Politie Gelderland-Zuid

1. Gelderland-Zuid
2. Korpsstaf

 Datum Nijmegen, zondag 9 mei 2004[pic]zondag 9 mei 2004                     Van Marie-José Verkade, GSM-nummer 06.53359379 / afdeling    Communicatie             

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen
Man aangehouden voor mishandeling

In de nacht vrijdag op zaterdag is op de Molenstraat een 19-jarige man uit Gennep aangehouden op verdenking van mishandeling van een 18-jarige Nijmegenaar. De man is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en heeft inmiddels bekend.


Auto in de Waal

Zaterdagmorgen rond 6.30 uur is een 20-jarige Nijmegenaar met zijn auto te water geraakt. De man reed over de Waalkade, komend vanuit de richting van de Veemarkt. Hij raakte de macht over het stuur kwijt, vermoedelijk door een combinatie van te hard rijden en alcoholgebruik, en raakte daardoor een stoeprand aan de linkerzijde van de weg om vervolgens tegen een lantaarnpaal te botsen. Hierdoor raakte de bestuurder met zijn voertuig te water. De man werd later door agenten aangetroffen bij het Kronenburgerpark. Met onderkoelingsverschijnselen is hij naar het Radboudziekenhuis overgebracht. Omdat de agenten een sterke alcohollucht roken, is bij de man een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


Aangehouden met drugs in bezit
. In de nacht van zaterdag op zondag is op de Koningstraat een 19-jarige Nijmegenaar aangehouden die in het bezit was van een hoeveelheid drugs. Een getuige zag dat de man drugs kreeg overhandigd en meldde dit aan de politie. Hierop kon de man worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.
. In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Professor Bromstraat een 23-jarige Nijmegenaar aangehouden in het kader van de Opiumwet. Een getuige tipte de politie dat er mogelijk gedeald zou worden in een auto. Agenten ter plaatse troffen de auto aan met daarin twee personen. In de auto en bij de 23-jarige man werd een hoeveelheid drugs, een op cocaïne lijkende stof, aangetroffen. Ook was de man in het bezit van een aanzienlijk geldbedrag. Het aangetroffen goed is inbeslaggenomen. De man is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

Auto's gestolen
. Zaterdagavond is vanaf de Oranjesingel een blauwe Volkswagen Golf gestolen met kenteken 77-FH-DH.
. Vanaf de Nassausingel is in de nacht van vrijdag op zaterdag een blauwe Volkswagen Golf SDI gestolen met kenteken XS-TG-90.


District Tweestromenland
Beuningen - Aanrijding met letsel

Vrijdagmiddag rond 14.45 uur heeft een aanrijding tussen twee personenauto's plaatsgevonden op de Elsenpas. Een 23-jarige Nijmegenaar reed over de Elsenpas, komend uit de richting van de Schoenaker. Op het kruispunt met de Wilhelminalaan verleende de man geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 38-jarige bestuurster uit Batenburg. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de vrouw en een 8-jarige jongen die bij haar in de auto zat, gewond raakten. Zij zijn beiden met hoofdletsel overgebracht naar het CWZ in Nijmegen.


Groesbeek - Aangehouden voor vernieling

Zaterdagnacht is een 19-jarige man uit Den Haag op de Cranenburgsestraat aangehouden op verdenking van het vernielen van een bromfiets. De man was kort daarvoor uit een uitgaansgelegenheid gezet in verband met vechtgedrag. Een getuige zag hoe de man de bromfiets vernielde en waarschuwde agenten die in de omgeving surveilleerden. Zij konden daarop de man aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. De bromfietseigenaar deed aangifte.

Beuningen - Woninginbraak

Afgelopen weekend is ingebroken in een woning aan het Middenschip. Toegang tot de woning is verschaft via het openbreken van een raam aan de achterzijde van de woning. Uit de woning zijn diverse goederen weggenomen. De 46-jarige eigenaar deed aangifte.

District De Waarden
Tiel - Man aangehouden voor drugsbezit

Zaterdagmorgen vroeg is op de Waardenburglaan een 33-jarige man uit Tiel aangehouden voor drugsbezit. Toen de bestuurder werd staande gehouden voor een blaastest zagen agenten in de auto een hoeveelheid drugs liggen. In het kader van de Opiumwet hebben zij daarop de man en de auto nader onderzocht. De agenten troffen nog meer drugs aan, tevens een slagwapen. De spullen zijn inbeslaggenomen en de man is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.


Culemborg - Twee mannen aangehouden na vechtpartij

Na een vechtpartij in een uitgaansgelegenheid in Culemborg heeft de politie twee mannen aangehouden op verdenking van mishandeling, een 32-jarige uit Den Bosch en een 22-jarige uit Beusichem. De 22-jarige deed aanvankelijk aangifte van mishandeling, maar werd later in Tiel zelf ook aangehouden. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


Tiel - Eenzijdig ongeval

Vrijdagavond rond 19.00 uur is een 67-jarige man uit Dordrecht bij een eenzijdig verkeersongeval op de Provincialeweg (N834) gewond geraakt. De man reed over de Provincialeweg vanuit Tiel in de richting van Kapel Avezaath. Hij raakte, mogelijk na onwel te zijn geworden, met de rechterwielen in de berm en raakte toen een lantaarnpaal. De man is overgebracht naar het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel.

Culemborg - Auto in brand

Uit een auto die geparkeerd stond op de Helling, werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een achteruitrijcamera gestolen. Vervolgens is de auto in brand gestoken en brandde geheel uit. De 62-jarige eigenaresse deed aangifte.

Neerijnen - Eenzijdig ongeval

In de nacht van zaterdag op zondag is rond 03.45 uur een 33-jarige bestuurder uit Kortgene bij een eenzijdig ongeval op de Weiweg gewond geraakt. De man kwam vanuit de Eksterweg en had, vermoedelijk door te hard rijden, zijn voertuig niet onder controle. In een bocht botste hij tegen een boom en belandde vervolgens in de sloot. De man is met snijwonden overgebracht naar een Ziekenhuis in Tiel.

Blik op veilig

Alcoholcontrole Nijmegen

In de nacht van zaterdag op zondag heeft het team Verkeershandhaving een alcoholcontrole gehouden op de Voerweg/ aan de Waalkade. In totaal is bij 980 automobilisten een blaastest afgenomen. Vier van hen reden onder invloed (370, 430, 545 en 780 ugl.) Van deze laatste bestuurder is het rijbewijs ingevorderd.


Videosurveillance in Beneden-Leeuwen

Tijdens een controle met de video-auto is zaterdagavond van een 28-jarige bestuurder uit Druten het rijbewijs ingevorderd. De man reed met een gemiddelde snelheid van 157 km/h over de Prins Willem Alexanderbrug waar een maximum snelheid geldt van 100 km/h. Ook 7 andere bestuurders die te hard reden kregen hiervoor een bekeuring. Een bestuurder is bekeurd voor het rijden over doorgestrokken streep. Twee bromfietsbestuurders kregen een bekeuring, eentje voor rijden zonder geldig verzekeringsplaatje en een voor opvoeren van vermogen.


Snelheidscontroles op vrijdag (7 mei)

 Plaats Straat  Tijd  MaximumVoer-AantaHoogst           tuigel gemete         snelhein bekeun           d   rd snelhe              id  Malden Rijksweg  19.25 -  50  650 46 70       20.35 uur       Heilig Nijmeegsebaan19.25 -  50  938 142 79  Landsticht    22.15 uur       ing              

Snelheidscontrole op zaterdag (8 mei)
 Plaats Straat  Tijd  MaximumVoer-AantaHoogst           tuigel gemete         snelhein bekeun           d   rd snelhe              id  Beneden-LeVan   8.30 - 12.3050  2918 105 Nog euwen  Heemstraweg uur       niet              bekend 


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --


Deel: ' Politieberichten Gelderland-Zuid 09-05-2004 '
Lees ook