Politie Gelderland-Zuid

1. Gelderland-Zuid
2. Korpsstaf

 Datum Nijmegen, dinsdag 18 mei 2004[pic]dinsdag 18 mei 2004                    Van Piet Versteegt, GSM-nummer 06.53.71.55.65 / afdeling     Communicatie             

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen
Aangehouden voor diefstal computerbeeldscherm

Een 32-jarige man uit Arnhem kon maandagmiddag worden aangehouden omdat hij door personeel van het bedrijf aan het Stadionplein herkent werd als verdachte van een diefstal van een beeldscherm en een fotocamera. De man pleegde de diefstal op donderdag 22 april. Vanwege het feit dat er videobewaking in het bedrijf was, kon de man door personeel worden herkend. De politie werd gebeld die de man overnam. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.


Winkeldiefjes aangehouden

Twee jongens van 14 jaar en één van 13 jaar, alledrie uit Nijmegen, zijn maandagmiddag door personeel van een winkel aan het Zwanenveld, 90ste straat aangehouden en overgedragen aan de politie omdat zij even tevoren een zaklantaarn met batterijen hadden gestolen. Er is tegen de jongens proces-verbaal opgemaakt. De jongens zijn aan hun ouders overgedragen.


Aangehouden voor diefstal fiets

Maandagmiddag zijn twee mannen van respectievelijk 36 en 22 jaar aangehouden wegens diefstal van een fiets. De politie zag de mannen rijden in een auto op de Tolhuis. Zij zagen dat er een ATB-fiets in de kofferbak lag. De politie had informatie dat deze auto gebruikt werd bij diefstal van fietsen. De politie luiet de bestuurder stoppen en controleerde de fiets. Die bleek inderdaad gestolen te zijn. De beide mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 22-jarige man had niets met de diefstal van de fiets te maken en werd heengezonden. Tegen de 36-jarige man is proces-verbaal opgemaakt. De eigenaar van de ATB-fiets heeft tot nu toe geen aangifte van de diefstal gedaan.


Aangehouden wegens tasjesroof

Een 53-jarige Nijmeegse vrouw is maandagavond op de Vossenlaan van haar tas beroofd en dankzij oplettende getuigen kon de politie even later in de buurt twee verdachten, Nijmeegse mannen van respectievelijk 19 en 24 jaar aanhouden. De vrouw fietste over de Vossenlaan waarbij zij haar tas in het fietsmandje aan het stuur had liggen. Een man, die naast haar kwam fietsen en haar aansprak, griste haar tas uit dat mandje. Daarbij kwamen de vrouw en de de man te vallen en het tasje viel op straat. De man pakte het tasje opnieuw en trok het uit de handen van de vrouw die het nog weer had weten te grijpen. Het hengsel brak en de man fietste met de tas weg. De politie stelt nog een nader onderzoek in.


Aangehouden voor mishandeling

Een 40-jarige Nijmegenaar is maandagavond in de Roukenstraat aangehouden voor mishandeling. Hij gaf een 37-jarige Nijmegenaar in diezelfde straat meerdere klappen waardoor hij licht gewond raakte. De 37-jarige man deed aangifte. De politie onderzoekt nog wat de toedracht van de mishandeling is.


Aangehouden voor vernieling

Drie Nijmeegse mannen van 15, 17 en 18 jaar, zijn maandagavond op de Rijnstraat aangehouden nadat gezien was dat zij vermoedelijk behoorden tot een groep van vijf personen die even tevoren een ruit van een telefooncel aan de Waterstraat hadden vernield. De mannen zijn verhoord en er is proces-verbaal opgemaakt. De politie stelt nog een nader onderzoek in.


District Tweestromenland
Beuningen: inbraak in bedrijf

In de periode van vrijdag 14 op maandag 17 mei is ingebroken in een bedrijf aan de Wilhelminalaan. Uit het bedrijf is een geldkistje met meerdere duizenden euro's gestolen. Mogelijk is de diefstal gepleegd door insluipers.


Wijchen: dompelpomp gestolen

In de nacht van maandag op dinsdag is uit een bedrijf aan de Heumenseweg een blauwe dompelpomp van het merk Pedrollo gestolen.


District De Waarden
Geldermalsen: aangehouden wegens mishandeling

Tegen een 36-jarige inwoner van Geldermalsen is maandagmiddag proces-verbaal opgemaakt omdat hij even tevoren een 42-jarige medewerker van een kantoor aan Gerdina's Hof geslagen had. De 36-jarige man was het kantoor binnengekomen en schoof een brief over de balie waarvan hij vroeg of de kantoormedewerker deze onmiddellijk wilde lezen. Die kende de man en de zaak waar hij voor kwam wel en weigerde om daar op dat moment direkt op in te gaan. Daarop haalde de 36-jarige man uit en gaf de 42-jarige medewerker een vuistslag. De politie werd gebeld die de 36-jarige man verzocht mee te komen naar het bureau. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. In overleg met de Officier van Justitie kreeg de man een schikking van E 150,-- en als hij dat niet wenste te betalen, dan zou hij voor de rechter moeten verschijnen op 4 augustus.


Culemborg: auto gestolen

Een 64-jarige man uit Leerdam parkeerde zondagmiddag zijn auto, een beige VOLVO-V40 met kenteken 84-GN-DK bij een bedrijf aan de Plantijnweg en deponeerde de sleutels ten behoeve van een onderhoudsbeurt in de brievenbus van dat bedrijf. Maandag belde hij naar het bedrijf en vroeg hoe het met zijn auto stond. Toen kreeg hij te horen dat zijn auto helemaal niet was aangetroffen. De man heeft aangifte van diefstal gedaan.


Opheusden: belangstelling voor meisjes oorzaak aanrijding

Een 20-jarige man uit Dodewaard veroorzaakte op de kruising Iepenlaan met de Patrijsstraat een aanrijding met een auto die voor hem van rechts kwam en bestuurd werd door een 24-jarige man uit Opheusden. De 20-jarige man zag, terwijl hij over de Iepenlaan reed, een paar charmante meisjes lopen en wilde om indruk te maken snel het Europlein rondrijden. Daartoe verhoogde hij zijn snelheid tot ongeveer 80 km per uur. Op genoemde kruising verleende hij geen voorrang aan de 24-jarige man die van rechts over de Patrijsstraat kwam. Er volgde een botsing waarbij de 24-jarige man nekklachten opliep. Bij hem zat een 22-jarige man uit Kesteren achter in de auto. Hij kneusde zijn arm en kreeg glassplinters in zijn oog. De gewonden zijn overgebracht naar een ziekenhuis. De beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.


Velddriel: inbraak in bedrijf

Maandag avond is ingebroken in een bedrijf aan De Geerden door een hekwerk en een raam open te breken. Uit het bedrijf is een beeldscherm en een computer gestolen.


Ammerzoden: auto gestolen

In de nacht van maandag op dinsdag is van de Haarstraat een zwarte Mercedes-Benz met kenteken 20-JS-NF gestolen. Die auto werd gestolen na inbraak in de woning aan diezelfde straat waarbij de dieven binnendrongen door een raam open te breken. In de woning vonden de dieven de autosleutels van de in de garage bij de woning geparkeerde auto.


Blik op veilig

Snelheidscontrole op 17 mei

 Plaats Straat   Tijd  Max. Voer-AantaHoogst          snelhetuigel gemete          id n bekeun              rd snelhe              id  Nijmegen St. Annastraat 07.20 - 50 1014 83 95        11.35 uur       Nijmegen Nieuwe   08.15 - 50 2996 416 86    Dukenburgseweg 14.15 uur       Nijmegen Weurtseweg  07.28 - 50 1619 32 69        10.30 uur       Nijmegen Industrieweg 11.13 - 50 2784 79 100        14.12 uur       Groesbeek Wylerbaan  16.05 - 80 830 6 ?        18.05 uur       Groesbeek Nieuweweg  19.35 - 50 860 26 ?        22.00 uur       GeldermalsTunnelweg  10.50 - 50 100 9 66  en      11.50 uur       


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --


Deel: ' Politieberichten Gelderland-Zuid 18-05-2004 '
Lees ook