Politie Gelderland-Zuid


+ KorpsstafDatum Vrijdag 7 maart 2003

Van / afdeling Communicatie


/ Regionaal Persbericht
District Stad Nijmegen


Tweede verdachte overval vrijgelaten
Donderdagmiddag heeft de Raadkamer besloten de tweede verdachte in de overval op een juwelier aan de Broerstraat op 22 januari, op vrij voeten te stellen. Het gaat om een 41-jarige man uit Wormerveer, die is aangehouden op verdenking van het neerschieten van een omstander. Het Openbaar Ministerie heeft besloten tegen deze beslissing van de Raadkamer in hoger beroep te gaan.

De andere verdachte, een 22-jarige man uit Heerhugowaard, die direct na de overval werd aangehouden, zit nog steeds in voorlopige hechtenis.


Doorrijden na aanrijding

Een 30-jarige man uit Nijmegen is in de nacht van donderdag op vrijdag aangereden op de Malderburchtstraat. De man reed daar op zijn snorfiets, komende uit de richting van de Thorbeckestraat, en wilde een donkergekleurde BMW links inhalen. Om nog onbekende reden ontstond er een aanrijding, waarbij de 30-jarige ten val kwam. Daarop deed de bestuurder van de BMW zijn verlichting uit en ging ervandoor in de richting van de Grootstalselaan. De 30-jarige liep schaafwonden aan armen en benen op.

Diefstal auto
Donderdagmorgen is vanaf de Philips van Leijdenlaan een witte Audi 80 gestolen met kenteken DT-GS-16. De 58-jarige eigenaar uit Venlo deed aangifte.
Vanaf de Oranjesingel is donderdagavond een blauwe Volkswagen Golf gestolen met kenteken 18-DD-LF. De 28-jarige eigenaresse deed aangifte.District Tweestromenland


Beuningen- aanhoudingen voor poging diefstal auto

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in Het Gewelf een 25-jarige Nijmegenaar en een 30-jarige man uit Beuningen aangehouden die ervan worden verdacht even daarvoor een poging tot autodiefstal te hebben gedaan. OP basis van een goed signalement konden de mannen worden aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau. De 36-jarige eigenaar van de auto deed aangifte van deze poging tot diefstal van zijn auto.


Wijchen-Snelheidscontrole

De politie heeft donderdagmiddag van drie uur tot half vier een snelheidscontrole gehouden op de Randweg-Noord. De maximum snelheid bedraagt daar 50 km. Er werden 6 overtredingen geconstateerd, 1 automobilist reed zelfs 117 km per uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
District De Waarden

Bromfietscontrole Lienden


Vandaag is er tussen 7:15 en 9:15 uur een brom- en snorfietscontrole gehouden onder de met name schoolgaande jeugd die gebruikmaken van de brug bij Rhenen, de Provincialeweg N233. Door motorrijders werden zij begeleid naar de controleplaats op de Hogeweg in Lienden. In totaal werden er 50 snor- of bromfietsen gecontroleerd. Er werden 28 overtredingen geconstateerd.
Aan de controle werkten ongeveer 20 politiemensen mee uit de teams Buren, Nederbetuwe (beide regio Gelderland-Zuid), Rhenen (regio Utrecht) en een aantal politieaspiranten uit de regio Utrecht.
De controle is gehouden naar aanleiding van klachten over het te hard rijden van schoolgaande jeugd die van de Betuwe naar Veenendaal naar school gaat. Er werden onder andere bekeuringen uitgeschreven voor opgevoerde bromfietsen, snelheidsovertredingen, geen verzekeringsbewijs tonen en het rijden zonder gele plaat.


Beesd- Kettingbotsing

Donderdagmiddag heeft er op de A2 richting Utrecht een botsing plaatsgevonden. Vier auto's botsten op elkaar. Hierbij is een 37-jarige automobilist uit Wadenoijen gewond geraakt. Hij is met rug- en nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Tiel.

Tiel- man aangehouden
De politie heeft donderdagavond een 28-jarige man aangehouden op de Waterstraat omdat hij niet voldeed aan bevel of vordering. Er was daar een samenscholing van een grote groep jongeren, waaronder ook de 28-jarige, terwijl dat daar verboden is. Hij daagde de politiemensen uit door steeds terug te komen en maakte provocerende opmerkingen. Hierop werd hij aangehouden.
---- --


Deel: ' Politieberichten Gelderland-Zuid 07-03-2003 '
Lees ook