Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 18-01-2000

Persberichten district Groningen / Haren/
Dagelijkse berichten district Groningen / Haren

Dinsdag, 18 januari 2000

Vrouw beroofd
Een 37-jarige vrouw uit Groningen is maandagmiddag van haar portemonnaie beroofd toen ze op het boterdiep geld in een betaalautomaat voor haar auto wilde gooien. Een negroïde man van ongeveer 35 jaar, en 1,80 meter lang duwde haar tegen de betaalautomaat aan en gaf haar een trap tegen haar been. Vervolgens werd de portemonnee gepakt en rende hij richting de Korreweg. Het slachtoffer rende achter haar belager aan, die opviel door zijn lange rasta haar tot op de schouders met een beige pantymuts op de bovenzijde van het haar. Hij gooide de portemonnee weg en liep vervolgens de Bloemsingel op richting de van Kerckhoffstraat. Een omgevingsonderzoek leverde niets op. De man droeg zijn haar los en heeft een brede platte neus, pokdalig, ingevallen en ongeschoren gezicht. Hij droeg een donkerbruine lederen jas en een vaal gewassen blauwe spijkerbroek. Getuigen kunnen zich melden bij de politie.

Man beroofd
Een 41-jarige man uit Groningen is maandagmorgen van zijn geld beroofd toen hij op de Diamantlaan fietste en twee jongens voor hem stapten waardoor hij werd gedwongen te stoppen. De jongens eisten zijn geld. De man gaf zijn geld om verdere problemen te voorkomen, daarop renden de twee weg. Het ging om twee Antiliaanse/Surinaamse jongens met een lengte van ongeveer 1,75 meter. Beiden droegen een trainingspak en een baseball pet.

Vechtpartij tussen dames eindigt in steekpartij De politie heeftmaandag avond een 15-jarige meisje uit Groningen en een 20-jarige vrouw uit Groningen aangehouden, omdat zij als verdachten worden aangemerkt bij een vechtpartij in de Gerbrand Bakkerstraat. Volgens verklaringen kwam het 15-jarige meisje en een 20-jarige vriendin bij de vrouw aan de deur om een ruzie uit te praatten en werd er op hen ingestoken. De politie heeft de 20-jarige vrouw aangehouden en ingesloten, nadat zij eerst in een ziekenhuis werd behandeld aan een messteek in haar rug. Het 15-jarig meisje werd aangehouden in het ziekenhuis, omdat zij daar naar was vervoerd voor behandeling van een messteek in haar gezicht. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de juiste toedracht van de steekpartij.

Hennepkwekerij opgerold
Na een melding van stankoverlast in een portiek in de Soerabajastraat, nam de politie maandagavond polshoogte. Zij hoorde in de portiek een afzuiginstallatie en rook een sterke weedgeur. Met een machtiging werd de voordeur geforceerd, omdat de bewoner niet wilde open doen. De 42-jarige man werd aangehouden. Hij deed vrijwillig afstand van de 430 plantjes die in bloei stonden. Volgende week zou hij voor de derde keer oogsten. De man is na verhoor heengezonden. De plantjes en apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd.

Man aangehouden
Na drie maal uit het politiebureau aan de Rademarkt te zijn gezet is maandagmiddag een 41-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling van een agent. De man was in het bureau met onduidelijke bedoelingen, hij sloeg alleen maar wartaal uit. Toen hem verstaan werd gegeven dat hij het bureau moest verlaten begon hij bezoekers te hinderen en op de ramen te slaan. Na een korte tijd buiten het bureau te zijn geweest kwam de man weer binnen. Vervolgens werd de man weer de deur gewezen. Een half uur later werd de man op de binnenplaats gesignaleerd. Toen hij niet uit eigen beweging wilde weggaan, werd de man uiteindelijk met gepast geweld buiten de poort geplaatst. Dat ging de man te snel en sloeg daarop een agent in het gezicht, waarop de man is aangehouden en ingesloten.

Autodieven ontkomen zonder auto
De politie heeft maandagavond ter vergeefs de achtervolging ingezet toen ze een melding kreeg van een gestolen auto. Die reed op dat moment achter een surveillancewagen op de Kastanjelaan en sloeg vervolgens een zijstraat in. Een stopteken werd genegeerd, waarna een achtervolging door de wijk Selwerd volgde en de autodieven, die met hoge snelheid reden, soms net konden voorkomen dat op geparkeerde wagens zou worden gebotst. Uiteindelijk kwam de auto op de Eglantierstraat tegen een betonpaaltje tot stilstand. De twee renden de auto uit richting het spoor en werden door de politie, die een uitgebreid onderzoek instelde in de omgeving, niet meer aangetroffen. Van twee mogelijke verdachten werden wel gegevens genoteerd. De auto moest worden afgesleept.

Inbreker slapend aangetroffen
De politie heeft vannacht een 41-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, in een pand aan de Boteringesingel aangehouden en ingesloten. De politie werd op straat aangesproken met de mededeling dat de voordeur was verbroken en de keukendeur in het pand was gebarricadeerd. De politie trof in de keuken de verdachte slapen aan in een stoel en heeft hem aangehouden.

Fietser gewond
Een 15-jarige jongen uit Groningen is maandagavond op de kruising Bedumerweg en Florisstraat gewond geraakt en met een sleutelbeenbreuk overgebracht naar een ziekenhuis. De jongen reed met zijn fiets vanuit de Florisstraat het kruispunt op en verleende geen voorrang aan een 19-jarige automobilist met als gevolg dat de jongen gewond raakte bij de aanrijding.

Nadere informatie voorlichting regiopolitie Groningen, telefoon: 050-5995010.

Deel: ' Politieberichten Groningen/Haren '
Lees ook