Korps: Groningen, plaats: diverse 1-10-2001
Politiebericht Groningen
maandagochtend 1 oktober 2001

Dagelijkse persberichten

Groningen: woninginbraak
De politie werd zondagochtend gebeld dat er werd ingebroken in een woning aan de Basaltstraat. Bovendien roken buurtbewoners gas in de woning. De gewaarschuwde brandweer trof in de woning verschillende openstaande gaskranen aan, die op tijd konden worden afgesloten. De woning bleek in het geheel te zijn doorzocht. Niet bekend is wat er uit de woning is weggenomen.

Groningen: lastpak
In de Herestraat heeft de politie zondagochtend een 20-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden/. De man viel voetgangers in de Herestraat lastig en mishandelde twee van hen. Op aanwijzing van getuigen kon de man nabij de Grote Markt worden opgepakt. Na verhoor aan het bureau is de man weggestuurd.

Groningen: stenengooier gepakt
Op de Florakade heeft de politie na de voetbalwedstrijd een 24-jarige stadjer aangehouden. De man gooide met stenen richting de supportersbussen van Ajax. Ook de spelersbus moest het op de Zaagmuldersweg ontgelden. Hierbij werden geen aanhoudingen verricht. Wel heeft de ME een aantal kleine charges uitgevoerd om vervelende Groningen supporters te kunnen verwijderen. Het geheel verliep zonder noemenswaardige incidenten.

Groningen: prostituee steelt auto
Een 19-jarige prostituee uit de stad heeft zondagmiddag de auto van een 40-jarige Groninger gestolen. De man had de vrouw opgepikt op de Bornholmstraat en wilde met haar naar een hotelletje. Toen de man de auto even had verlaten ging de vrouw er met de auto vandoor. Zij is nog voortvluchtig.

Groningen: dealer aangehouden
Op de Herestraat heeft de politie afgelopen nacht een 38-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man reed op zijn snorfiets zonder verlichting. Toen agenten hem controleerden bleek hij in het bezit van een tweetal messen en enkele grammen cocaïne De man is aan het bureau gehoord en met een proces verbaal weggestuurd.

Groningen: inbreker gepakt
Op de Groenensteinlaan heeft de politie zondagavond een 30-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Omwonende van een school meldden dat er werd ingebroken en dat een tweetal mannen een computer uit de school hadden gehaald. Samen met een getuige werd de omgeving van de school afgezocht. Daar troffen de agenten de verdachte in de bossages aan. Ook de computer werd terug gevonden. De tweede dader is spoorloos. De verdachte is ingesloten.
.

Groningen: vernieling ruit en diefstal jas
Een 24-jarige man uit Zoetermeer maakte zich afgelopen nacht schuldig aan de vernieling van een winkelruit. Uit de etalage van de winkel in de Kijk int Jatstraat stal de man een jas, die later op de Noorderhaven werd teruggevonden. De verdachte werd in de omgeving gevonden en aangehouden. Hij is ingesloten.

Groningen: inbraak computerbedrijf
Afgelopen nacht werd ingebroken in een computerbedrijf aan de Kielerbocht. De daders kwamen het terrein op door met een slijptol het hek open te zagen. Aan de achterzijde van het bedrijf werd een paneel weggehaald, waarna men het bedrijf binnen kon komen. Toen de politie arriveerde stonden meerdere dozen met computers klaar voor transport. De daders waren gevlogen. Niet bekend is wat er precies is weggehaald.

Oude Pekela: automobilist tegen boom
Op de Raadhuisweg in Oude Pekela reed een 32-jarige automobilist uit Veendam zondagavond frontaal tegen een boom aan. De man en een 27-jarige inzittende uit Oude Pekela werden met diverse verwondingen naar ziekenhuizen in Winschoten en Groningen gebracht. De vermoedelijke oorzaak is dat de bestuurder in een bocht naast de weg is gekomen, teveel heeft tegen gestuurd en vervolgens aan de linkerkant van de weg frontaal tegen een boom aanreed. De brandweer assisteerde bij het bevrijden van de slachtoffers. In het ziekenhuis weigerde de bestuurder de bloedproef. Proces-verbaal is opgemaakt.

Heiligerlee: auto over de kop op A7
Een 40-jarige automobilist uit Oude Pekela raakte zondagavond gewond toen hij met zijn auto aan het slingeren raakte op de A7 bij Heiligerlee, in de berm raakte en over de kop sloeg. De brandweer bevrijde de man uit zijn auto en hij werd naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. Daar weigerde hij een bloedproef. Een politieauto die met optische- en geluidssignalen naar het ongeval op weg was kreeg op de Beersterweg in Winschoten zelf een aanrijding. Bij het inhalen van twee autos sloeg een 71-jarige automobilist uit Oude Pekela af naar links en raakte in botsing met de politiewagen. Er waren geen gewonden.

Midwolda: automobilist rijdt voetgangster aan
Op de Clingeweg in Midwolda reed een 70-jarige automobilist uit Blijham door vermoedelijk laagstaande zon en een smerige voorruit een 32-jarige voetgangster uit Winschoten aan. Ook de 41-jarige man en de daarvoor fietsende 12-jarige zoon werden licht gewond bij de aanrijding. De vrouw werd met beenletsel en een hoofdwond naar het ziekenhuis in Groningen gebracht.

Delfzijl: meisje (15) krijgt vuistslag
Twee meisjes uit Delfzijl kregen toen zij op bezoek waren bij het AZC in Delfzijl aan het Zwet ruzie met een bewoner. De man sloeg een 15-jarig meisje in het gezicht en bedreigde beide meisjes met de dood. De politie werd gewaarschuwd en het slachtoffer naar de huisartsenpraktijk van het ziekenhuis in Delfzijl gebracht. De bewoner was niet meer aanwezig en de politie stelt een nader onderzoek in.

Boerakker: motorrijder en duopassagier gewond
Een 38-jarige motorrijder uit Smilde en diens echtgenote (37) zijn zondagmiddag gewond geraakt toen ze op de kruising van de afslag A7 met de Boerakkerweg bij Boerakker in botsing kwamen met een 21-jarige automobilist uit Assen. De man liep onder meer een beenbreuk op, de vrouw had nekklachten. Beiden zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist reed vanaf de afslag van de A7 de kruising op en had de motorrijder te laat in de gaten. Beide voertuigen raakten flink beschadigd.

Stadskanaal: jongen op fiets aangereden, automobilist rijdt door Een onbekende automobiliste is zondagmorgen doorgereden, nadat ze op de T-kruising van de Dr. Kinglaan met de Leeuwerikhof in Stadskanaal een 11-jarige jongen op de fiets had aangereden. De jongen bleef daarbij ongedeerd. Zijn fiets werd flink beschadigd. De automobiliste reed na de botsing door in de richting van de Atlantislaan . Het ging om een blauwe auto. Nadere gegevens ontbreken. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden bij de politie in Stadskanaal.

Nuis: avondinbraak
In een woning aan de Offeringalaan in Nuis is zaterdagavond ingebroken. Via een ruit aan de achterzijde van de woning is men binnengekomen. Vermist wordt onder meer audioapparatuur. In het Westerkwartier zijn de laatste weken vaker woninginbraken geweest in de avonduren. Onder andere in Grootegast, Zuidhorn, Leek en Marum. Het gaat om circa tien inbraken in totaal. In deze periode van het jaar is dat niet ongebruikelijk. Bewoners verlaten namelijk het huis vaak overdag en komen in de loop van de avond terug. Gedurende de duisternis is de woning onverlicht en gemakkelijk te herkennen als een woning waar niemand thuis is. Het advies is dan ook om, ook als men enkele uren weggaat, de binnenverlichting hier en daar te laten branden en de indruk te wekken, dat er iemand thuis is. Voorkomen is beter dan genezen.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844 (30ctpm)

Deel: ' Politieberichten Groningen inbraak Basaltstraat '
Lees ook