Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

 Datum Nijmegen, donderdag 22 april 2004[pic]donderdag 22 april 2004                  Van Monique Linthorst Homan -Buunk, GSM-nummer 06.22930037 /    afdeling Communicatie           

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen


Hennepkwekerij ontmanteld


De politie heeft donderdag in de Burghardt van den Berghstraat een hennepkwekerij van 600 planten ontmanteld. Alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De NUON zal nog aangifte doen van het illegaal aftappen van stroom.


Diefstal woning

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een woning aan de Tooropstraat. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door een half-openstaand raam verder te openen. De 53-jarige bewoner mist geen goederen.


Beroving

Gisteravond is een 32-jarige vrouw beroofd van haar mobiele telefoon. De vrouw liep op de Danielsweg te bellen, toen twee jongens op de fiets haar van achter naderden. Eén van die jongens trok plotseling haar telefoon uit haar handen. Vervolgens fietste de jongens verder. De vrouw riep nog iets tegen hen, waarop de jongens weer terug kwamen fietsen en de vrouw twee keer in haar buik sloegen. De vrouw die vier maanden zwanger was, heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Beide jongens hadden een blanke huidskleur, ongeveer 20 tot 25 jaar oud, beide hadden donker haar. De een droeg donkere kleding. De ander een lichtere broek en een donkere jas.


Aanhouding

Een 18-jarige man uit Arnhem heeft aangifte gedaan van openlijke geweldpleging. Hij werd gisteravond door een groepje van drie mannen in elkaar geslagen in het centrum van Nijmegen. Er was geen directe aanleiding voor het geweld. De jongen werd op een gegeven moment geholpen door twee mannen die tussen beide kwamen. De politie heeft op de Smetiustraat twee van de drie verdachten kunnen aanhouden. Het betreft een 17-jarige en een 20-jarige jongen uit Nijmegen.
De politie heeft gisteravond op de 66ste Straat Zwanenveld een 41-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van woninginbraak. Hij heeft vermoedelijk ingebroken in een woning aan de 83ste straat Zwanenveld. De man was via een platdak op het balkon geklommen en is via een niet afgesloten deur de woning binnengedrongen. Toen de 20-jarige bewoonster de man in haar woning zag staan, vluchtte hij weg. Uit de woning werden mobiele telefoons en een portemonnee met inhoud meegenomen.
De politie heeft vannacht een 60-jarige en een 44-jarige man uit Arnhem aangehouden op verdenking van diefstal. De mannen waren bezig de wielen van een auto te demonteren en te stelen. De auto stond geparkeerd in de Kauwstraat.
Een 32-jarige man uit Arnhem is aangehouden op verdenking van diefstal. Hij wordt ervan verdacht ingebroken te hebben in een bedrijf aan de St.Jacobslaan. De man kon aangehouden worden naar aanleiding van een getuigenverklaring.

District Tweestromenland

West Maas en Waal/ Druten - Politie houdt dregactie naar illegaal vistuig

De politie van het team Maas en Waal heeft in samenwerking met de veldpolitie gisteren tussen 10.00 en 16.00 uur een z.g. dregactie gehouden. Tijdens de dregactie in de Nieuwe Wetering, Rijkse Wetering en de Wetering is gecontroleerd op illegale vistuigen zoals fuiken en palingkistjes. In totaal zijn gisteren 6 fuiken uit het water gehaald en in beslaggenomen.

In overleg met de Officier van Justitie gaan vistuigen die nog in goede staat verkeren naar het project Vissers voor Vissers. Een project waarbij in Nederland in beslag genomen vistuig naar vissers in Afrika wordt gestuurd. Het overige vistuig wordt vernietigd.


Het politieteam Maas en Waal zal de komende tijd vaker vissers controleren op vergunningen en sportvisaktes.

Voor vragen over dit bericht kunt u contact opnemen met Marie-José Verkade, telefoon 06-53359379.


District De Waarden
Vuren - Overval

Vanochtend is rond 11.40 uur een overval gepleegd op een bank aan de Vinkenlaan. Drie mannen liepen de bank binnen en bedreigden het bankpersoneel met mogelijk een vuurwapen. De overvallers eisten geld. Nadat een geldbedrag was overhandigd verliet het drietal de bank. De mannen liepen weg in de richting van Haaften. Zij stapten even later in een donkerkleurige auto om hun weg te vervolgen. Direct na de overval startte de politie een uitgebreid onderzoek. In de omgeving van de bank is een buurtonderzoek gehouden. Er is aangifte gedaan.

Van de drie mannen is bekend dat zij vermoedelijk tussen de 18 en 20 jaar oud zijn. Zij droegen mutsen en zonnebrillen. Een van de mannen droeg een paars jack.

Personen die informatie hebben over deze overval worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.


Voor vragen over dit bericht kan contact worden opgenomen met Brenda van der Pal van de afdeling Communicatie. Tel: 06-53 22 01 57.


Rumpt - Verkeerongeval

Een 69-jarige inwoner van Beesd, rijdend met een brommobiel, heeft gistermiddag op het fietspad naast de N327 in Rumpt een frontale botsing gehad met een 20-jarige bromfietster uit Geldermalsen. De man uit Beesd hield niet zoveel mogelijk rechts, waardoor er een aanrijding ontstond. De vrouw is met beenletsel overgebracht naar het Rivierenland Ziekenhuis.


Zaltbommel - Verkeersongeval

Gistermiddag heeft er een frontale botsing plaatsgevonden tussen een 33-jarige automobiliste uit Zaltbommel en een 38-jarige automobilist uit Den Haag. De vrouw hield niet voldoende rechts, waardoor er een botsing ontstond. Beide automobilisten hadden nekklachten.


Tiel - Eenzijdig ongeval

Gistermiddag is een 28-jarige vrouw uit Ochten gewond geraakt toen zij, vermoedelijk door een black out, met haar auto van de A15 (zuidbaan) raakte en in het water terechtkwam. De brandweer heeft de vrouw uit het voertuig gehaald. Zij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.


Tiel - Aanhouding
Een 39-jarige man uit Tiel is gisteravond op de Westroijensestraat aangehouden op verdenking van poging diefstal van een auto. De man werd naast een auto betrapt. Van de auto was een ruit ingeslagen. De 24-jarige eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan.

---- --


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39

Deel: ' Politieberichten Gelderland-Zuid 22-04-2004 '
Lees ook