Politie Gelderland-Zuid


+ District De WaardenDatum Maandag 3 maart 2003

Van / afdeling Communicatie


Persbericht


Ravenswaaij - gewonden bij burenruzie (vervolg)
Woensdagavond 26 februari rond 20.15 uur werd aan de politie gemeld dat er een vechtpartij gaande was in de Rozenstraat. Bij nader onderzoek blijkt het om een burenruzie te gaan waarbij twee personen, een 32jarige man en een 34-jarige man uit die straat en een 23-jarige man uit Buren gewond raakten. Bij de vechtpartij was sprake van vier gemaskerde mannen die met geweld de woning van de 32-jarige man binnengedrongen zouden zijn, doch dat bleken er drie te zijn. Uit nader onderzoek is vastgesteld wie die drie gemaskerde mannen waren. Zij komen alle drie uit Tiel en zijn 25, 32 en 47 jaar. Zaterdag is de 25-jarige aangehouden en vandaag de 32-jarige en 47-jarige man. Zij zijn in verzekering gesteld.
De opzet was de 34-jarige bewoner waarmee een al langer slepende burenruzie gaande was een lesje te leren. Bij zijn voordeur ontstond een vechtpartij waarbij hij rake klappen kreeg met een ijzeren pijp van twee van drie mannen die kennelijk erop waren hem te pakken te nemen. Hij wist met behulp van de 28-jarige man uit Buren de voordeur dicht te krijgen maar daarop werden de ruiten van zijn woning ingeslagen. Vervolgens vertrokken de drie gemaskerde mannen. De 34-jarige man was zo kwaad dat hij met een kapmes naar de woning van zijn buurman ging en de 32-jarige bewoner daarmee te lijf ging. De man uit Buren, die met hem was meegegaan, vernielde de ruitjes van een binnendeur. Daarna verlieten de 34 jarige en 23-jarige man de woning van de 32-jarige. De 32-jarige liet de inmiddels vertrokken gemaskerde drie mannen per telefoon weten wat er was gebeurd en zij besloten weer terug te gaan. Zij hadden zich inmiddels ergens voorzien van een meer dan manshoge heiningpaal. Toen zij in de Rozenstraat arriveerden ontstond er een vechtpartij tussen de drie gemaskerde Tielenaren, de 23, 32, en 34-jarige man die afgelopen was toen de politie arriveerde. De gemaskerde mannen waren toen reeds weer vertrokken. De 34-jarige man kon als eerste worden gehoord. Hij had één van de gemaskerde mannen herkend. De zaterdag en vandaag aangehouden mannen zijn in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.


Schade bij Tielse ramkraak winkelcentrum Kwadrant aanzienlijk

In september 2002 werd geprobeerd met een gestolen vrachtwagen met daarop een mobiele kraan de pinautomaat bij winkelcentrum Kwadrant uit de muur te rijden. Dat mislukte, maar de schade bleek enorm. De schade aan de muur is vastgesteld op E 100.000 en de schade aan de totaal vernielde vrachtwagen bedraagt E 125.000,--. De vrachtwagen was het eigendom van een 47-jarige Geldermalsenaar die betrokken was bij wegwerkzaamheden op de Inundatiedijk.. Daar bleek de vrachtwagen gestolen te zijn. De politie zoekt ook nu nog naar mogelijke getuigen die zich nog niet bij de politie gemeld hebben, om zo mogelijk de verdachten te kunnen aanhouden en een kans voor de belanghebbenden om de schade te kunnen verhalen.
Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --

Deel: ' Politieberichten Gelderland-Zuid 03-03-2003 '
Lees ook