Korps: Groningen, plaats: Diverse 10-08-2001
Politiebericht Groningen (middageditie) Vrijdagmiddag 10 augustus 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: controle op bouwplaats
De Arbeidsinspectie en de Vreemdelingendienst hebben deze week controles gehouden op een bouwlocatie aan de Zernikelaan op illegale arbeid van buitenlanders. Bij de controles werden 24 overtredingen van de Wet Arbeid Vreemdelingen geconstateerd. Een Pool, 16 Slowaken, 5 Tsjechen en 2 Turkse werknemers bleken zonder
tewerkstellingsvergunning van het ministerie van Sociale Zaken aan het werk. Meerdere bedrijven; aannemers, onderaannemers en daaraan verbonden bedrijven zijn door de ketenverantwoordelijkheid in de wet Arbeid Vreemdelingen aansprakelijk voor de geconstateerde overtredingen. Vier werknemers kregen van de Vreemdelingendienst de aanzegging Nederland te verlaten.

Groningen: inbraak in kantoorpand
Vrijdagochtend werd geconstateerd dat er uit een kantoorpand aan de Laan Corpus den Hoorn bij een inbraak tien laptops, twee flatscreens en een digitale camera is weggenomen. De dader(s) is/zijn door het hele kantoor gegaan en trapten een binnendeur in. Via de achterzijde van het pand zijn ze binnen gekomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: insluiper betrapt in restaurant
Een 32-jarige man uit Groningen werd vrijdagochtend betrapt in een restaurant aan de Naberpassage toen hij probeerde een greep in de kassa te doen. Een in de zaak aanwezige medewerker kon de man vasthouden en de politie waarschuwen. De insluiper is via de achterzijde van de zaak naar binnen gekomen. Op het bureau bekende de insluiper de poging en hij werd overgedragen aan justitie omdat hij nog acht weken gevangenisstraf tegoed had.

Zuidwolde / Roodeschool: snelheidscontroles
Op de Eemshavenweg bij Zuidwolde is donderdagavond een snelheidscontrole gehouden. Van de 364 passerende voertuigen reden er 39 te snel. In Roodeschool werd vrijdagmiddag gecontroleerd op de Hooilandseweg waar een maximumsnelheid geldt van 50 km per uur. 30 van de 403 gecontroleerde voertuigen overtraden de limiet.

Zuidhorn: inbraken
Bij drie woningen in Zuidhorn is donderdagavond of nacht ingebroken en in een woning is er gepoogd in te breken. Bij een woning aan het Akkerend bleef het bij een poging, bij woningen aan het Leverkruid, Thorbeckestraat en het Hoendiep OZ zijn de inbrekers binnen geweest door insluiping. Er werden onder andere portemonnees en identiteitspapieren weggenomen. Een onderzoek is ingesteld.

Hoogezand: brand in bibliotheek
Door een automatisch brandalarm werd de brandweer donderdagnacht rond
01.45 uur gewaarschuwd voor een brand in de bibliotheek aan Gorecht Oost in Hoogezand. De brand ontstond vermoedelijk doordat er een brandend voorwerp door de brievenbus naar binnen was gegooid. De kar met ingeleverde boeken vloog in brand en er ontstond rook- en roetschade in de bieb. De politie stelt een nader onderzoek in naar de brandstichting.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 ct/min)

Deel: ' Politieberichten Groningen '
Lees ook