Korps: Groningen, plaats: Diverse 20-08-2001
Politiebericht Groningen
Maandag 20 augustus 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Warffum: diefstal schilderij
Uit het Hogelandmuseum in Warffum is zondagmiddag een schilderij gestolen. Het betrof een schilderij van Henri Le Fauconnier. De onbekende dader heeft het schilderij tijdens de openingstijd van het museum vakkundig uit de lijst gehaald en vervolgens meegenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Delfzijl: snorfietser onder invloed
De politie heeft zondagavond een 26-jarige snorfietser uit Delfzijl bekeurd voor het rijden onder invloed van drank. Hij werd gecontroleerd op de J. V. Heemskerkstraat in zijn woonplaats. Hij bleek 1 promille in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur.

Groningen: student aangehouden voor belediging
Een 23-jarige student uit Groningen is zondagmorgen aangehouden voor belediging van een politieman. Hij liet `zijn broek zakken en toonde zijn blote kont. De student was samen met enkele andere studenten aan het stunten op het Hoger der A in de stad. Hij en mogelijk enkele anderen sprongen van de A-brug af in het water. De politieagenten waarschuwden voor het gevaar die dat met zich meebracht. Op de bodem liggen in de regel scherpe voorwerpen waar onder fietsen. Tevens produceerde de groep, waarvan de meesten zichtbaar onder invloed van alcohol waren, veel lawaai hetgeen voor overlast zorgde. Om te voorkomen dat de zaak uit de hand zou lopen werden ze enkele keren weggestuurd, maar keerde de genoemde 23-jarige student steeds weer terug. Nadat hij voor de derde keer was weggestuurd, liet hij zijn ongenoegen merken door tijdens het passeren van de politieagenten zijn broek te laten zakken.
.

Haren: forse inbraak juwelier
Zondagnacht is er ingebroken bij een juwelier aan de Rijksstraatweg. Omstreeks halfvijf hoorden buurtbewoners breekgeluiden bij de winkel. Toen zij naar buiten keken zagen zij een viertal mannen de winkel met enkele tassen verlaten. Via een brandgang vluchtten de mannen naar de achterzijde de Rijksstraatweg, waar ze in twee autos stapten en wegreden. Het rolluik van de winkel bleek te zijn geforceerd, waarna de daders de toegangsdeur en etalageruit met een bijl vernielden en de winkel betraden. Uit de winkel is een grote hoeveelheid sieraden weggenomen. De waarde van de weggenomen sieraden is nog onbekend, maar wordt geschat op een paar honderdduizend gulden. De politie heeft een technisch onderzoek ingesteld.

Groningen: controle verdovende middelen
Een 40-jarige Stadjer en een 28-jarige vrouw zonder vaste verblijfplaats werden zondagnacht gecontroleerd op de Noorderhaven voor het in het bezit hebben van verdovende middelen. De Stadjer was in het bezit van een paar gram cocaïne en had een groot mes bij zich. De vrouw was in het bezit van een kleine hoeveelheid heroïne Beiden zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: zakkenroller aangehouden
Een 49-jarige Stadjer is zondagmiddag aangehouden voor het rollen van een portemonnee in het Noorderplantsoen. Omstanders zagen het voorval en waarschuwden de vriend van de vrouw bij wie het was gebeurd. De vriend achtervolgde de man en slaagde erin om hem aan te houden. Daarbij gooide de zakkenroller onderweg, in de Kolfstraat. Hij werd door de politie later overgenomen die hem meenam naar het politiebureau.

Haren: onder invloed
Bij een alcoholcontrole in Haren werd zondagnacht op de Emmalaan een 50-jarige automobilist uit die plaats betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 1.4 en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Met een dagvaarding op zak werd de man heengezonden.

Groningen: dronken man valt met brommer
Zondagavond moest een 67-jarige bromfietser uit Groningen stoppen voor naderend verkeer op de kruising Dirk Huizingastraat / Petrus Campersingel. De man viel om en werd door de politie gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij blies een promillage van 1.85 en kreeg een dagvaarding en een rijverbod.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (30 ct/min)

Deel: ' Politieberichten Groningen diefstal schilderij in Warffum '
Lees ook