Politie Gelderland-Zuid


+ KorpsstafDatum 6 maart 2003

Van / afdeling Communicatie


Regionaal Persbericht


District De Waarden
Culemborg - auto gestolen - Woensdag is van de Parallelweg-Oost een grijze Mazda-626 gestolen. De 58-jarige eigenaar heeft aangifte gedaan.

Culemborg - autoruiten vernield, onderdelen gestolen - Bij een garagebedrijf aan de Gutenbergweg zijn vanmorgen in de vroegte, tussen 00.15 uur en 08.30 uur van drie auto's ruiten vernield en werden van een van die auto's ook nog de radiateur, de koolfan, de voorbumper, de grill, de motorkap, koplampen en velgen weggenomen. Het slot van het hek bleek geforceerd te zijn. Een schadebedrag is niet bekend. Een 51-jarige medewerker heeft aangifte gedaan.

Tiel - bestolen van GSM - Een 28-jarige Tielenaar die woensdag tussen 07.45 en 08.00 uur over de Hoogeindsestraat liep, hoorde een bromfiets achter zich naderen en voelde dat de plastic zak die hij droeg uit zijn hand getrokken werd. In de plastic zak zat zijn GSM-telefoon, een minidisc en een paar sokken. De bromfietser reed door in de richting van de Prinses Beatrixlaan. Hij had rasta-haar en droeg een blauwe werkoverall. Op de bagagedrager zat een kinderzitje en vermoedelijk was het een ouder model Puch-maxi waar de ongeveer 23 jarige dief op reed. De politie zoekt deze man.

Tiel - auto gestolen - Woensdagmiddag is een witte Volkswagenbus met kenteken GZ-JT-36 van een parkeerplaats aan de Havendijk gestolen. De 35-jarige gebruiker van de auto heeft aangifte gedaan.

Bruchem - auto gestolen - In de avond van woensdag rond 21.00 uur en de daaraanvolgende nacht van donderdag 07.30 uur is van de Steenweg een grijze Mercedes met kenteken LR-TH-72 gestolen. De 38-jarige eigenaar, die in Bruchem woont, heeft aangifte gedaan.

District Stad Nijmegen

Bromfietser gewond - Woensdag rond 15.45 uur raakte een 16-jarige bromfietsster gewond toen zij aangereden werd door een 42-jarige Beusichemmer die een personenauto bestuurde. Vermoedelijk is de bestuurder van de personenauto vanuit een parkeervak de weg opgereden en heeft daarbij de bromfietsster over het hoofd gezien. De bromfietsster werd per ambulance overgebracht naar het CWZ.

Gouden munt gestolen - Woensdagmiddag tussen 15.45 uur en 16.00 uur is uit een vitrinekast van het Valkhofmuseum aan het Kelfkensbos een gouden penning van 4,6 centimeter doorsnede met aan de voorzijde een afbeelding van Mary Stuart en aan de achterzijde een afbeelding van Koning Willem III gestolen. De munt heeft een waarde van meerdere duizenden euro's. De dieven hebben kans gezien een glasplaat van de vitrinekast los te maken. Getuigen hebben in de nabijheid van de vitrinekast rond de tijd van de diefstal een blanke tussen de 20 en 25-jarige man met fors postuur en kort blond haar en een vrouw van ongeveer diezelfde leeftijd met blond stijl haar tot net over haar schouder gezien. De politie zoekt de twee verdachten en de munt.


Vechtpartij na drugsdeal - Een 26-jarige Nijmegenaar kreeg het woensdagmiddag rond 16.45 uur op de Rosa de Limastraat aan de stok met een 41-jarige uit Arnhem, een 27-jarige man uit Arnhem, een 35-jarige vrouw uit Arnhem en een 31-jarige vrouw uit Wijchen. De Nijmegenaar zou minder drugs aan de vier verkocht hebben dan waarvoor betaald zou zijn. Het viertal dat de Nijmegenaar klappen verkocht had was daarna in hun auto weggereden, maar de politie zag kans hen op de kruising Graafseweg/Dennestraat waar zij hen zagen rijden, aan te houden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau waar een nader onderzoek is ingesteld. Na verhoor werden de vier weer heengezonden. Er is proces-verbaal opgemaakt ter zake openlijke geweldpleging.

Beroofd van tas - Een 19-jarige Nijmeegse is woensdagavond rond 19.30 uur op de Meijhorst, 21ste straat van een zwarte schoudertas beroofd door twee mannen die op een bromfiets reden. De vrouw hoorde de bromfiets achter haar aan komen rijden en voelde dat de tas van haar schouder gegrist werd. In de tas zat haar GSM-telefoon en meerdere tientallen euro's. De politie beschikt over een signalement van de twee mannen op de bromfiets.

District Tweestromenland

Boven-Leeuwen - brand in woning - Een 19-jarige bewoner van een woning aan de Vogelenzang kwam vanmorgen rond 03.50 uur thuis en zag dat de verlichting die hij die avond tevoren had aangeschakeld, uit was. Bovendien hoorde hij gerucht in zijn woning. Hij belde de politie en vervolgens ook de brandweer omdat er rook uit het huis kwam. De bewoner vertelde dat hij enkele elektrische straalkachels in zijn woning aan had staan. Volgens de brandweer was dat de oorzaak van de brand geweest. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Een schadebedrag is niet bekend. Er raakte bij de brand niemand gewond.


Wijchen - kratten met lege flessen gestolen - Uit een feesttent aan de Kasteellaan zijn in de nacht van dinsdag op woensdag 12 kratten met lege flessen frisdrank gestolen. De waarde bedraagt ongeveer E 72,-- Een 24-jarige medewerker heeft aangifte gedaan.

Wijchen - inbraak woning - Donderdagmorgen tussen 02.00 uur en 05.15 uur is ingebroken in een woning aan de Kraaijenberg, 91ste straat door een garagedeur open te breken waarna men de woning kon binnendringen. Uit de woning is een bruine handtas met persoonlijke documenten, een mobiele telefoon en wat geld gestolen. De 66-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.
Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --


Deel: ' Politieberichten Gelderland-Zuid 06-03-2003 '
Lees ook