Politie Gelderland-Zuid


+ KorpsstafDatum 18 februari 2003

Van / afdeling Communicatie


Regionaal PersberichtDistrict De WaardenCulemborg: bedrijfsinbraken

In de periode van vrijdag 14 op maandag 17 februari is uit een magazijn van een bedrijf aan de Costerweg een computer gestolen. Hoe dat gebeurd is, is niet duidelijk geworden. Een 25-jarige medewerker van het bedrijf heeft aangifte gedaan.
Bij een naastgelegen bedrijf werd in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Van dit bedrijf werd een toegangsdeur opengebroken. Of er iets gestolen is kon nog niet worden vastgesteld. Van deze inbraak heeft een 54-jarige medewerker aangifte gedaan.
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Ridderstraat door een ruit te vernielen. Uit het bedrijf zijn twee computers gestolen. Een 44-jarieg medewerker deed aangifte.

Ommeren - geiser in brand - Maandagmiddag rond 15.00 uur ontstond er brand in een keuken van een woning aan de Zijveling. De 46-jarige bewoonster die een knal in de keuken hoorde en de brand constateerde, waarschuwde zelf de brandweer. De geiser, die even tevoren door een monteur was aangesloten op een gasfles, was in brand geraakt. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. Er ontstond aanzienlijke schade aan de woning. Een schadebedrag is niet bekend. Er raakte bij de brand niemand gewond. De oorzaak van de brand moet gelegen zijn in de gasinstallatie.

Waardenburg - bedrijfsinbraak - Zondagavond is ingebroken in een bedrijf aan de Koeweitstraat door een ruit te vernielen. Uit het bedrijf is een computer gestolen. Een 47-jarige medewerker deed aangifte van de inbraak. Bij een in de buurt gelegen bedrijf aan diezelfde straat probeerde de dieven diezelfde nacht ook hun slag te slaan, maar vanwege goed hang- en sluitwerk lukte de inbraak daar niet. De dieven vernielden daar wel twee lampen. Een 54-jarige medewerker van het bedrijf heeft aangifte gedaan.

Opijnen - hooiberg in brand - Maandagavond rond 19.50 uur werd brand gemeld in een hooiberg bij een sloopwoning aan de Waaldijk. De brandweer kwam ter plaatse en bluste het vuur. Een schadebedrag is niet bekend. Er raakte bij de brand niemand gewond. De 41-jarige eigenaar van de hooiberg, die in Brussel woont, heeft er geen idee van hoe de hooiberg in brand is geraakt.

Tiel - gewapende overval - Vandaag rond 14.00 uur stond een 36-jarige Tielenaar in zijn auto voorgesorteerd te wachten voor rood licht om van de Provincialeweg linksaf de Rivierenlandlaan op te rijden. Op dat moment kwam er rechts van hem een groene personenauto naast hem staan. De bestuurder van die auto stapte uit en stapte in bij de 36-jarige Tielenaar. Hij bedreigde de Tielenaar met een vuistvuurwapen en eiste geld. De Tielenaar gaf hem zijn portemonnee met meerdere honderden euro's waarop de overvaller ook de mobiele telefoon van de Tielenaar pakte en uitstapte. Hij stapte weer in de groene auto nen vertrok. De Tielenaar raakte bij de overval niet gewond. De politie beschikt over het signalement van de overvaller en zoekt getuigen.

Tiel - woninginbraak - In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een woning aan de Nieuwe Tielseweg door een hek en een ruit te vernielen. Uit de woning zijn enkele tientallen oude horloges en meerdere oude radio's gestolen. De 64-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Tiel - woninginbraak - In de periode van zaterdag 15 op maandag 17 februari is ingebroken in een woning aan de Kwelkade door een ruit van een deur te vernielen. Uit de woning zijn twee fietsen, een computer, een TV-toestel en een stereo-combinatie gestolen.

Tiel - twee gewonden bij aanrijding - Maandagavond rond 19.20 uur reed een 51-jarige Tielenaar vanaf het Tielse industrieterrein in zijn auto over de Grotebrugse Grintweg. Op de kruising met de Wethouder Schootslaan wilde hij linksaf slaan. Hij verleende daarbij geen voorrang aan een hem tegemoet rijdende bestuurder van een personenauto, een 20-jarige Tielenaar. De auto's botsten tegen elkaar waarna de 51-jarige Tielenaar ernstig gewond per ambulance werd overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. De andere Tielenaar raakte gewond aan zijn arm maar behoefde niet naar het ziekenhuis. Beide auto's raakten totaal vernield.

Tiel - bedrijfsinbraak - In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een bedrijf aan de Konijnenwal door een raam open te breken. Uit ghet bedrijf is een geldbedrag van enkele honderden euro's gestolen. Een 37-jaige medewerker heeft aangifte gedaan.

Tiel - woninginbraak - In de periode van zaterdag 15 op maandag 17 februari is ingebroken in een woning aan de Kwalkade dor een ruit te vernielen. Uit de woning is een boedha-beeld gestolen. De 23-jarige bewoonster heeft aangifte gedaan.

Zaltbommel - weer autokrakers aangehouden - Vandaag heeft de politie van het team Bommelerwaard een 21-jarige inwoner van Zaltbommel aangehouden die verdacht wordt van het plegen van autokraken. Op 11 februari werd een 20-jarige man uit Zaltbommel aangehouden die ook van autokraken verdacht werd. Hij bekende twee zaken. Na voorgeleiding aan de Officier van Justitie in Arnhem werd hij door de Rechter-Commissaris in bewaring gesteld. Momenteel verblijven in deze zaak zes van de zeven verdachten in bewaring. De verdachten zijn allemaal afkomstig uit Zaltbommel en in de leeftijd van 14 tot en met 21 jaar. In het onderzoek, dat op 19 januari begon met de aanhouding op heterdaad van twee verdachte mannen, zijn inmiddels 31 autokraken opgelost. Benadeelden die spullen kwijt geraakt zijn omdat er in hun auto ingebroken was, bellen veelvuldig de politie. Dat is begrijpelijk maar niet nodig. De politie stuurt gedupeerden van wie spullen terecht komen een brief om hen daarover te informeren.

Hedel - bedrijfsinbraak - In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in neen bedrijf aan de Harenseweg door een deur open te breken. Uit het bedrijf verdween een bedrag van meerdere tientallen euro's en een geldkistje waar een bankpasje in lag. Een 32-jarige medewerker van het bedrijf heeft aangifte gedaan.

District Stad Nijmegen


Bedrijfsinbraak

In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een bedrijf aan de Van Oldenbarneveldstraat door een ruit te vernielen. Uit het bedrijf is computerapparatuur, een onbekend bedrag aan geld en communicatieapparatuur gestolen. Een 37-jarige medewerker van het bedrijf heeft aangifte gedaan.

Auto gestolen
Maandagavond is van de IJsbeerstraat een zwarte VW-Golf met kenteken 47-HR-JK gestolen. De 30-jarige eigenaar uit Nijmegen deed aangifte.District Tweestromenland


Wamel - geld uit bedrijf gestolen - In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een bedrijf aan de Hogeweg door een toegangsdeur open te breken. Uit het bedrijf is een geldbedrag van meerdere duizenden euro's gestolen. Een 42-jarige medewerker heeft aangifte gedaan.

Boven-Leeuwen - bedrijfsinbraak - Maandagavond is ingebroken in een bedrijf aan de Van Heemstraweg door een toegangsdeur open te breken. In het bedrijf is een kast open gebroken. Wat er precies gestolen is, is nog niet bekend. Een 34-jarige medewerker heeft aangifte gedaan.

Druten - bedrijfsinbraak - In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een bedrijf aan de Kattenburg door een ruit te vernielen. Uit het bedrijf werden rookwaren gestolen. Een 43-jarige medewerkster deed aangifte van de inbraak.

Wijchen - inbraak in woning - In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een woning aan Veenhof, 19de straat. De dief kon de woning inklimmen door een niet gesloten bovenraam. Uit de woning is voor enkele duizenden euro's beeld- en geluidapparatuur gestolen. De 55-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Wijchen - woninginbraak - In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan Kronenland, 12de straat door een deur te forceren. Onder meer werd een grijze Mercedes met kenteken FF-RS-33 gestolen waarvan de dief de sleutels binnen vond. Ook werden etenswaren gestolen. De 35-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Beuningen - bedrijfsinbraak - In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een bedrijf aan de Zilverwerf door een roldeur open te breken. Wat er precies gestolen is, is nog niet bekend. Een 46-jarige medewerker heeft aangifte gedaan.
Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --

Deel: ' Politieberichten Gelderland-Zuid 18-02-2003 '
Lees ook