Politie Gelderland-Zuid


+ KorpsstafDatum Zondag 16 februari

Van / afdeling Communicatie
Regionaal Persbericht
District Stad NijmegenAlcoholcontrole

De politie heeft vrijdag van 20.00 uur tot ongeveer 03.00 uur een (landelijke) alcoholcontrole gehouden in de omgeving van het Keizer Karelplein. Het gaat om de Oranjesingel, St Annastraat, Graafseweg, Nassausingel en de Bisschop Hamerstraat.
Er werd bij 1529 automobilisten een blaastest afgenomen. Twaalf mensen kregen een proces verbaal voor het rijden onder invloed. Van drie bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. De hoogst gemeten waarde is 735 ugl, terwijl 220 de maximaal toegestane hoeveelheid is.

Aanhouding na vluchten bij controle
Tijdens de alcoholcontrole werd een 42-jarige automobilist uit Nijmegen aangehouden omdat hij er op de Nassausingel vandoor wilde gaan. Eén van de politiemensen had hem te kennen gegeven dat hij gecontroleerd zou worden, maar toen de man even moest wachten besloot hij ervandoor te gaan. Hierbij reed hij over de fietsstrook en reed met verhoogde snelheid door een rood verkeerslicht de Van Schaeck Mathonsingel op. Daar werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Verblijfsontzegging
De politie zag tijdens een surveillance over de Willemsweg twee mannen staan die ervan verdacht worden dat zij op dat moment drugs wilden gaan gebruiken. Het gaat om een 26-jarige Nijmegenaar en een 25-jarige Nijmegenaar. Zij kregen een verblijfsontzegging voor het Willemskwartier voor de duur van zes weken.

Aanhouding voor rijden onder invloed
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 32-jarige man uit Arnhem aangehouden die ervan wordt verdacht zijn auto onder invloed van alcohol bestuurd te hebben.
De politie zag de man rijden op de Van Welderenstraat en zag dat hij rakelings langs twee fietsers reed. Daarna reed hij bijna tegen een geparkeerde auto aan. Toen de man uiteindelijk zijn auto wilde parkeren op de Arksteestraat, vroegen de politiemensen hem een blaastest af te leggen. De uitslag was zodanig dat de man werd meegenomen naar het politiebureau. Daar leverde een ademanalyse een waarde op van 530 ugl, terwijl 220 de maximaal toegestane hoeveelheid is. Van de man bleek ook nog een boete open te staan en de APK van de auto was vervallen. De man is aangehouden.


Diefstal auto's
Tussen vrijdagavond en zaterdagmiddag is vanaf de Bronsgeeststraat een rode Mercedes bestelbus 207 D gestolen met kenteken BN-90-ZB. De 33-jarige eigenaar uit Nijmegen deed aangifte.
Zaterdagavond is vanaf de Wilhelminasingel een groene Volkswagen Passat gestolen met kenteken 35-FL-XT. De 35-jarige eigenaar uit Druten deed aangifte.


Diefstal uit woning

Tussen zaterdagmorgen en zaterdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Flavus. Hierbij werd geluidsapparatuur gestolen, een fotocamera, sleutels en een tas. De 32-jarige bewoonster deed aangifte.

Drank verdwenen, dader aangehouden
In de vroege zondagmorgen is ingebroken in een woning aan de Van Welderenstraat. De bewoonster werd wakker van een rookmelder en rook een brandlucht. Toen zij en haar man gingen kijken, zagen zij in de kelder een man, die ervandoor ging. Er werd een fles alcoholhoudende drank gestolen en in een la van een bureau lagen papieren die in brand waren gestoken.
De vrouw belde de politie en die ging snel ter plaatse. Bij de woning aangekomen kon een 32-jarige Nijmegenaar worden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
Hij verklaarde dat hij papier in brand had gestoken omdat hij het koud had.


Voetganger aangereden

Een 21-jarige vrouw uit Oss is vrijdagavond op het Geert Grooteplein gewond geraakt nadat zij was aangereden door een 26-jarige automobilist uit Helden.
De 26-jarige reed daar met zijn voertuig in lage snelheid achteruit en zag daarbij de 21-jarige vrouw over het hoofd. Zij kwam ten val en liep schouderletsel op.

District Tweestromenland


Druten- alcoholcontrole
De politie heeft vrijdagavond een (landelijke) alcoholcontrole gehouden op de Van Heemstraweg. Hierbij werden 678 blaastesten afgenomen. Er werden twee automobilisten aangehouden. Hun blaastests leverden waarden van 330 ugl en 465 ugl, terwijl 220 de maximaal toegestane hoeveelheid is.


Wijchen- alcoholcontrole

De politie heeft vrijdagavond een (landelijke) alcoholcontrole gehouden op de Kasteellaan, de Bronkhorstlaan, de Graafseweg, de Stationslaan, Zuiderdreef en Randweg Noord. Hierbij werden 246 blaastesten afgenomen. Drie bestuurders bleken teveel gedronken te hebben. Zij bliezen waarden van 265 ugl, 330 ugl en 460 ugl., terwijl 220 de maximaal toegestane hoeveelheid is.


Beuningen/Ewijk/Weurt/Winssen- alcoholcontrole

De politie heeft vrijdagavond een (landelijke) alcoholcontrole gehouden op de Leigraaf, Van Heemstraweg, Bevrijdingsstraat, Wilhelminalaan, Ficarystraat, Burgemeester Geradtslaan en de Schoenaker. Er werden 261 blaastesten afgenomen en drie bestuurders aangehouden Zij bliezen waarden van 250 ugl, 300 ugl en 700 ugl. Van deze laatste bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd.


Winssen- jongen mishandeld

Een 15-jarige jongen uit Winssen is vrijdagavond omstreeks kwart voor 10 mishandeld op de Molenstraat. Hij fietste daar met een groepje vrienden en reden op de Molenstaart wat rondjes. Plotseling kwamen er twee mannen naar de jongens toe en schreeuwden iets over hun auto. Voordat de 15-jarige het in de gaten had, werd hij tweemaal tegen zijn gezicht geslagen. Bij de tweede slag kwam hij ten val. Hoewel de jongen naar eigen zeggen niets had gegaan riep hij toch sorry, maar intussen kreeg hij nog meerdere schoppen, ook tegen zijn hoofd. Op een gegeven moment gingen de mannen ervandoor. De jongen deed aangifte bij de politie.

Beuningen-diefstal uit woning
Zaterdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Viermorgen door een deur te forceren. Hierbij werd een portemonnee en een paspoort gestolen. De 45-jarige eigenaar deed aangifte.


Wijchen- Diefstal brommobiel

Tussen zaterdagavond en zondagmorgen is vanaf de Diepvoorde 22e straat een blauwe brommobiel gestolen van het merk Ligier, type Nova Pack, met kenteken BST 063.
De 71-jarige eigenaar deed aangifte.


Groesbeek- man rijdt tegen boom

Een 27-jarige automobilist uit Nijmegen is zaterdagavond op de Nieuweweg met zijn voertuig tegen een boom gereden. De man reed daar, komende uit de richting van Nijmegen. In de bocht naar links reed de man rechtdoor, waardoor hij tegen een boom tot stilstand kwam. Hij kwam hierbij klem te zitten in zijn voertuig. De brandweer kwam ter plaatse en bevrijdde de man. Hij is overgebracht naar het Radboudziekenhuis.District De WaardenGeldermalsen- Vier mensen aangehouden

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn bij een horecagelegenheid in Geldermalsen drie mensen aangehouden voor vernielingen. Het gaat om twee 20-jarige mannen en een 18-jarige vrouw, alle uit Geldemalsen. Zij waren die avond in die horecagelegenheid en werden op een gegeven moment lastig. Toen een medewerker ze verzocht de zaak te verlaten, weigerden zij dit. OP een gegeven moment werden de drie door het personeel van de horecagelegenheid naar buiten begeleid. Even later gooiden zij een tafel door een ruit van deze zaak.
De politie werd gebeld en die was volgens de eigenaar snel ter plaatse. Zij hebben de drie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een 24-jarige voorbijganger bemoeide zich met de aanhouding. Toen de politie hem verzocht door te lopen, gaf de man hier geen gehoor aan. Hierop werd ook hij aangehouden.


Culemborg- man aangehouden voor belediging

De politie heeft vrijdagavond op de Oude Vismarkt een 19-jarige man uit Culemborg aangehouden die de politie beledigde.
De man fietste daar zonder licht en toen de politiemensen hem daarop attent maakten, maakte hij een beledigend gebaar. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


Tiel- diefstal uit woning

In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een woning aan de Koenraad van Pruisenstraat door een raam te forceren. Hierbij werd een televisie gestolen een dvd-speler en een mobiele telefoon. De 35-jarige bewoner deed aangifte.


Maurik- Hennepkwekerij opgerold, drie verachten aangehouden

De politie heeft zaterdagmiddag op de Buitenweg een hennepkwekerij van ruim 2000 planten opgerold. Hierbij werden drie mannen aangehouden die op dat moment werkzaamheden verrichtten aan de planten. Het gaat om een 28-jarige Nijmegenaar, een 28-jarige man uit Emmerich en een 26-jarige man uit Wageningen. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau.

Ophemert- motorrijder uit de bocht
Zaterdagavond omstreeks halfzeven is een 29-jarige motorrijder uit Tiel op de waalbandijk met zijn motor uit de bocht geraakt. Hij kwam daar aanrijden, komende uit de richting van Passewaaij, zag de bocht in de weg te laat en verloor de macht over het stuur. Hij reed tegen een zogenaamd schrikhek aan en reed de dijk af. Een 25-jarige passagiere uit Gennep raakte hierbij gewond. Zij liep beenletsel op en werd overgebracht naar Ziekenhuis Rivierenland in Tiel.

Geldermalsen/Beesd/Waardenburg/Vuren/Acquoy- Alcoholcontrole
De politie heeft zaterdagavond van 22.30 uur tot 05.30 uur een alcoholcontrole gehouden op de Rijksstraatweg, Parkweg, Steenweg, Zeiving, Veerweg en de Diefdijk. In totaal werden 230 blaastesten afgenomen. Er werden 8 bestuurders aangehouden. Eén bestuurder weigerde mee te werken, waardoor zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Verder werden twee bromfietsbestuurders bekeurd omdat zij geen helm droegen en geen bromfietscertificaat hadden.

Zaltbommel-diefstal uit woning
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een woning aan de Schouwstraat doordat onbekenden via een truc de voordeur geopend hadden.
Hierbij werd kleding gestolen, sleutels, een tas, twee gsm's, een fotocamera, twee portemonnees, computerspellen en een videorecorder De 39-jarige eigenaar deed aangifte.

Kerkdriel-diefstal uit woning
Zaterdagavond en -nacht is ingebroken in een woning aan de Nijverheidsstraat door een raam te forceren. Hierbij werden sieraden gestolen en een geldbedrag. De 42-jarige eigenaar deed aangifte.
Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --

Deel: ' Politieberichten Gelderland-Zuid 16-02-2003 '
Lees ook