Politie Gelderland-Zuid


+ KorpsstafDatum Woensdag 26 februari 2003

Van / afdeling Communicatie


Regionaal PersberichtDistrict De Waarden


Culemborg - bejaarde vrouw bestolen - Dinsdagavond is rond 18.45 uur een 79-jarige vrouw die aan de Debussystraat woont bestolen door een inbreker. Toen zij hoorde dat er aangebeld werd deed zij de deur open en werd opzij geduwd door een binnendringende man. Die pakte haar vast en eiste geld. De man liep de woonkamer in en griste haar tas weg. Daarna rende hij weer hard de woning uit. De bejaarde vrouw kon een goed signalement geven en de politie stelde een onderzoek in. Diezelfde avond kon de politie op grond van dat signalement een 16-jarige Culemborgse knaap in de woning aanhouden. De politie arresteerde ook nog een andere 16-jarige Culemborger. Hij had kort na de gewelddadige diefstal de jas van de verdachte onder zijn eigen jas aangetrokken om herkenning voor de politie te bemoeilijken. De beide verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld. De bejaarde vrouw is opgevangen en wordt begeleid door ondermeer medewerkers van het bureau Slachtofferzorg.

Deil - bedrijfsinbraak - Woensdagmorgen vroeg is ingebroken in een bedrijf aan de Krugerstraat door een deur te forceren. Uit het bedrijf werd een kassa met wat kleingeld gestolen. Een 50-jarige medewerker van het bedrijf heeft aangifte gedaan.

Tiel - woninginbraak - Dinsdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Grotebrugse Grintweg door een raam te forceren. Uit de woning is stereoapparatuur en zijn CD's gestolen. De 20-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Velddriel - woninginbraak - Dinsdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Geerdenweg door een deur open te breken. Uit de woning is audio-visuele apparatuur weggenomen en 60 DVD's. Voorts is een portemonnee met 100 Euro gestolen. De 43-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.


District Stad NijmegenAanrijding in gestolen auto, verdachte aangehouden

Woensdagmorgen rond 11.30 uur heeft op de Ackerbroekweg een aanrijding plaatsgevonden. Een 30-jarige Nijmegenaar reed daar in een gestolen auto en werd om die reden door een politieauto achtervolgd.
Hij reed met hoge snelheid, komende uit de richting van de Hillekensacker en wilde de politieauto afschudden door naar links te sturen en naar de Zellersacker 20e straat te rijden. Vanaf de andere kant kwam op dat moment een vrachtwagen aanrijden, bestuurd door een 33-jarige Nijmegenaar. De vrachtwagenchauffeur wilde de auto ontwijken, stuurde naar links en bracht zijn vrachtwagen tot stilstand. De 30-jarige automobilist wilde alsnog voorbijrijden en stuurde naar de groenstrook. Daar kwam hij tegen een boom tot stilstand.
Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 45-jarige eigenaresse van de auto deed aangifte bij de politie.Woninginbraak

Dinsdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Nijlpaardstraat door de deur te forceren. Uit de woning is een digitale camera en een computer gestolen. De 52-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.


Fietsster gewond

Dinsdagavond raakte een 14-jarig meisje gewond op de Boetbergweg toen zij aangereden werd door een haar tegemoet komende 33-jarige bestuurder van een bromscooter. Het meisje fietste over het fietspad aan de verkeerde kant van de weg naast haar moeder. De scooterrijder kon het meisje niet ontwijken en boste tegen haar aan. Zij werd met beenletsel opgenomen in het Radboud.


Gestolen auto's

Dinsdagavond is van de Steenbokstraat een rode Opel-Corsa met kenteken 23-FS-JT gestolen. De 73-jarige eigenaar, die in Nijmeegn woont, heeft aangifte gedaan.
In de nacht van dinsdag op woensdag is van de Pater Brugmanstraat een zwarte Seat met kenteken 90-HR-DX gestolen. Een 36-jarige inwoner uit Gouda deed aangifte.
Dinsdagavond is van de Weezenhof, 63ste straat geprobeerd een personenauto te stelen. De auto bleek verplaatst te zijn, maar kon niet worden weggenomen omdat er een startonderbreker in aangebracht was. De 36-jarige eigenaar, die in Nijmegen woont, heeft aangifte gedaan.


Brandje in kelderbox

Rond 03.20 uur werd brand gemeld in een kelder van een flat aan de Moerbeistraat. De brandweer achtte het niet noodzakelijk dat de flat werd ontruimd en bluste de brand. De politie stelde een onderzoek in omdat er brandstichting vermoed werd. Er wordt nog een nader onderzoek ingesteld. De schade bleef beperkt en er raakte bij de brand niemand gewond.


Inbraak in school

In de avond en nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een school aan het Jagerspad door een raam te forceren. Uit de school is een computer gestolen. Een 47-jarige medewerker heeft aangifte gedaan.

District Tweestromenland


Verkeersagressie

Een 42-jarige Drutenaar is woensdagmorgen rond 06.15 uur op de Rijksweg A15 ter hoogte van Echteld mishandeld door een bestuurder van een andere personenauto. De Drutenaar had even tevoren op de Prins Willem Alexanderweg een vrachtauto ingehaald op een plek waar dat eigenlijk niet meer kon. Daarbij werd hij, naar hij vertelde, gesneden door een bestuurder van een andere auto. De Drutenaar werd daar boos over en volgde de bestuurder die hem gesneden zou hebben met groot licht. Op de Rijksweg A15 werd de Drutenaar door de voor hem rijdende bestuurder tot stoppen gedwongen. Die kwam naar hem toe, trok het portier van de auto open en schopte en sloeg de Drutenaar. Ook trapte hij tegen het portier van de Drutenaar waardoor er een deuk in de deur kwam. De Drutenaar zal nog aangifte doen van de mishandeling. De politie heeft het kenteken van de man die de Drutenaar heeft mishandeld en stelt een nader onderzoek in.

Druten - kantoorinbraak - In de nacht van woensdag op dinsdag is ingebroken in een kantoorpand aan de Irenestraat door een deur te forceren. Of er iets gestolen is, kon men nog niet vertellen. Een 51-jarige medewerker heeft aangifte gedaan.

Druten - bedrijfsinbraak - In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een bedrijfspand aan de Brouwersstraat door een raam te forceren. Uit het bedrijf werden twee computers gestolen. Een 48-jarige medewerker heeft aangifte gedaan.

Malden - auto gestolen - Een 28-jarige aannemer uit Vinkel parkeerde zijn auto woensdagmorgen rond 10.35 uur op de Vieracker naast een bouwkeet zonder zijn auto af te sluiten. Toen hij na vijf minuten weer wilde instappen bleek de auto gestolen te zijn. Het betreft een groene vierwielaangedreven Nissan-Pickup met kenteken 03-VF-RP. De eigenaar heeft aangifte gedaan.
Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --

Deel: ' Politieberichten Gelderland-Zuid 26-02-2003 '
Lees ook