Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum Donderdag 13 maart 2003

Van / afdeling Communicatie


Regionaal Persbericht
District Stad NijmegenWoninginbraak

Gisteren is ingebroken in een woning aan de Muntweg. De schuifpui was open gebroken. De woning werd doorzocht. De 31-jarige bewoner mist een aantal sieraden.

Inbraak in winkel

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een winkel aan de Ziekerstraat. Men kwam binnen door een ruit uit te nemen. Uit de winkel werd een bedrag aan geld weggenomen.


Gestolen auto's

Vanaf de Energieweg is gistermiddag een witte Opel Vivaro met kenteken 63-BB-XD gestolen. Aangifte werd gedaan door een 52-jarige inwoner van Losser.
Een 73-jarige inwoner van Beek (LB) deed aangifte van diefstal van een rode Volkswagen Golf met kenteken RB-BZ-90. Deze is woensdagmiddag gestolen vanaf de Groesbeeksedwarsweg.
Woensdagavond is vanaf de Thorbeckestraat een rode Volvo S40 met kenteken PG-RB-32 gestolen. Een 55-jarige man uit Malden deed daarvan aangifte.


Inbreker overlopen

Gisteravond werd bij een bedrijf aan de Mercuriusstraat een inbreker overlopen door de bewakingsdienst. De inbreker koos echter snel het hazenpad. Inmiddels waren meerdere politie-eenheden in de buurt die in de omgeving hebben gezocht naar de man. Een politiehond werd ingezet om het bedrijfsterrein af te zoeken. De inbreker is echter niet meer aangetroffen. De inbreker bleek een rolluik te hebben vernield en een ruit ingeslagen. Verder had hij geprobeerd om een kluis open te breken. Dit was hem echter niet gelukt.


Verkeerscontrole

Gisteravond is een verkeerscontrole gehouden op de Weurtseweg en op de Tunnelweg. In totaal werden 133 auto's en 23 bromfietsen gecontroleerd. Er werden onder meer de volgende bekeuringen uitgeschreven:

43 x niet dragen autogordel, 3 x niet dragen helm, 7 x voor mobiel bellen, 4 x rijden door rood licht, 13 x voor opgevoerde bromfiets, 4 x onterecht gebruik mistlampen, 3 x voor verlopen APK en 2 x voor het rijden met gladde banden.

Twee mannen aangehouden voor bedreiging

De politie heeft afgelopen nacht een 27-jarige man uit Lathum en een 33-jarige man uit Westervoort aangehouden voor bedreiging. Een 43-jarige Nijmegenaar reed met zijn auto over de Kronenburgersingel en merkte dat hij werd achtervolgd door twee mannen in een auto. De 43-jarige reed kriskras door de stad maar de mannen bleven hem op korte afstand volgen en maakten daarbij bedreigende gebaren. Bij de kruising Groenestraat / Graafseweg werd het slachtoffer via het portierraam gesommeerd om naar een pinautomaat te rijden. De man deed dit niet maar belde de politie. Hij wist de politiemensen telefonisch naar zich toe te praten waarop de twee verdachten konden worden aangehouden. Dit gebeurde op het Keizer Karelplein. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten.


Aanrijding met letsel

Een 51-jarige automobilist uit Grave wilde vanmorgen vanaf de St. Annastraat linksaf de Erasmuslaan in rijden. Hij lette daarbij niet op een hem tegemoetkomende motorrijder. De motorrijder, een 38-jarige man uit Cuijk, werd hierdoor geschept. Hij moest met diverse verwondingen worden overgebracht naar het Radboud.


Brand

Vanmorgen ontstond brand in een cafetaria aan de Arend Noorduijnstraat. De brandweer moest het rolluik open breken om de brand te kunnen blussen. De oorzaak is vermoedelijk kortsluiting in een koelapparaat.District Tweestromenland


Afferden - inbraak in bedrijf

Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf aan de Van Heemstraweg in Afferden. Met behulp van een steen was een ruit vernield. Uit een kantoorruimte werd een computer weggenomen.

Wijchen - aanrijding met letsel

Een 16-jarige Wijchense bromfietsster reed vanmorgen over de Acaciastraat, komende uit de richting van het centrum. Op de kruising met de Ringlaan verleende zij geen voorrang aan een van rechts komende personenauto, bestuurd door een 43-jarige Wijchenaar. Bij de aanrijding raakte de bromfietsster gewond.


Alphen - hennepkwekerijen opgerold

De politie van het team Maas en Waal heeft vanmiddag aan de Wamelseweg in Alphen drie hennepkwekerijen opgerold. Van alle drie de panden werd de hoofdbewoner aan gehouden. In totaal werden 928 planten aangetroffen. De planten en de gebruikte apparatuur, waaronder groeilampen en ventilatieapparatuur, werden in overleg met de officier van justitie direct vernietigd. In alledrie de panden werd de elctriciteitsmeter gemanipuleerd. Dat betekend dat de verdachten een navordering krijgen van NUON.District De WaardenEchteld - Verkeersongeval

Donderdagochtend is een 37-jarige automobiliste op de A15, nadat zij de controle over het stuur was verloren, in de sloot beland. De 37-jarige is voor onderzoek overgebracht naar het Rivierenland ziekenhuis te Tiel.Drie mannen aangehouden voor autodiefstal

Een 49-jarige inwoner van Culemborg zag gisteravond zijn onlangs gestolen auto rijden op de Kamille in Culemborg. In de auto zaten drie personen. Toen de auto stopte zag de 49-jarige kans om één van de inzittenden, een 16-jarige Culemborger, aan te houden. Hij kon deze vasthouden totdat de inmiddels gewaarschuwde politie ter plaatse was. De andere twee inzittenden wisten te ontkomen. De namen van de andere twee verdachten waren snel bekend. Het betreft Culemborgers van 17 jaar oud. Zij konden kort daarna worden aangehouden. Alle drie de verdachten zijn ingesloten.Haaften - Diefstal uit woning

Zaterdagavond is er ingebroken in een woning aan de Tolland. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door het forceren van een deur. Een 41-jarige man uit Haaften deed hiervan aangifte. Er ontbreken sieraden en geld.


Beesd - Diefstal uit woning

In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een woning aan de Huizekamplaan. Men heeft zich de toegang tot de woning verschaft door het forceren van een raam. Er werd een jas ontvreemd met daarin diverse pasjes en autosleutels. Ook de auto, welke geparkeerd stond op de oprit, is gestolen. Het betreft een grijze BMW, kenteken
15-LD-GJ.
Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --

Deel: ' Politieberichten Gelderland-Zuid 13-03-2003 '
Lees ook