Politie Gelderland-Zuid


+ KorpsstafDatum 28 februari 2003

Van / afdeling Communicatie


Regionaal PersberichtDistrict Stad NijmegenVerkeersongeval

Gisteravond is een 38-jarige Nijmeegse voetgangster terwijl zij overstak op de Hertogstraat aangereden door een 55-jarige automobilist uit Nijmegen. De 38-jarige is voor onderzoek overgebracht naar het Canisius Ziekenhuis.


Diefstal uit woning

Een 27-jarige Nijmeegse man heeft aangifte gedaan van inbraak in zijn woning aan de Harpstraat. Men heeft zich donderdagavond de toegang tot de woning verschaft door het forceren van een deur. Vooralsnog is onbekend welke spullen de eigenaar mist.
Een 20-jarige Nijmeegse vrouw heeft aangifte gedaan van inbraak in haar woning eveneens aan de Harpstraat. Men heeft zich donderdagavond de toegang tot de woning verschaft door het forceren van een deur. De 20-jarige mist enkele sleutels.
Tussen woensdagochtend en donderdagmiddag is er ingebroken in een woning aan de Zwaneveld 27e straat. Men heeft de toegang tot het pand verschaft door het forceren van een raam. De 43-jarige Nijmeegse eigenaresse deed aangifte. Vooralsnog is onbekend of er spullen ontbreken.


Diefstal uit bedrijf

Een 42-jarige Nijmeegse man deed aangifte van inbraak aan de Derde Walstraat. De inbraak heeft plaatsgevonden tussen woensdagochtend en donderdagochtend. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door het verbreken van een deur. De aangever mist vooralsnog geen spullen.


Beroving

Een 14-jarige Nijmeegse jongen deed aangifte van een beroving. Hij bevond zich gisteravond in aanwezigheid van een 14-jarige Nijmeegse vriend op het Stationsplein. Daar werd hij door een man met een steekvoorwerp gedwongen geld te geven. Hierop gaf hij de man een geldbedrag.


Geweld met Vuurwapen

Een 16-jarig Nijmeegse vrouw deed aangifte van geweld. Gisteravond fietste de 16-jarige samen met haar 17-jarige vriend op het Piet Moeskoppad. Daar werden zij door twee mannen op een bromfiets tot stoppen gedwongen. Vervolgens werden zij bedreigd met een vuurwapen. De mannen eisten geld. De 16-jarige en 17-jarige hadden dit niet. Uiteindelijk hebben zij hun GSM afgestaan.
Diefstal auto

Een 25-jarige Nijmeegse man deed aangifte van diefstal van een auto. De auto stond woensdag geparkeerd aan de Groesbeekseweg. Het betreft een grijze Chevrolet Beretta, kenteken NF-VT-14.


Politie houdt veiligheidscontrole op Groenestraat en omgeving

Gisteravond heeft de politie vanaf 20.00 uur een veiligheidscontrole gehouden op een bedrijfsterrein aan de Groenestraat, waar verkeersdeelnemers uit omliggende straten naartoe werden geleid.
Het politieteam van Midden -Zuid wil met deze controle zicht krijgen op (verkeers)gedrag van bewoners en bezoekers van deze wijk, om het veiligheidsgevoel van inwoners te bevorderen.
Aan de controle werkten ook mensen van de Douane en het OM mee.
Er werd onder andere gecontroleerd op verboden wapens- en drugsbezit, rijden onder invloed, verkeerswetgeving, en controle van bromfietsen.
Tijdens de controle die tot 01.30 uur duurde, werden 100 voertuigen gecontroleerd en 21 bromfietsers. Er zijn 96 processen verbaal uitgereikt voor overtredingen als rijden zonder rijbewijs, het voeren van geen of onjuiste verlichting, verlopen APK, het niet dragen van de autogordel, het rijden zonder bromfietscertificaat of zonder helm. Er werden 75 blaastesten afgenomen en vier bestuurders werden bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol.
Het politieteam van Midden-Zuid houdt twee keer per jaar een dergelijk veiligheidscontrole.


Politie houdt tientallen drugsdealers en -gebruikers aan

De Nijmeegse politie heeft de afgelopen weken in samenwerking met de Spoorwegpolitie (KLPD) een intensieve controle gehouden op het Stationsplein en omgeving. Doel hiervan is de overlast van drugsgebruikers en-dealers terug te dringen.
Door nauwlettende observatie en onderzoek heeft de politie inmiddels zevenentwintig verdachten kunnen aanhouden voor het dealen van drugs en/of het gebruik daarvan.
Zij hebben allen een proces verbaal gekregen. Degenen die in het station werden aangehouden kregen een verblijfsontzegging van zes weken voor het station. De verdachten die buiten het station zijn aangehouden, kregen een verblijfsontzegging voor Kronenburger Park.
De politie hoopt met deze actie de overlast op het Stationsplein en omgeving teruggedrongen te hebben en zal hier ook in de toekomst op toezien.


District TweestromenlandWijchen - Verkeersongeval

Een 12-jarig Wijchense fietster is gistermiddag op de kruising van de Stationslaan en de Heerestraat aangereden door een 66-jarige bromfietser uit Wijchen. De 66-jarige man had het 12-jarige meisje geen voorrang verleend. De 66-jarige heeft hierbij vermoedelijk letsel aan zijn arm opgelopen.


Groesbeek- zeven personen aangehouden voor zware mishandeling

De politie hield deze week zeven personen aan. Het betreft vijf inwoners van Nijmegen die tussen de 20 en 23 jaar oud zijn en twee inwoners van Wijchen, 20 en 32 jaar oud. Deze personen worden verdacht van het ernstig mishandelen van een 48-jarige inwoner van Groesbeek en zijn 23-jarige zoon in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 december jl.. De man en zijn zoon waren die nacht in hun woning aan de Paulus Potterweg toen zij op straat geschreeuw hoorden. Zij zagen dat er een vechtpartij was ontstaan en dat een man door twee mannen op de motorkap van de auto van de 23-jarige zoon was geduwd. De vader en zoon liepen naar buiten en wilden de ruzie sussen. De 48-jarige Groesbeker trok de mannen uit elkaar. Vervolgens werd hij door een andere man, die hem van achter naderde, mishandeld. Inmiddels stopte een personenbusje waaruit een vijftal mensen stapte. Deze personen liepen op beiden Groesbekers af en mishandelden hen. Uiteindelijk stopten de mannen met slaan en schoppen en gingen er in de personenbus vandoor. Door de ernstige mishandelingen liep de 48-jarige Groesbeker een gebroken oogkas en gebroken kaak op. Ook liep hij letsel aan zijn aangezicht op. Hierbij is mogelijk sprake van blijvend letsel. De 23-jarige Groesbeker liep letsel aan zijn lip, wenkbrauw en elleboog op. Beiden zijn destijds voor behandeling overgebracht naar het Radboud.
De politie startte direct na de mishandelingen het onderzoek dat leidde tot de aanhoudingen van deze verdachten. De politie kwam de verdachten op het spoor door verschillende getuigenverklaringen. De verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau te Nijmegen. Allen zijn in verzekering gesteld. De politie werd bij het onderzoek ondersteund door de Koninklijke Marechaussee Brigade Nijmegen. Een van de verdachten is een militair. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen.


District De WaardenIJzendoorn - Verkeersongeval

Gistermiddag is een 24-jarige tractorbestuurder uit Beesd met zijn voertuig op de Waalbandijk van de dijk afgegleden. Hierbij is de tractor over de kop geslagen. De 24-jarige is met hoofdletsel overgebracht naar het Rivierenland Ziekenhuis.

Tiel - Diefstal auto
Een 38-jarige man uit Dodewaard heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn auto. De auto stond gistermiddag geparkeerd aan de Waalkade. Het betreft een bronzen Honda H200, kenteken 01-VN-RJ.

Asperen - Inbraak in woning
Gisteravond is er ingebroken in een woning aan de Boezaardtstraat. Is er nog niet bekend hoe men zich toegang tot het pand heeft verschaft. De 41-jarige aangever mist een geldbedrag, diverse pasjes, rijbewijs, enkele sleutels en drie GSM telefoons.

Zaltbommel - voortgang onderzoek autokraken
De politie van het team Bommelerwaard is sinds zondag 19 januari bezig met een onderzoek naar autokraken. Dat was naar aanleiding van een aanhouding op heterdaad van drie inwoners van Zaltbommel. Op maandag 17 februari is een 14-jarige jongen uit Zaltbommel aangehouden. Hij bekende één auto-inbraak. Omdat hij een bekende van politie en justitie was is hij door de Rechter-commissaris in bewaring gesteld. Op woensdag 19 februari werd nog een 16-jarige knaap aangehouden die verdacht werd van vijf autokraken. Hij ontkende ze allemaal. Hij is door de Officier van Justitie heengezonden en zal later nog worden gedagvaard. De politie heeft nu in totaal 36 autokraken opgelost en in de loop van het onderzoek zijn nu 8 verdachten in bewaring gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --

Deel: ' Politieberichten Gelderland-Zuid 28-02-2003 '
Lees ook