Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen/Haren 16-12-99

Persberichten Groningen/Haren/
Donderdag 16 december 1999

Dagelijkse persberichten district Groningen/Haren

Straatroof
Een 26-jarige man uit Duitsland werd woensdagochtend op de Grote Markt nabij de Oude Ebbingestraat beroofd. De man werd door twee verdachten aangesproken en vervolgens geslagen en getrapt. De daders. Tussen de 25 en 35 jaar oud, wisten ruim twintig Duitse marken van het slachtoffer af te nemen en een mobiele telefoon. Daarna vluchtten de beide mannen te voet.

Controle afvaltransport
De politie heeft samen met de Rijksverkeersinspectie woensdagmiddag en avond een controle op de ringweg gehouden. Twintig vrachtwagen combinaties werden gecontroleerd. Een Russische chauffeur kreeg een rijverbod van 8 uren opgelegd en een geldboete van tweehonderd gulden. De man bleek te lang achter het stuur te hebben gezeten. Een chauffeur uit De Wijk had zijn papieren niet in orde. Ook hij kreeg een proces verbaal.

Vrouw pikt portemonnee
Een 22-jarige vrouw, zonder vaste woonplaats, is woensdagmiddag in het AZG betrapt toen zij een portemonnee wegnam. Nadat de vrouw was overgedragen aan de politie bleek zij een valse naam te hebben opgegeven. De vrouw is ingesloten voor een nader onderzoek.

Man wil trein niet uit
Op het NS station hield de politie woensdagavond een 31-jarige man uit Leeuwarden aan. De man weigerde de trein te verlaten en verzette zich hevig toen medewerkers van de politie en de spoorwegen hem wilden verwijderen. Bij het overbrengen naar het bureau trapte hij nog een deuk in de politie auto. De man is ingesloten.

Overval sekswinkel
Woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur werd een overval gepleegd in een seksshop aan het Zuiderdiep. De 45-jarige eigenaresse en haar dochter werden door twee mannen in de winkel belaagd en geslagen. Hierdoor liep de eigenaresse klap op haar hoofd en een hoofdwond op. De beide mannen, waarvan een ongeveer 30 jaar oud is, doorzochten het gehele pand. Zij namen geld en enkele telefoons weg. Hierna vluchtten de beide daders vermoedelijk in een gereedstaande auto op, die op het Zuiderdiep of Torenstraat stond. De politie is een buurtonderzoek begonnen. Bovendien worden getuigen van de overval verzocht zich met de politie aan de Rademarkt in verbinding te stellen.

informatie, afdeling voorlichting, 050 5995010

Deel: ' Politieberichten Groningen/Haren '
Lees ook