Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

 Datum Nijmegen, zondag 25 april 2004[pic]zondag 25 april 2004                    Van Jack Broeksteeg, GSM-nummer 06.20600786 / afdeling     Communicatie             

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen
Verkeersruzie

Een 28-jarige Nijmegenaar deed aangifte. Na een verkeersruzie vrijdagavond werd hij op de Laauwikstraat in Lent door een medeautomobilist geschopt. De politie onderzoekt de zaak.

Auto over de kop

Twee automobilisten reden vrijdagavond vanaf de Wedren over de Heijendaalseweg kort achter elkaar aan. Bij de afslag Kapittelweg reed de ene automobilist vermoedelijk met opzet achter tegen de ander aan. Daarna ging hij met hoge snelheid ervandoor richting Houtlaan. De andere auto ging achter hem aan. Ter hoogte van het Toernooiveld remde de eerste auto plotseling waardoor de achtervolger een uitwijkmanoeuvre moest maken om een aanrijding met passerende fietsers te voorkomen. Hierdoor sloeg hij over de kop. De bestuurder, een 42-jarige Nijmegenaar, werd overgebracht naar het Radboudziekenhuis. De andere auto ging er vandoor. De politie stelt een onderzoek in.

Inbreker overlopen

Aan de Vredestraat werd vrijdagavond een inbreker overlopen. De man ging ervandoor en bleek al wat geld en een camera te hebben meegenomen. Omdat hij bij zijn inbraak persoonlijke spullen had achtergelaten kon hij 's nachts op de Vossenlaan worden aangehouden. Hij bekende de inbraak maar had het geld al opgemaakt en de camera al van de hand gedaan.


Aanhoudingen

Een 42-jarige Nijmegenaar werd vrijdagavond in winkelcentrum Hatert aangehouden. Hij had even daarvoor bij de woning van zijn ex-vrouw met een honkbalknuppel gezwaaid en was daarna, terwijl hij gedronken had, met de auto naar het winkelcentrum gegaan. Omdat de man zich verzette bij zijn aanhouding werd hij geboeid afgevoerd.

Twee Nijmegenaren van 20 en 26 jaar werden vrijdagavond aangehouden. Ze stonden met een grote groep jongeren op een parkeerterrein aan de Energieweg. Omdat het vermoeden bestond dat hier een straatrace gepland werd, hielden enkele agenten de groep in de gaten. Toen de 26-jarige de muziek keihard zette en de agenten hem hierop aanspraken werd hij agressief en schold de agenten uit. Toen men hem hierop wilde aanhouden, verzette hij zich hevig. Er kwamen meerdere eenheden van de politie ter plaatse omdat de omstanders zich er ook mee gingen bemoeien. De 20-jarige schold toen nog een agent uit en ook hij werd daarom voor belediging aangehouden. Ook hij verzette zich hevig zodat de wapenstok gebruikt moest worden. De beide mannen werden uiteindelijk overgebracht naar het bureau.

Een 37-jarige man uit Culemborg werd zaterdagnacht aan een horecagelegenheid aan de Wijchenseweg aangehouden. Hij was in het bezit van een aantal XTC-tabletten. Een 20-jarige man uit Nuland werd eveneens aangehouden. Hij had 27 XTC-pillen bij zich.

Twee mannen, een 23-jarige uit Nederasselt en en 21-jarige uit Balgoy, werden zaterdagnacht aangehouden. Agenten troffen in de Molenstraat een bloedende man aan. Getuigen vertelden dat hij door de twee verdachten was geslagen. Zij konden in de Koningstraat worden aangehouden.

Een 33-jarige Groesbeker werd zaterdagnacht op de Bisschop Hamerstraat aangehouden. Er was een melding binnengekomen van een onenigheid op de Tweede Walstraat. Een getuige wees de Groesbeker aan. Hij bleek in het bezit van een vlindermes, waarop hij werd aangehouden.

Een 19-jarige Nijmegenaar en een 24-jarige man uit Ravenstein werden zaterdagavond op het Piet Moeskoppad aangehouden. Zij worden ervan verdacht eerder die dag op de Slotemaker de Bruïneweg een fiets gestolen te hebben. Toen werden zij ondanks een melding van een getuige niet aangetroffen, maar later kwamen er meldingen binnen dat zij de fiets te koop aanboden aan voorbijgangers. Hierop werden zij aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Zaterdagnacht reed een 23-jarige Nijmegenaar op de Groenestraat eerst tegen een seinpaal van de spoorwegen aan en daarna tegen een boom. Hij bleek gedronken te hebben en werd aangehouden.

Woninginbraak

Aan de Zwanenstraat werd zaterdagavond ingebroken. Men forceerde een ruit. Onbekend is wat de 31-jarige aangever mist.


Autodiefstal

Van de 23e straat Lankforst verdween dit weekend een blauwe VW Passat, kenteken ZG-JG-46.


Supporters aangehouden

Zaterdagnacht kwam een groep van ongeveer 50 Feijenoordsupporters aan in het centrum. Zij waren klaarblijkelijk op zoek naar Ajax-supporters. Om escalatie te voorkomen, zette de politie onder meer de ME in. Tussen middernacht en 03.00 uur werden in het centrum vijf mensen aangehouden wegens belediging, verboden wapenbezit en omdat men probeerde met de auto een politieauto van de weg te drukken. Na 03.00 uur waren de supporters weer vertrokken.


District Tweestromenland
Winssen - aanhouding

Een 19-jarige man uit Winssen werd zaterdagnacht aangehouden. Na een woordenwisseling op een feest aan de Kennedysingel was hij eruit gezet. Daarop is hij naar huis gegaan en heeft daar een molotovcocktail in elkaar gezet. Deze gooide hij later naar de woning aan de Kennedysingel. Het projectiel kwam op de stoep terecht en richtte geen schade aan. De man werd later in zijn woning aangehouden.


Beek - Aanhoudingen

Tijdens een alcoholcontrole aan de Nieuwe Rijksweg deden twee mannen zodanig lastig tijdens een blaastest, dat zij aangehouden werden. De ene man, een 32-jarige Nijmegenaar verzette zich zodanig dat hij geboeid moest worden. Hij bleek onder invloed van alcohol. De andere, een 34-jarige Arnhemmer, weigerde mee te werken aan de blaastest en verzette zich tegen de agenten. Ook hij was onder invloed van alcohol.


District De Waarden
Lienden - ongeval

Vrijdagavond vond op de N320 een ongeval plaats. Een 23-jarige automobilist uit Brummen haalde een vrachtwagen in, maar zag daarbij een tegenligger, een 34-jarige man uit Goor, over het hoofd. Een aanrijding tussen de drie voertuigen was het gevolg. De 34-jarige werd met een gebroken pols en knieschijf overgebracht naar het ziekenhuis. De 23-jarige werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.


Meteren - ongeval

Zaterdagavond vond op de Eikenlaan een ongeval plaats. Twee mannen, een 25-jarige man uit Geldermalsen en een 37-jarige man uit Meteren, achtervolgden elkaar op een bromfiets. De mannen hadden een al langer lopend conflict. Op de Eikenlaan verloor de 25-jarige de macht over het stuur en reed tegen een paaltje op. Hierbij brak hij zijn scheenbeen. De politie hield de 37-jarige achtervolger aan. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.


Geldermalsen - bedrijfsinbraak

Zaterdag werd aan de Meersteeg ingebroken. Men klom over een hek. Op het terrein heeft men met een vorkheftruck twee kantoorunits en een vrachtwagen opengebroken Er worden conmputers, gereedschap, geluidsapparatuur en gereedschap vermist.


Wadenoijen - ongeval

Een 51-jarige man uit Driebergen reed zaterdagmiddag op de Vergardeweg langs een geparkeerde auto. Hierbij ontstond een frontale botsing met een tegenligger, een 19-jarige man uit Wadenoijen. De 51-jarige klaagde over pijn in het borstbeen


Kesteren - dodelijk ongeval

Een 51-jarige man uit Kapel Avezaath reed zaterdagavond door nog onbekende oorzaak met zijn bromfietser tegen een lantaarnpaal. Toevallig passerende agenten waren direct ter plaatse. Het slachtoffer werd per ijltransport overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Daar overleed hij later die nacht.


Tiel - aanhoudingen

Drie mannen werden zaterdagnacht op de Sint Agnietenstraat aangehouden. De politie controleerde hen terwijl ze in een auto zaten. De bestuurder, een 25-jarige Tielenaar, had teveel gedronken. Bovendien was de auto niet verzekerd en was de APK verlopen. De beide inzittenden, Tielenaren van 27 en 28 jaar, wilden het blazen verhinderen en werden ook aangehouden. Omdat ze zich hiertegen verzetten, werden ze geboeid afgevoerd naar het bureau.


Blik op veilig

Snelheidscontrole op vrijdag 23 april

 Plaats Straat  Tijd  MaximumVoer-AantaHoogst           tuigel gemete         snelhein bekeun           d   rd snelhe              id  Nijmegen Hatertseweg 20.45-22.15 50  693 29 70       uur         Nijmegen Industrieweg 16.15-17.50 50  951 32 74       uur         Wijchen Graafseweg 19.15-22.15 80  1279 74 126       uur         


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --


Deel: ' Politieberichten Gelderland-Zuid 25-04-2004 '
Lees ook