto in beslag genomen.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272

Zoekwoorden:

Deel: ' Politieberichten Friesland '
Lees ook