Korps: Groningen, plaats: Diverse 6-08-2001
Politiebericht Groningen
Maandag 6 augustus 2001

Dagelijkse berichten

Winschoten: kind gewond bij ongeval
Een 5-jarig jongetje uit Winschoten is zondagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de Eikenlaan in Winschoten. Het jongetje kwam op zijn fietsje uit een uitrit en botste daarbij tegen een passerende auto, bestuurd door een 19-jarige man uit Winschoten, die het kind niet meer kon ontwijken. De jongen kwam te vallen en liep hoofdletsel en een aantal kneuzingen op. Hij werd door zijn vader naar een ziekenhuis gebracht.

Gaarkeuken: snelheidscontrole
De politie heeft zondagavond een snelheidscontrole op de Poelweg in Gaarkeuken. Daarbij werd dan 530 voertuigen de snelheid gemeten. Achtendertig bestuurders reden sneller van de ter plaatse toegestane maximumsnelheid van 60 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 km per uur.

Waterhuizen: bromfietser gewond
Een 22-jarige bromfietser uit Hoogezand is zondagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Provinciale Weg N860 bij Waterhuizen. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, reed in de richting van Hoogezand en viel op zijn brommer in slaap. In een flauwe bocht reed hij rechtdoor en botste tegen een boom. De man liep been- en schouderletsel op en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Daar is hem, ter vaststelling van zijn bloedalcoholgehalte, een bloedproef afgenomen.

Groningen: bier gestolen
De politie heeft zondagmiddag een 26-jarige en een 45-jarige man, beide uit Groningen, aangehouden op de Grote Markt in Groningen. Getuigen belden de politie toen zij zagen dat de mannen een krat bier stalen vanaf een woonboot aan het Schuitendiep in Groningen. Ze liepen er mee richting binnenstad en konden op de Grote Markt op basis van het opgegeven signalement worden opgepakt. Ze zijn meegenomen naar het bureau en na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Het kratje bier is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Groningen: vrouw moet nog zitten
In een portiek aan de Vierde Drift Noorderhaven in Groningen heeft de politie zondagmorgen een 34-jarige vrouw, zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De politie werd door bewoners gewaarschuwd omdat de vrouw in het portiek lag te slapen. Bij navraag bleek dat ze nog 14 dagen gevangenisstraf tegoed had. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau en na over te zijn gedragen aan de parketpolitie heengezonden.

Groningen: fietsheler aangehouden
Een 20-jarige vrouw uit Groningen miste zondagnacht haar op de Grote Markt geparkeerde fiets. Zij werd erop geattendeerd dat haar fiets op de Vismarkt verhandeld werd. De gewaarschuwde politie kon aldaar een 32-jarige Stadjer aanhouden voor heling van de fiets. Na verhoor werd de man met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Groningen: dronken man opgepakt
De politie trof zondagnacht in de Nieuwe Kijk in t Jatstraat een wartaal uitslaande 26-jarige Stadjer aan. De man kon amper op zijn benen staan en bleek onder invloed van alcohol. Hij is opgepakt voor openbare dronkenschap en naar het bureau gebracht.

Groningen: joyrider veroorzaakt aanrijding
Een 19-jarige Emmenaar veroorzaakte zondagochtend op de kruising Lopende Diep met de Oude Boteringestraat een aanrijding met een taxi en reed vervolgens door tot hij op de Noorderhaven werd achterhaald. De man uit Emmen reed in een busje die hij zonder toestemming van de eigenaar uit de Drentse stad had meegenomen. Tegenover de politie gaf hij aanvankelijk een valse naam op. De man krijgt processen-verbaal voor joyriding, rijden zonder rijbewijs, opgeven valse naam en het verlaten van de plaats ongeval.

Winschoten: auto uit de bocht gevlogen
Op de hoek van de Gasthuislaan met de Steringa Kuiperweg in Winschoten is zondagmiddag een personenauto tegen een lichtmast en verkeerspaal gebotst en vervolgens op de zijkant in een heg tot stilstand gekomen. Getuigen zagen drie jongens uit de wagen kruipen en er vandoor gaan. In de auto bleef een 15-jarige jongen uit Heiligerlee met een hoofdwond en rugletsel achter. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Door onderzoek kon de politie de drie andere inzittenden achterhalen en de drie Winschoters, tweemaal 18 jaar en 19 jaar oud, zijn aangehouden voor het in ontredderde toestand achterlaten van het slachtoffer. De auto is door het raken van een stoeprand uit balans geraakt en tegen de palen aangereden.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 ct/min).

Deel: ' Politieberichten Groningen jongetje gewond in Winschoten '
Lees ook