Politie Gelderland-Zuid


+ KorpsstafDatum maandag 10 maart 2003

Van / afdeling Communicatie


Regionaal Persbericht
District Stad Nijmegen


Diefstal auto
Tussen zaterdagavond en zondagmiddag werd aan de Oude Haven een zwarte Volkswagen Polo, kenteken 74-FZ-GN, gestolen. Een 36-jarige Nijmeegse deed aangifte.

Belediging
Een 18-jarige Wijchenaar is zondagmiddag op de Wijchenseweg aangehouden nadat hij een politieagent in functie had beledigd. De man weigerde mee te werken aan een bromfietscontrole aan het politiebureau. De man is heengezonden met een proces verbaal.

Diefstal uit woning
Een 58-jarige Nijmeegse deed aangifte van inbraak aan de Carmelhof. Men heeft zich in de nacht van zondag op maandag de toegang tot het pand verschaft door het forceren van een deur. De 58-jarige mist vooralsnog geen spullen.
Een 41-jarige Nijmeegse man deed aangifte van diefstal aan de Emmalaan. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door middel van het verbreken van een deur. Ook hier mist men niets.

Hennepkwekerij opgerold
Na meldingen van overlast zijn bij een inval in een woning aan de Kniptorstraat maandagochtend drie mannen, in de leeftijd van 37, 46 en 53 jaar, en een 57-jarige vrouw aangehouden. Allen zijn afkomstig uit Nijmegen. Op dat moment waren de verdachten bezig met het oogsten in de, in werking zijnde, hennepkwekerij. De politie heeft de in totaal 300 planten in beslag genomen en vernietigd. De verdachten zijn in verzekering gesteld.District Tweestromenland


Beuningen - aanhoudingen na eerdere openlijke geweldpleging
Maandagmorgen zijn drie mannen uit Beuningen in hun woning aangehouden als verdacht van een openlijke geweldplegingen op 25 januari. In een horeacagelegenheid aan de Houtduiflaan in Beuningen werden op die datum twee 20-jarige mannen uit Nijmegen mishandeld door een van de verdachten. Naar aanleiding van het onderzoek in deze zaak
zijn de mannen na aanhouding, in verzekering gesteld.

Groesbeek - vernielingen auto's
De afgelopen dagen zijn 27 aangiften gedaan van het bekrassen van auto's in de wijk Drul.
Na onderzoek zijn meerdere verdachten in de leeftijd van 10 tot 13 jaar, uitgenodigd voor het afleggen van een verklaring op het politiebureau.
Overasselt - aanhoudingen
Maandagochtend is een 26-jarige man, woonplaats onbekend, aangehouden aan de Sint Walrickweg op verdenking van een woninginbraak en diefstal van een auto. De auto was bij die inbraak weggenomen vanaf de Veenhof in Wijchen. Surveillerende agenten zagen de man in een gestolen personenauto zitten op de parkeerplaats van de 'Hatertse Vennen'.
Op het moment dat de man de agenten zag, stapte hij uit de auto en rende weg. Na een korte sprint kon de man door de agenten worden aangehouden. De verdachte is vanmiddag in verzekering gesteld.

Druten - aanhouding na diefstal auto
Een 39-jarige Nijmegenaar is zaterdagmiddag aangehouden voor diefstal van een auto aan de Nijverheidsweg in Druten. De man werd op heterdaad betrapt door de 38-jarige Drutense eigenaar die hierop de politie belde. De verdachte is, na een achtervolging op de A73 ter hoogte van Beuningen, aangehouden door de politie. Tijdens zijn verhoor bekende de 39-jarige man meerdere strafbare feiten.


District De Waarden


Geen bijzonderheden
Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --

Deel: ' Politieberichten Gelderland-Zuid 10-03-2003 '
Lees ook