Politie Gelderland-ZuidMr. Van Coothlaan 45,
Postbus 11, 6600 AA Wijchen
Telefoonnummer (024) 648 77 42
Faxnummer (024) 648 77 89


Datum Dinsdag 25 maartDISTRICT STAD NIJMEGENBedrijfsinbraak

In een bedrijf aan de Cronjestraat is gisteren ingebroken. Door een toegangsluik te verbreken zijn de dieven het pand binnengekomen. Het is niet bekend welke goederen uit het pand zijn ontvreemd. Aangifte deed een 25-jarige inwoner van Nijmegen.


DISTRICT TWEESTROMENLAND
Beuningen- ongeval met letsel
Maandagavond rond 20.45 uur reed een 22-jarige Nijmegenaar over de A73 ter hoogte van de afslag Beuningen. Hij reed op de linkerrijstrook en zag dat achter hem een auto met hogere snelheid naderde waar hij van schrok. Hij stuurde naar rechts en verloor daarbij de macvht over het stuur. Daarbij raakte hij een auto die in dezelfde richting over de rechterrijstrook reed. Deze auto werd bestuurd door een 39-jarige man uit Zandvoort terwijl naast hem een 27-jarige man uit Diemen zat. Hun auto kwam in de berm terecht en sloeg daarbij over de kop. Zij zijn met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Canisius. De 22-jarige Nijmegenaar botste met zijn auto tegen de vangrail. Ook hij werd met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen. Beide auto's raakten totaal vernield.


Wijchen- controles veilig vervoeren van kinderen in auto's

Vanaf 1 april controleert politieteam Wijchen intensiever op het veilig vervoeren van kinderen in auto's. De kinderen moeten in de daarvoor bestemde kinderzitjes vervoerd worden of moeten de autogordel dragen. Voorafgaand aan de controles heeft de politie scholen in de gemeente Wijchen bezocht met het verzoek ouders op de hoogte te stellen van de controles. Hierbij zijn ook folders van 3VO uitgedeeld. 3VO is in maart een landelijke gordelactie gestart. De controles vinden in ieder geval tot het begin van de zomervakantie plaats. Er wordt onder andere gecontroleerd in de buurt van scholen en sport- en recreatiegelegenheden. De boete voor het niet dragen van de gordel bedraagt E 40,84.


DISTRICT DE WAARDENLienden- woninginbraken

In een woning aan de Appelgaard is afgelopen nacht ingebroken. De dieven zijn via een toegangsdeur de woning binnengekomen. Uit de woning is onder meer een portemonnee gestolen. Aangifte volgt nog.
In een woning aan de Molenstraat is afgelopen nacht ingebroken. Via een deur zijn de dieven de woning binnengekomen. Uit de woning is onder meer geld gestolen. Aangifte deed de 46-jarige bewoner.


Enspijk- bedrijfsinbraak

In een bedrijf aan de Harstraat is gisteren ingebroken. Door een raam te forceren zijn de dieven het pand binnengekomen. Uit het pand is onder meer een computer gestolen. Aangifte deed een 35-jarige inwoner van Tiel.


Zaltbommel- woninginbraak

In een woning aan de Wichard van Pontlaan is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Via een deur zijn de dieven de woning binnengekomen. Uit de woning zijn onder meer sieraden gestolen. Aangifte deed de 53-jarige bewoner.


Brenda van der Pal; GSM 06- 53 22 01 57/ afdeling Communicatie
Politie Gelderland-Zuid, Mr. Van Coothlaan 45, Postbus 11, 6600 AA Wijchen Telefoonnummer (024) 648 77 42 Faxnummer (024) 648 77 89 ---- --

Deel: ' Politieberichten Gelderland-Zuid 25-03-2003 '
Lees ook