Korps: Groningen, plaats: Diverse 25-09-2001
Politiebericht Groningen
Dinsdag 25 september 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Groningen: vrouw en man aangehouden voor bedreiging Een 32-jarige inwoonster van Groningen en haar 39-jarige vriend zijn maandagmiddag in de Naberpassage aangehouden voor bedreiging van een aantal scholieren. De vrouw bedreigde enkelen uit de groep met een stukgeslagen bierflesje. De man had eveneens een lege bierfles in de hand, maar deze was nog in tact. De politie trof na een telefoontje de situatie zo aan en hield het stel meteen aan. Uit het eerste onderzoek bleek, dat de vrouw vorige week een tas van een 15-jarige scholiere uit Wirdum had gestolen met daarin enkele schoolboeken. De schoolboeken heeft ze later terug gevonden.. Maandagmiddag trof de scholiere het stel op het Hanzeplan en herkende haar tas. Toen ze hen daarop aansprak begon de vrouw haar te bedreigen en volgde haar zelfs tot aan school. Even later verplaatste het tafereel zich richting Naberpassage waar inmiddels zon 15 medescholieren zich bij de groep hadden gevoegd. De politie kwam kennelijk juist op tijd. De beide verdachten zijn over hun gedrag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op. De leerling wilde de tas overigens niet meer terug omdat deze inmiddels vies en smerig was.

Groningen: man aangehouden voor vernieling
Een 42-jarige Groninger is maandagmorgen aangehouden voor het vernielen van een groot aantal ramen van een woning aan de Koeriersterweg in Groningen. De politie werd getipt en trof de man in de buurt van de woning aan. Hij is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: vrouw aangehouden voor vernielingen
Een 35-jarige inwoonster van Groningen is zondagnacht aangehouden voor het vernielen van diverse ruiten van twee eetcafés en een uitzendbureau aan de Oude Kijk in t Jatstraat in de stad. De politie kreeg meerdere meldingen van de vernielingen en trof de vrouw nog in de straat aan. Ze bekende onmiddellijk dat ze de vernielingen had gepleegd. Ze wilde aandacht en kreeg dit op deze wijze. De vrouw is over de vernielingen gehoord. Tijdens het verhoor bleek dat ze hulp nodig had. De politie heeft haar doorverwezen. Met betrekking tot de vernielingen kreeg de vrouw een dagvaarding mee om zich op termijn daarvoor te verantwoorden.

Haren: dief aangehouden
Door bemiddeling van een medewerker van een kantoor aan de Nieuwe Stationsweg in Haren slaagde de politie er maandagmiddag in om een dief aan te houden. Het ging om een 28-jarige Stadjer. De medewerker had gezien, dat de Stadjer een portemonnee stal uit een bureau en spoorslags verdween. Hij volgde de man en hield de politie via de gsm op de hoogte van de route die de Stadjer volgde. Op de Bolhuissteeg kon de man vervolgens worden aangehouden. Hij bekende de zaak en wees de plek aan waar hij de portemonnee had weggegooid. De portemonnee is aan de eigenaar teruggegeven. Na verhoor is de Stadjer weer op vrije voeten gesteld.

Groningen: vreemde man in bed
Een bewoonster van de Turfsingel schrok zich maandagnacht bij thuiskomst een hoedje toen ze in haar bed een vreemde vent ontdekte. Ze kende de man niet en belde geschrokken de politie. De man was in diepe slaap en zwaar onder invloed van alcohol. Hij beweerde dat hij per ongeluk het verkeerde huis was binnengestapt Vanwege zijn staat van dronkenschap is hij ter ontnuchtering geplaatst in een dronkemanscel. Zodra hij fatsoenlijk een verklaring kan afleggen zal hij worden gehoord voor huisvredebreuk.

Groningen: verwarde man aangehouden
De politie heeft maandagnacht in een woning aan de Scheltemaheerd een verwarde man (31) aangehouden die bijzonder agressief was en reeds enkele ramen had stukgeslagen. Het ging om de buurman die klaarblijkelijk in grote psychische nood verkeerde. Hij was niet aanspreekbaar en reageerde totaal niet op de aanwijzingen die politieagenten hem gaven. Omdat hij steeds agressiever werd, werd besloten hem met pepperspray onder controle te krijgen. Dit lukte, waarna de man op een brancard kon worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij had namelijk bij de vernielingen zichzelf ernstig verwond en zat onder het bloed. De politie heeft de man overgedragen aan de hulpverlening.

Stadskanaal: woninginbraken
In een tweetal woningen aan de Beneluxlaan in Stadskanaal is maandagnacht ingebroken. Onbekenden hebben de toegangsdeur open gebroken en hebben daarna de woningen grondig doorzocht. Hierbij werden alle laden en kasten leeggehaald op zoek naar buit. Wat er precies is meegenomen is niet bekend. De bewoners waren tijdens de inbraak niet thuis. De politie stelt een onderzoek in.

Stadskanaal: auto tegen muurtje
Door de mist is een 54-jarige bestuurder van een busje in een bocht van de Gedempte Vleddermond in Stadskanaal dinsdagmorgen rechtdoor gereden en tegen een muurtje gebotst. De auto raakte daarbij zwaar beschadigd. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Leek: automobilist in gestolen auto te water
Een 24-jarige automobilist uit Poortugaal is maandagavond op de A7 bij Leek met een bestelbus in de sloot geraakt, nadat hij door onbekende oorzaak de controle over het voertuig had verloren. Nader onderzoek leerde, dat de auto was gestolen. De man uit Poortugaal en een 20-jarige kompaan uit Rotterdam die in zijn gezelschap was, zijn daarop aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De auto is door een bergingsbedrijf overgebracht naar een opslagplaats van de politie.

Winsum: scholier gewond
Een 15-jarige scholier uit Stedum is maandagmiddag gewond geraakt toen hij met zijn fiets kwam te vallen. Betrokkene reed samen met nog twintig leerlingen op de Trekweg naar Onderdendam. Een 33-jarige automobilist uit Bedum wilde de groep inhalen, maar raakte nog juist de achterzijde van de fiets van het slachtoffer. Deze kwam daardoor ten val en bezeerde zich aan zijn gezicht. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis Hij mocht na behandeling weer naar huis. De politie heeft de zaak op papier gezet.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (30 c/m)

Deel: ' Politieberichten Groningen '
Lees ook