Politie Gelderland-Zuid


+ KorpsstafDatum 18 maart 2003

Van / afdeling Communicatie


Regionaal PersberichtDistrict Stad Nijmegen


Diefstal uit woning
Een 41-jarige man uit Nijmegen deed aangifte van diefstal in een woning aan de Cipresstraat. Men heeft maandag overdag zich de toegang tot de woning verschaft door het verbreken van een deur. Er werd geluidsapparatuur gestolen.
Maandag overdag werd er ingebroken in een woning eveneens aan de Cipresstraat. Een 29-jarige Nijmeegse vrouw deed hiervan aangifte. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door het verbreken van een deur. Er werden beeld- en geluidsapparatuur gestolen.

Diefstal uit bedrijf
In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in een horecagelegenheid aan de Hazenkampseweg. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door het forceren van een raam. De 50-jarige aangever mist een geldbedrag en rookwaren.

Inbraak woning met aanhouding
Tussen vrijdagmiddag en maandagmiddag is er ingebroken in een woning aan de Stijn Buysstraat. Men heeft zich de toegang tot de woning verschaft door het verbreken van een raam. Er werd computerapparatuur, beeldapparatuur, audioapparatuur en een geldbedrag ontvreemdt. Een 38-jarige man uit Nijmegen deed hiervan aangifte.
Aan de hand van getuigenverklaringen konden gistermiddag, op een parkeerplaats aan de Rozenstraat, een 50-jarige Beuningse vrouw, een een 52-jarige Beuningse man en een 33-jarige Nijmeegse man worden aangehouden.

Diefstal bromfiets met aanhouding
Maandagmiddag is een 17-jarige Nijmeegse bromfietster op de Meijhorst 16e straat staande gehouden voor een controle. Bij de controle bleek de 17-jarige niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. De bromfiets bleek gestolen te zijn. Hierop werden de 17-jarige en haar 29-jarige bijrijdster aangehouden. Bij de aanhouding bleek de 17-jarige een vuurwapen in haar bezit te hebben. Tegen de 17-jarige is een proces verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval letsel
Een 35-jarige automobilist uit Arnhem is in de nacht van maandag op dinsdag op de A325 ter hoogte van Lent in de sloot beland. De man haalde een ander voertuig in en kwam door nog onbekende oorzaak in de berm terecht. De auto sloeg meerder malen over de kop en belande uiteindelijk in de sloot. Nadat de man uit de auto was 'geknipt' is deze met rugklachten overgebracht naar het Radboud ziekenhuis.

Geweld
Een 31-jarige Nijmeegse man deed aangifte van geweld. De 31-jarige was in de nacht van maandag op dinsdag in zijn horecagelegenheid aan de Smetiusstraat. Wanneer de 31-jarige een 42-jarige man uit Halifax (Groot-Brittannië) verzocht om de horecagelegenheid te verlaten werd de 31-jarige met een fles op het hoofd geslagen. Naar aanleiding van het signalement dat de 31-jarige opgaf kon de 42-jarige binnen korte tijd worden aangehouden in de In de Betoustraat.


District Tweestromenland


Wijchen - vernieling met aanhouding
Maandagavond is een 14-jarige Nijmeegse jongen aangehouden voor het vernielen van een bushalte aan de Graafseweg. De 13-jarige Nijmeegse mededader zal op het bureau uitgenodigd worden voor een verhoor.


District De Waarden


Diefstal uit woning
Maandagmiddag is er ingebroken in een woning aan de Parklaan te Culemborg. Onbekend is nog hoe men zich de toegang tot de woning heeft verschaft. De 36-jarige aangeefster mist identiteitspapieren en bankpasjes.
Een 49-jarige Tielse vrouw deed aangifte van inbraak in haar woning aan de Kesterenstraat te Tiel. Men heeft zich maandagmiddag de toegang tot het pand verschaft door het verbreken van een deur. Er werden een geldbedrag, sieraden, bankpasjes en identiteitspapieren gestolen.
Maandag overdag werd er ingebroken in een woning aan de Jan Steenstraat te Kesteren. Men heeft zich op nog onbekende wijze toegang tot de woning verschaft. Er werden sieraden gestolen. Een 39-jarige man uit Kesteren deed aangifte.

Diefstal auto
In de nacht van maandag op dinsdag is er een aan de Boezaardtstraat in Asperen een witte Opel Vectra, kenteken DR-HT-41, gestolen. Een 54-jarige man uit Asperen deed aangifte.
Een 48-jarige vrouw uit Herwijnen heeft aangifte gedaan van diefstal van haar auto. Het betreft een groene Opel Astra, kenteken 11-GH-GR, welke geparkeerd stond aan de Rij-en Uitweg in Herwijnen.

Bromfietscontrole
Zestien bekeuringen bij bromfietscontrole
Dinsdagmorgen heeft de politie van het team Bommelerwaard op de Middelkampseweg in Gameren een bromfietscontrole gehouden waarbij zestien bekeuringen zijn uitgereikt. Er werden 11 bromfietsers bekeurd voor overschrijding van de maximum snelheid, 1 bromfietser voor het rijden zonder bromfietscertificaat en vier voor andere overtredingen, zoals bijvoorbeeld een defecte uitlaat of defecte remmen.

Meteren - Inbraak auto
In de nacht van maandag op dinsdag is er in vijf auto's, welke geparkeerd stonden aan de JH Liev.-V Hierwaardenstraat, ingebroken. Er werd elke keer audioapparatuur gestolen. Steeds werd een ruit van de auto vernield.

Rijswijk - Verkeersongeval
Maandagavond is een 25-jarige man uit Maurik op de kruising van de kruising Prinses Marijkesluisweg - Lekbandijk, nadat hij de controle over zijn stuur was verloren, van de dijk afgereden. De 25-jarige bleek alcohol, verdovende middelen en medicijnen te hebben genuttigd. De man is met de ambulance overgebracht naar het Rivierenland ziekenhuis te Tiel.

Tiel - Verkeersongeval
Maandagavond is een 73-jarige Tielse bromfietster in aanrijding gekomen met een 34-jarige automobilist uit IJzendoorn. De 73-jarige reed over de Groteburgse Grintweg komende uit de richting van Echteld. Bij het inhalen van de 34-jarige slaat de 73-jarige plotseling linksaf waardoor zij in aanrijding komt met de aanhangwagen van de 34-jarige. De 73-jarige is met letsel aan haar linkerarm overgebracht naar het Radboud ziekenhuis te Nijmegen.Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --

Deel: ' Politieberichten Gelderland-Zuid 18-03-2003 '
Lees ook