Politiebericht Groningen: Groningen 4-04-2000
Persbericht regiopolitie Groningen
Dagelijkse berichten

Dinsdag, 4 april 2000

Winsum: diefstal krat lege flessen
Gistermiddag heeft de politie in een supermarkt aan de Obergon in Winsum een 30-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De verdachte had even van te voren een krat lege flessen gestolen. De man verklaarde tijdens het verhoor verslaafd aan verdovende middelen te zijn. Na het verhoor is hij op vrije voeten gesteld; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Delfzijl: winkeldiefstal
Gisteren heeft de politie in een supermarkt in Delfzijl een 24-jarige inwoner van Hooghalen aangehouden, die een pakje sigaretten in die supermarkt had ontvreemd. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau, waar hij bekende de sigaretten te hebben ontvreemd. Na verhoor is de verdachte op vrije voeten gesteld.
Ter Apel / Stadskanaal: snelheidscontrole
Gisteren heeft de politie in de Oosterstraat in Ter Apel en op het Noorderdiep in Stadskanaal snelheidscontroles gehouden. Van de 226 gecontroleerde voertuigen reden 43 te hard; de bestuurders kregen allen een proces-verbaal.

Winschoten: snelheidscontrole
Gisteren heeft de politie op het Zuiderveen in Winschoten een snelheidscontrole gehouden. 109 bestuurders van motorvoertuigen passeerden de snelheidscontrolepost; 10 van hen kregen een proces-verbaal voor het te hard rijden.

Vervolg

Groningen: auto gestolen
Een 37-jarige inwoner van Groningen deed aangifte van diefstal van zijn auto. De man had de wagen, een blauwe Mercedes 300E, bij een school aan de Melisseweg geparkeerd. Toen de man tien minuten later terugkwam, was de auto weg. Volgens de eigenaar was de wagen voorzien van zowel een inbraakalarm als een startblokkering.
Groningen: onverzekerd
Een 24-jarige Stadjer liep gisteren een reeks bekeuringen op. De man reed in een auto over de Spilsluizen, hield zich niet aan de rijstrook en sloeg in tegengestelde richting de Ebbingestraat in. Bij controle bleek de man niet in het bezit van een rijbewijs en dat de auto niet was verzekerd. Behalve voor die feiten, kreeg de man eveneens proces verbaal voor zijn verkeersgedrag. De politie trof in de auto een groot slagersmes en een busje traangas aan. Onduidelijk bleef van wie deze spullen waren.

Groningen: caravan stadsnomaden uitgebrand
Een van de caravans van de zogenoemde stadsnomaden onder het viaduct bij de Meeuwerderbaan in Groningen is gisteravond uitgebrand. De caravan was volgens een omstander in brand gestoken door een zwerver. De brandweer kon weinig meer uitrichten.

Groningen: autokraker op heterdaad betrapt
Een autokraker werd gisteravond op heterdaad betrapt nadat hij aan de Westerhaven een wagen had opengebroken. De politie was gebeld door een getuige die had gezien dat een man op de parkeerplaats aan diverse autos zat te rommelen. Agenten zagen dat van een van de wagens de achterklep openstond. Het slot van een deur bleek te zijn opengebroken. In de auto zat een 30-jarige man uit Zoutkamp, op de voorstoel naast hem lag onder meer een fototoestel. De man had een mes en inbrekersgereedschappen bij zich. Hij werd ingesloten.
Groningen: overvallen op brildragers
Twee brildragers werden gisteravond in Groningen slachtoffer van een straatoverval. Een 54-jarige Bedumer werd in het centrum onverwacht de bril van het gezicht gegrist. Hij kon het kleinood terugkrijgen als hij honderd gulden zou betalen. De man voldeed daaraan en kreeg zowaar zijn bril terug. Op weg naar zijn auto echter herhaalde zich echter het tafereel. De bril werd opnieuw van s mans gezicht getrokken, vermoedelijk door een maat van de eerdere belager. Deze zette het op een rennen toen de Bedumer om hulp schreeuwde en verdween met bril. Zon anderhalf uur later speelde zich een soortgelijk voorval in het centrum af. Een 45-jarige inwoner van Slochteren liep over de Kleine Haddingestraat en werd door een persoon aangeklampt die hem wilde meenemen naar een prostituee. Toen de man weigerde, ontstond een worsteling. De onbekende ging er daarna ook met de bril van de man uit Slochteren vandoor.

Groningen: snelkraak in supermarkt
Bij een snelkraak in een supermarkt aan het Floresplein in Groningen is afgelopen nacht een hoeveelheid sigaretten weggenomen. De daders kwamen binnen door een beveiligde voordeur te forceren. De laden waarin de rookwaar zat, werden met grof geweld opengetrokken. Over de exacte omvang van de buit, was vanmorgen nog niets bekend. Afgelopen nacht werd eveneens ingebroken in een sigarenwinkel aan de Oosterhamriklaan. Ook daar werd op grove wijze de toegangsdeur naar de winkel geforceerd. De daders gingen er vandoor met een relatief klein geldbedrag en een hoeveelheid telefoonkaarten.

Groningen: ongenode gast in ziekenhuis
De politie heeft afgelopen nacht een ongewenste gast uit het Martiniziekenhuis aan de Ketwich Verschuurlaan gehaald. De man, een 41-jarige Stadjer, was het pand binnengedrongen door een ruit te vernielen. In het personeelsrestaurant deed hij zich vervolgens tegoed aan een maaltijd. De man werd aangehouden en ingesloten.
Bureau Communicatie: 050-5995010.

Deel: ' Politieberichten Groningen '
Lees ook