Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 28-12-99

Persberichten stad Groningen/
Dinsdag, 28 december 1999

Dagelijkse persberichten district Groningen/Haren

Lastige jeugd
Op de Grote Markt hield de politie maandagmiddag een groepje jongeren in de leeftijd van 13, 14 en 16 jaar aan. De vier jongeren vielen voetgangers lastig en bedreigden hen. Twee mensen kregen daadwerkelijk klappen in het gezicht. De vier jongeren werden aan het bureau gehoord en gingen met een reprimande de deur uit. Aangiftes werden er tot op heden niet gedaan.

Gladheid
Op de Kromhoutstraat raakte maandagochtend een 41-jarige man uit Groningen aan zijn enkel verwond. De man gleed door de plaatselijke gladheid met zijn fiets onderuit. Hierbij liep hij letsel op, waardoor hij in een ziekenhuis moest worden behandeld. Ook op de Hora Siccamasingel raakte een mevrouw uit de stad gewond, toen zij door de gladheid ten val kwam. De vrouw moest met een hoofdwond naar het ziekenhuis.

Inbraak in café
In een café aan de Kajuit werd in de nacht van zondag ingebroken. De toegangsdeur van het pand bleek te zijn opengebroken. Uit het pand namen de verdachten geld weg uit een tweetal speelautomaten. De geldpijpen werden later in de omgeving van het pand terug gevonden.

Verdachte verliest gestolen tv
In de Poelestraat zagen agenten maandagmiddag een onbekende man met een tv toestel achter op de fiets rijden. Toen de man de agenten ontdekte gooide hij de doos op de grond en ging er op de fiets vandoor. Bij onderzoek bleek in de doos een nieuw tv-toestel te zitten, die even tevoren was weggenomen bij een winkel aan de Vismarkt. De dader is spoorloos.

Insluiting
Een 34-jarige man uit de stad werd gistermiddag bij een controle op de Bloemsingel opgepakt. De man bleek nog acht dagen gevangenisstraf tegoed te hebben. De man is overgedragen aan de parketpolitie en ingesloten.

Inbraak in woning
Een 29-jarige man uit Groningen is maandagavond op de Opaalstraat betrapt bij de diefstal uit een woning. Getuigen zagen de man uit de tuin van het perceel aan de Opaalstraat komen. Hij bleek in het bezit van twee hengels en twee kratten. De verdachte werd door de getuigen opgehouden tot de politie aanwezig was. Agenten troffen bovendien nog een gestolen fiets aan, waarvan de verdachte verklaarde deze te hebben weggenomen. De man is ingesloten.

Vernieling van bomen
Op het Heerdenpad trof een agent maandagavond enkele jongeren aan die bezig waren een boom om te zagen en in brand te steken. Toen de agent de jongeren aansprak begonnen zij zich tegen de politieman te verzetten, nadat de agent assistentie van collega's kreeg wisten zij twee verdachten van 14 en 15 jaar aan te houden. Beide jongens werden ingesloten ter zake vernielingen en verzet.

Nadere informatie, via bureau Voorlichting, tel. 050 599 5010

Deel: ' Politieberichten Groningen/Haren '
Lees ook