Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 04-01-2000

Persberichten stad Groningen/
Dinsdag, 4 januari 2000

Dagelijkse persberichten district Groningen/Haren

Drugshandelaar
Nabij het Noorderplantsoen hield de politie maandagmiddag een 27-jarige gebruiker aan. De man had net drugs gekocht van een dealer in het plantsoen. Op aanwijzing kon ook de 25-jarige dealer worden opgepakt. Na verhoor werd de gebruiker heengezonden De dealer werd ingesloten. Bij zijn aanhouding bleek hij alleen nog in het bezit van een grote hoeveelheid geld

Jeugdige diefjes
Na een melding bij de politie dat op de West Indischekade een jongen beroofd werd van zijn bromfiets stelde de politie een onderzoek in. In de omgeving troffen agenten drie jongens aan met een bromfiets. Bij het zien van de agenten lieten ze de bromfiets achter en gingen er vandoor. Na een korte achtervolging konden twee 17-jarige jongens worden opgepakt. Bij het transport naar het bureau zagen de agenten ook de derde verdachte een 14-jarige stadjer. De drie verdachten werden ingesloten, verdacht van meerdere diefstallen. Het slachtoffer heeft zich nog niet gemeld , hij heeft nog geen aangifte gedaan.

Diefstal schapen
Uit een weiland aan de Lutsborgweg in Haren zijn zondagnacht zeven schapen en een lammetje weggenomen. De politie gaat er vanuit dat de beesten door de dieven in een auto moeten zijn vervoerd. De eigenaar uit Haren deed aangifte.

Ongeval met letsel
Een 26-jarige vrouw uit Groningen verleende maandagmiddag met haar fiets geen voorrang aan een 60-jarige automobilist. De vrouw sloeg op de Zaagmuldersweg linksaf , waarbij ze de auto over het hoofd zag. De vrouw moest met onbekend letsel naar een ziekenhuis.

Bezorger beroofd
Op de Jacob Catsstraat is maandagavond een 20-jarige maaltijdbezorger beroofd. De jongen werd bij het bezorgen van een maaltijd door twee verdachten bedreigd en het aanwezige geld, tweehonderd gulden, werd hem afgenomen. Ook de mobiele telefoon moest hij aan de verdachten afgeven, waarna deze er op een fiets vandoor gingen.

Man vernielt woning
Bij een woning aan de Dinkelstraat werd maandagavond een 48-jarige stadjer aangehouden. De man vernielde een ruit van de woning en ging naar binnen. Hij werd daarbij door een buurtbewoner betrapt die hem aanhield en overgaf aan de politie. De man verklaarde op zoek te zijn naar een slaapplaats. Deze kreeg hij in een politiecel.

Man duikt naar geld
In een vijver binnen het AZG gebouw dook een 29-jharige Groninger vannacht naar geld. De man stapte de vijver in en zwom rond om het daarin aanwezige geld voor de kinderkliniek op te duiken. Bewakers haalden de man eruit. Het door hem opgeviste bedrag mocht hij uiteindelijk weer terug gooien. De man werd met een nat pak naar het politiebureau gebracht.

Inbraak in winkel
Afgelopen nacht werd ingebroken in een videowinkel De daders trapten met fors geweld een ruit met sponning enal eruit. In de winkel werd een etalage afdichting vernield en een kast met veel geweld aan diggelen geslagen. Uit de winkel werden videocamera's en recorders weggenomen.

Nadere informatie, via bureau Voorlichting, tel. 050 599 5010

Deel: ' Politieberichten Groningen/Haren '
Lees ook