Korps: Groningen, plaats: Diverse 17-09-2001
Politiebericht Groningen
Maandag 17 september 2001

Dagelijkse berichten

Nieuwe Pekela: dronken bestuurder veroorzaakt ongeval Aan de Meidoornlaan in Nieuwe Pekela heeft de politie zondagavond een 51-jarige man uit die plaats aangehouden. De man verleende als bestuurder van zijn auto op de kruising met de Prunuslaan geen voorrang aan een 36-jarige automobilist, eveneens uit Nieuwe Pekela. Er volgde een botsing waarbij niemand letsel op liep. Beide autos raakten beschadigd. Bij onderzoek door de politie bleek de verdachte onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse 1.4 promille alcohol werd gemeten. De man is na verhoor met een dagvaarding en een rijverbod van 7 uur heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Musselkanaal: dronken mannen aangehouden
Bij een café aan de Aweg in Musselkanaal heeft de politie zondagavond twee mannen in de leeftijd van 19-jaar, beiden uit Musselkanaal, aangehouden. De mannen hadden in of voor het café ruzie met elkaar gekregen en waren elkaar te lijf gegaan. Door overmatig drankgebruik konden gewaarschuwde politiemensen de toedracht van het gebeurde niet vaststellen waarop beide mannen werden aangehouden voor openbare dronkenschap. Eén verdachte werd na verhoor met een bekeuring voor openbare dronkenschap heengezonden. De andere man is ingesloten. Over de toedracht van de ruzie is niets bekend geworden.

Doezum: dronken automobilist
Op de Provinciale weg in Doezum heeft de politie zondagavond een 68-jarige man uit die plaats aangehouden wegens rijden onder invloed. De man werd door omwonenden in beschonken toestand aangetroffen in zijn auto. De man wilde wegrijden maar door een lekke band en een kapotte versnellingsbak wilde de wagen niet rijden. Hij werd door de politie meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.35 promille werd gemeten. Na verhoor is de man met een dagvaarding en een rijverbod heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie in beslag genomen.

Groningen: inbraak locatie bekend
De twee mannen die zaterdagnacht door de politie, in het bezit van twee tassen met geluidsapparatuur, in de Oude Kijk in t Jatstraat werden aangehouden blijken te hebben ingebroken in een woning aan de Westersingel in Groningen. De bewoonsters van het pand deden gisteren aangifte van de inbraak. De bij de verdachten aangetroffen geluidsapparatuur wordt aan hen terug gegeven. Bij de inbraak werd naast de geluidsapparatuur ook nog kleding gestolen. Die is nog niet terecht. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Groningen: poging inbraak
Een 24-jarige man uit Groningen is zondagnacht aangehouden toen hij zich verdacht ophield op een dak van een kinderdagverblijf aan de van Iddekingeweg. Een buurtbewoner had een groepje mannen op het dak van het pand gezien en waarschuwde de politie. De Stadjer is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: Friezen maken amok in café
De politie heeft zondagavond op het Gedempte Zuiderdiep vijf mannen in de leeftijd van 24 tot en met 36 jaar afkomstig uit Leeuwarden aangehouden omdat ze amok hadden gemaakt in een café in de Haddingestraat. Drie van de mannen verzetten zich tegen de aanhouding en werden met gepast geweld naar het bureau gebracht. De Friezen waren vervelend geweest en hadden in het café met glazen gegooid. Zij verkeerden onder invloed van alcohol. Voor nader verhoor zijn ze ingesloten.

Groningen: man (20) bedreigt vrouwen
In de Poelestraat werden twee vrouwen zondagmiddag bedreigd door een 20-jarige man zonder vaste woonplaats. Een medewerker van een horecagelegenheid waarschuwde de politie die de man kon aanhouden. Op het bureau bleek hij in het bezit van het mes en een gestolen bankpas. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: automobilist na onwel wording in tuin Een 55-jarige automobilist uit Groningen reed op de Elzenlaan een tuin in en kwam daar tot stilstand. De man was achter het stuur onwel geworden en werd naar het ziekenhuis gebracht. De auto werd afgesleept.

Groningen: overvaller (41) van café opgepakt
De politie heeft zondagnacht een 41-jarige man uit Oosterwolde aangehouden in een hotelkamer aan het Gedempte Zuiderdiep op verdenking van het plegen van de overval op een café aan het Gedempte Zuiderdiep. Het café was zondagmiddag door de man overvallen en hij had uit het café de inhoud van de kassa meegenomen. In het café had hij een 24-jarige barvrouw die alleen in de zaak was met een mes bedreigd en haar opgesloten in het toilet. Een getuige herkende de man en zette de politie op het spoor naar het hotel waar de man werd aangehouden.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 c/m)

Deel: ' Politieberichten Groningen dronken bestuurder '
Lees ook