Politie Gelderland-Zuid


+ KorpsstafDatum 21 maart 2003

Van / afdeling Communicatie


Regionaal Persbericht
District Stad Nijmegen


Mishandeling
Een 19-jarige automobiliste uit Nijmegen is donderdagmiddag door een nog onbekende man in het gezicht geslagen. De 19-jarige stond op de Molenweg stil voor een rood stoplicht. Er stopte voor haar, waar een man uit kwam. De 19-jarige dacht dat de man iets wilde vragen dus opende zij het raam aan de bestuurderszijde. Op dat moment sloeg de man haar in het gezicht. Vervolgens heeft de 19-jarige het raam dichtgedraaid. Hierna is de man weggelopen, in de auto gestapt en weggereden in de richting van de Paul Krugerstraat. De 19-jarige deed aangifte. De aanleiding voor deze mishandeling is bekend.


Aanhouding

Een 17-jarige man uit Beuningen is in de nacht van donderdag op vrijdag in een horecagelegenheid aan de Molenstraat aangehouden. Een getuige verklaarde aan de portiers van de horecagelegenheid dat de 17-jarige in het bezit zou zijn van een vuurwapen. Bij fouillering door de portiers bleek de 17-jarige inderdaad in het bezit te zijn van een vuurwapen. Hierop is hij door het personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij werd overgebracht naar het bureau.


Diefstal uit woning

Donderdagavond is er ingebroken in een woning aan De Savornin Lohmanstraat. Men heeft zich de toegang tot de woning verschaft door het verbreken van een deur. Vooralsnog is onbekend welke goederen ontbreken. Een 34-jarige Nijmeegse vrouw deed aangifte.


Aanhouding

Een 20-jarige vrouw uit Weurt is donderdagavond op Plein 1944 aangerand. De dader heeft de 20-jarige meerdere malen betast en geslagen. De man, een 23-jarige Nijmegenaar, werd dezelfde avond nog aangehouden in de Grotestraat. Hij is ingesloten. De man kreeg een verblijfsontzegging van zes weken voor het centrum.


Diefstal uit bedrijf

In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in een horecagelegenheid aan de Bloemerstraat. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door het verbreken van een deur. Onbekend is nog of er goederen werden ontvreemd. Een 36-jarige Nijmeegse man deed aangifte.

Diefstal uit bedrijf

In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in een winkelpand aan de Molenstraat. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door het forceren van een raam. Er is een geldbedrag ontvreemd. Een 24-jarige man uit Nijmegen deed aangifte.
Een 32-jarige man uit Beek deed aangifte van een poging tot inbraak in een winkelpand, ook in de Molenstraat. Dit eveneens in de nacht van donderdag op vrijdag. Hier slaagde men er niet in een rolluik te forceren.District TweestromenlandWijchen - Verkeersongeval

Een 20-jarige bromfietster uit Wijchen is donderdagmiddag in aanrijding gekomen met een 76-jarige automobilist uit Nijmegen. De 76-jarige had de 20-jarige geen voorrang verleend op de kruising van de Klapstraat met de Fazantstraat. Hierdoor kwamen zij met elkaar in aanrijding. De 20-jarige heeft rugklachten.District De Waarden


Culemborg - Geweld met letsel
Een 19-jarige man uit Culemborg heeft aangifte gedaan van mishandeling. Hij werd donderdagavond aan de Heimanslaan meerdere malen tegen het hoofd en de rug geslagen en geschopt door een man uit Culemborg, personalia onbekend. De 19-jarige gaf aan al eerder een meningsverschil te hebben gehad met de man.


Geldermalsen - Diefstal uit bedrijf

Donderdagavond is er ingebroken in een pand aan de Poppenbouwing. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door het verbreken van een raam. Er werd computerapparatuur gestolen. Een 49-jarige man uit Vught deed aangifte.


Tiel - Diefstal uit woning

In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in een woning aan De Kogge. Onbekend is nog hoe men zich de toegang tot de woning heeft verschaft. De 31-jarige aangeefster mist een geldbedrag en enkele pasjes.


Tiel - Diefstal auto na inbraak in woning

Een 38-jarige man uit Tiel deed aangifte van diefstal aan de Burgemeester Meslaan. Men heeft zich in de nacht van donderdag op vrijdag toegang tot de woning verschaft door het verbreken van een deur. De autosleutels werden gestolen. De auto, een blauwe BMW 730, kenteken 03-LN-GF, welke voor de deur geparkeerd stond werd gestolen.


Zaltbommel - Diefstal uit woning

Donderdagmiddag is er ingebroken in een woning aan de Koningin Wilhelminaweg. Men heeft zich de toegang tot de woning verschaft door het verbreken van een deur. Een 80-jarige man uit Zaltbommel deed aangifte. Er werd beeldapparatuur gestolen.
Donderdagmiddag is er ingebroken in een woning aan De Virieusingel. Een 50-jarige man uit Hurwenen deed aangifte. Men heeft zich de toegang tot de woning verschaft door het verbreken van een raam. Vooralsnog is onbekend welke goederen werden gestolen.


Ochten - Diefstal uit woning en diefstal van auto

In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een woning aan de Waalzicht. Men heeft zich de toegang tot de woning verschaft door het verbreken van een deur. Er werden waardepapieren, communicatieapparatuur en autosleutels gestolen. De auto, een blauwe Volkswagen Beetle, kenteken ZG-ZR-07, welke geparkeerd stond in dezelfde straat is eveneens gestolen. Een 34-jarige vrouw uit Ochten deed aangifte.Deil - Brand in woning

Vanmorgen omstreeks 8:30 is er brand ontstaan in een woning aan de Prins Willem Alexanderstraat. De 42-jarige bewoonster liep s' morgens het huis uit naar de stal. Toen zij terugliep zag zij dat het huis in brand stond. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Ook de paarden die in de stal stonden zijn ongedeerd gebleven.
De woning is totaal verwoest. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de toedracht.


Buren - Rijbewijs ingevorderd

Een 34-jarige man uit Geldermalsen is donderdagavond aangehouden. De 34-jarige is om nog onbekende reden op de Erichemsekade tegen een tegemoetkomende auto aangereden (personalia van deze bestuurder onbekend). Bij een blaastest op het bureau bleek de man een hoeveelheid van 710 ugl te blazen, waar een hoeveelheid van 220 ugl is toegestaan. Het rijbewijs van de 34-jarige werd daarop ingevorderd.Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --

Deel: ' Politieberichten Gelderland-Zuid 21-03-2003 '
Lees ook