Politie Gelderland-ZuidDatum

Van / afdeling Communicatie
Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen


Aanhoudingen na brandje stichten
Dinsdagmiddag zijn zeven jongeren aangehouden aan het Kronenburgerpark als verdacht van brandstichting. De jongens, vier 15-jarigen en drie 14-jarigen hadden gezamenlijk een fles brandbare vloeistof gekocht waarna een vuilnisbak in het park, in brand was gestoken. Na verhoor aan het politiebureau bleken drie jongens niet betrokken te zijn geweest bij de brandstichting. De overige jongens zijn naar HALT verwezen. De minderjarigen zijn afkomstig uit Nijmegen, Bemmel en Kekerdom.

Aanhouding drugsgebruik
Een 38-jarige Nijmeegse is dinsdagavond aangehouden op het Stationsplein voor het bezit van verboden middelen. De vrouw stond in een telefooncel haar harddrugs te gebruiken.
Na aanhouding werd in haar kleding een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen, deze is
In beslaggenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Woninginbraak
Uit een woning aan de Fanfarestraat zijn dinsdag een video en mobiele telefoon weggenomen. Men kwam binnen via een niet afgesloten deur. Aangeefster is een 43-jarige Nijmeegse.
Tussen maandagnacht en dinsdagavond werd ingebroken aan de Abeelstraat waarbij een portemonnee werd weggenomen. Men kwam binnen door het bovenlicht te forceren. Aangever is een 55-jarige Nijmegenaar.

Diefstal auto
Vanaf de Tooropstraat is dinsdagnacht een blauwe Dodge Ram van, kenteken
VR-VB-43 weggenomen. Aangever is een 50-jarige Nijmegenaar.
Vanaf de Leuvensbroek is dinsdagnacht een grijze Volvo 440, kenteken GS-FX-32 weggenomen. Aangever is een 41-jarige Nijmeegse.


District Tweestromenland


Beneden-Leeuwen - woninginbraak
Dinsdagmiddag werd ingebroken aan de Fazantstraat waarbij men het slot van een toegangsdeur verbrak met gereedschap uit een schuurtje. Weggenomen werd een mini-disc, cd-speler en box en een tas. Aangeefster is een 36-jarige vrouw uit Beneden-Leeuwen.

Millingen - gordelcontrole
Woensdag tussen 08.00 en 08.30 uur zijn tijdens een controle op het dragen van autogordels door schoolgaande kinderen 16 automobilisten bekeurd. De controle vond plaats op de Zeelandsestraat en wordt de komende tijd herhaald.
District De Waarden


Culemborg - woninginbraak
Aan de Prijsseweg werd dinsdagavond ingebroken nadat men een slot van een toegangsdeur geforceerd had. Volgens de 47-jarige aangever uit Culemborg werd geld weggenomen.Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --

Deel: ' Politieberichten Gelderland-Zuid 26-03-2003 '
Lees ook